Sütőben sült túrós palacsinta recept

1 adag
887
kcal
Sütőben sült túrós palacsinta
Sütőben sült túrós palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám élesztővel készítette a palacsintát, és megsütötte megtöltve a sütőben. Nagyon finom és a gyerekeim imádják.  A palacsintába jó ideje szódabikarbónát teszek, így  sokkal finomabbnak tűnik nekem a palacsinta tésztája.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Tejszínben keverjünk el 1 vaníliás cukrot, és öntsük ezzel le a palacsintákat, vagy pudingot főzünk, és leöntjük a palacsintákat és sütőben átsüjtük.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Nagyi túrós palacsintája, tepsis túrós palacsinta, sütőben sült palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, tojást, cukrot, olajat, szódabikarbónát, csipetnyi sót egy magasabb edénybe tesszük, és lassan adagolva a tejet csomómentesre keverjük, majd a vízzel felhigítjuk. Legalább 45 percig pihentetjük.
  2. Felforrósított serpenyőbe kevés olajat öntünk, és kisütjük a palacsintákat.
  3. A kisült palacsintákat megtöltjük túróval, egy jénai tálat kivajazunk, és szépen egymás mellé rakjuk a palacsintákat. Megkenjük vajjal, vagy kis darabokat rakunk bizonyos távolságra, megszórjuk kristálycukorral, és előmelegített sütőben szép ropogósra, aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 520
elküldve: 4
receptkönyben: 497
elkészítve: 8/21
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
375 recept

Hozzászólások (7)

nettunderke
nettunderkeszo, 2012-05-26 23:00

ilyen palacsintat mar tobbszor keszitettem a lanyaimnak; de en pici cukrozott tejfolt is teritettem a tetejere. Nagyon finom

helena26
helena26v, 2012-05-27 09:20

Lehet rá pudingot önteni és úgy megsütni,így zaftosabb marad. Én is szoktam néha.
Azért szeretem így a palacsintát,mert édesanyám így készítette,finom ropogósra sütve isteni,ennek csak egy a hátránya,hogy frissen a legjobb elfogyasztani,de szerencsére nem marad .

öcsimama.45
öcsimama.45cs, 2012-02-09 10:12

Helena által itt közreadott palacsintája guszta és biztos finom is! Egyébként azért érdemes inkább szódavízzel, vagy szódabikarbónával készíteni a palacsinta tésztáját, mert ezektől laza, puha lesz a tészta és nem keményedik meg akkor sem, ha már kihűlt. Tapasztaltam már, hogy pl. ha víz helyett tejet használok a tésztájához, attól tömör lesz az állaga. Jó kísérletezést és jó étvágyat kívánok!

helena26
helena26cs, 2012-02-09 10:42

Akkor nem képzelődtem a tészta állagával kapcsolatosan. Nekem sokkal jobban ízlik,mint pl.sütőporral,vagy élesztővel.
Köszönöm a hözzászólást!! További szép napokat mindenkinek.)))

öcsimama.45
öcsimama.45cs, 2012-02-09 10:05

Mi nagyon szeretjük a palacsintát mindenféle verzióban! Jó ideje csak olcsó étkek receptjét keresem, mert nincs módunk dúskálni, ezért aztán palacsintából is egy igen olcsó variációt szoktam készíteni. Én már nem méricskélek, hanem kb. 50 dkg. lisztet teszek egy tálba, bele 1 mokkás kanálnyi csót, szódabikarbónát, vagy szódavizet, kicsi cukrot és annyi vizet, hogy fakanállal alaposan csomómentesre ki tudjam keverni. Végül kb. 1-1,5 dl. étolajat apránként bele dolgozok a tésztába és megfelelő sűrűségűre felhigítom, aztán kisütöm őket. Fahéjas porcukorral, kakaós porcukorral, vagy ami éppen van azzal töltjük és fogyasztjuk. Krumplilevest szoktam hozzá főzni. Ezt is el lehet olyan izletesre készíteni, mint a sok tojással, vajjal...stb. készített palacsintákat!

neni
nenisze, 2012-02-08 18:02

Szia Helena!
Nagyon guszták a palacsinták! Anyukám is mindig élesztővel csinálta és nagyon finom volt. Nekem sajnos nem sikerül olyan finom palacsintát sütni, mint amilyet ő sütött. Kinézetre pont így néztek ki mint a tiéd. Szódabikarbónával még nem csináltam, de ki fogom próbálni.

helena26
helena26sze, 2012-02-08 19:22

Szia neni!
Az én édesanyám is élesztővel szokta készíteni.Én is még most is, ha van friss élesztőm.Többször előfordult,hogy elfogyott,mert sokat sütök,hol kenyeret,hol kalácsot és így gyorsan elfogy. A lapos,vékony palacsintát nem szeretjük,
így próbáltam ki már több alkalommal a szódabikarbónát. Nekem nagyon ízlik ezzel elkészítve.
Ráadásul a fiam imádja a palacsintát édesen és sósan.
Próbáld ki,remélem,hogy neked is bejön,elrontani nem lehet vele!

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
887