Nagyon kedveljük a rizskoch-ot, amolyan gyerekkori emlék - eledel ez is. Pedig az óvodai, iskolai variációk, emlékszem mindig szárazak voltak, olykor még kemény is volt benne a rizs..., de akkor is, ha ez volt az ebéd, már nagy baj nem lehetett.
Ja igen, és mindig "Jaffaszörp" volt rajta? Ki emlékszik még rá? :-))))
Manapság, hogy magam készítem, már nem száraz.... :-) És ekkor sincs baj, azt hiszem.
A tejföl szerintem nagyon finom bele, ad egy kis plusz ízt, és finom, szinte krémes marad az állaga.
A kerekszemű, tejberizshez való rizst ajánlom, mert kavargatásnál sem törik, és hamarabb is megfő.
Nosztalgiából meglocsolhatjuk újkori Jaffaszörppel, netán málnaszörppel, úgy is nagyon finom. :-)
Hozzászólások (50)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. január 20-án kiemeltük cikkünkben: 13 édes felfújt, ami légiesebb már nem is lehetne
Üdvözlettel, NoSalty
Elkészítettem ma, nagyon finom lett, lágy és szaftos. Köszônöm szépen a receptet. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Ezt is "elfelejtettétek" ideírni - ez is a Facebookon jelent meg ma délelőtt, ez a recept volt a nyitókép, fontos tény!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. Január 5-én kiemeltük cikkünkben: http://www.nosalty.hu/ajanlo/10-habos-kremes-rizsfelfujt-egyenesen-sutobol
Üdvözlettel, Nosalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. December 18-án kiemeltük cikkünkben: Ezekre a receptekre kerestünk a legtöbbet 2017-ben
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. szeptember 10-én kiemeltük cikkünkben: TOP 10 retró menzakaja - ezeket ettük régen..., és még ma is
Üdvözlettel, NoSalty
Mennyei lett, köszi szépen a receptet!! Életem első tökéletes rizskochja és a férjemet is sikerült meggyőznöm róla, hogy igenis létezik könnyed krémes rizsfelfújt és még akár magában is megállja a helyét.
Nagyon finom, köszi a receptet. Normál, hosszú szemű rizzsel is tökéletesen működik - ha netán ez tartana vissza valakit az elkészítésétől. :-)
Elkészítettem, nagyon finom és kiadós volt. Tettem bele még mazsolát és citromhéjat is mert én ezekkel szeretem a rizsfelfújtot. Kitűnő a recept .
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. május 16-án kiemeltük cikkünkben: 10 habos-krémes rizsfelfújt egyenesen a sütőből
Üdvözlettel, NoSalty
Elkészítettem a recept szerint a rizskochot és életem legjobbja lett. Tökéletes és nagyon finom ízvilágú recept, én csak annyit módosítottam, hogy citrom héjat adtam hozzá. Ezek után biztos, hogy csak így fogom elkészíteni. Köszönöm a receptet.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. január 24-én kiemeltük cikkünkben: 10 olcsó finomság még vacsora előtt
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Vicikó! Ma megcsináltam ezt a rizskókot és isteni finom lett. Mindent úgy csináltam ahogy a receptben állt és nincs benne hiba! :) Köszi hogy megosztottad velünk :)
Köszi a receptet! Nagyon finom és puha lett! Még másnap se volt kőkemény. :)
Talán túl sok tejjel csináltam (nem nagyon méricskéltem), és a közepe sütés után folyós volt, de levettem a hőfokot és még 10-15 percig "elpárologtattam" a felesleges folyadékot és tökéletes lett. :)
Szijja! Ma kb. 100-adjára ;-) készitettem el ! Nagyon bejön nekünk a rizsfelfújt -ad Vicikó! Isteni ! Ez az igazi! Peeeerfekt! :-) Csajszik ne váltotassatok semmit rajta, ahogy - amennyit Vicikó ír, pont úgy csináljátok! Ui.: Más recepteid is szuperok! Üdv.Bea
Kedves Bea!
Ennyi dícséretet kapni egyszerre..., nagyon kedves vagy!
További szép estét kívánok Neked szeretettel :-) Vici
Kedves Vicikó! Ez valami isteni lett. Soha életemben nem sikerült ennyire jól a rízskoch, pedig úgy 40 éve gyakran próbálkoztam vele. Köszönöm szépen!
Isteni lett, köszönöm a receptet! :)
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett! :-)
Vici
Még nem készítettem tejföllel, de csak jobb lett tőle.
Ez egy nagyon jó recept, én csak egy keveset módosítottam. A rizst 4 dl kókusztejjel gazdagítottam, a tészta tetejére 1 tábla fehér csokit kockáztam, és 1/2 tábla 72 %-os csokit olvasztottam,amihez darabolt meggyet tettem, pici rummal, és azzal díszítettem.
Köszönöm a recit.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. október 5-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: rizst minden fogásra
Üdvözlettel, NoSalty
Ma készítettem el másodszorra és mindkét alkalommal tökéletes lett! Cukor helyett xilitet használtam és tettem hozzá egy kis fahéjat is mert nagyon szeretem az illatát és az ízét. Másfél órán át sütöttem, de a tetejét letakartam alufóliával hogy ne égjen meg. El kell tennem szem elől, hogy ne együk meg 3 perc alatt. Köszönöm a receptet, csak azt tudom mondani hogy tökéletes!!!!
2szer próbáltam sajnos a közepe nem sül át, a külseje meg odaég, 180 fok, légkeverés, ahogy írja a recept... valami nem stimm.. mind a 2szer kuka... :(
én légkeverés nélkül készítettem, és átsült , szerintem felesleges a légkeverés, ha nagyon pirul a teteje akkor alufóliával letakarom
Nagyon köszönöm a receptet.Gyerekkorom egyik kedvenc étele volt.Most,hogy rátaláltam a receptre,minden héten egyszer elkészítem és nagyon finom.
Nagyon finom, jó szaftos lett! Köszi a receptet! :)
Elsőre sikerült!!! Mentve :)))) Még anyósom is azt mondta,hogy ilyen finomat nem evett eddig,pedig aztán neki a kedvére tenni,hát nem egyszerű :)))) Köszönet a receptért!!!
Köszönöm szépen a receptet, isteni volt, gyorsan el is fogyott. Én még ilyen lágy rizsfelfújttal életemben nem találkoztam :) Gratulálok!
Végre egy olyan rizskoch ami nincs teletömve reszelt citromhéjjal. Én tudom, hogy miért tesznek majdnem minden sütemény-félébe citromhéjat, csak nem árulom el, mert még valakinek megbántanám a harmatos lelkét.
Ez így ahogy van nagyon finom.
Köszönöm
Én is köszi!
Üdv:-) Vici
Megcsinaltam, es prima lett :) Koszonom!
Én is köszönöm, hogy visszajeleztél, és örülök, hogy ízlett is! :-)
Üdv:-) Vici
Mindig annyira orulok, mikor jo recit talalok.
Sajnos mindig osszeesik a felfujtam, kb. 10-20 perccel azutan, hogy kivettem, centimeterekkel laposabb. Pedig priman felfujodik a sutoben. (maskor is csinaltam, nem a Te recid utan, es akkor is igy volt)
De az ize kivalo, es pont olyan, amilyennek szeretem!
Köszi, :-)
Vici
Hát igen!Akkor szép a rizsfelfújt,ha szép sárga.A Mamám 5 tojással készítette,persze aranysárga volt,és 5 cm magas.Na és persze szépen megsült,nem volt nyers.A mazsola,és a citromhéj,vagy aroma elengedhetetlen belőle, ahogy a vanilin is,de nekem van más titkom is,majd valamikor feltöltöm.Jól néz ki a tiéd is,csak egy kis kitérőt tettem,bocs!
A tegnapi nap is készítettem,- a nagy hőségben ennyi tellett tőlem,- de azt mondta a családom, többet ért, mintha csodahúsos pörköltet vagy sültet csináltam volna, délután rájártak, estére alig maradt.:)
Köszönöm szépen.:D
Éva-Anyóca
Kedves Éva!
Olyan régen " beszélgettünk " ! Örülök, hogy írtál!!! :-)
Jó ok volt a rizsfelfújt:-))) váljék kedves egészségetekre!
Bizony a napokban megint kezdenek nagyon befűteni nekünk, és mindig azon kell gondolkozni, hogy mit is főzzek, ami nem nagyon melegíti be a konyhát, meg nekem sem forr fel az agyvizem!
Remélem jól vagytok, jól telnek a nyári hónapok?!
Nálunk épp tegnap kezdett tombolni a vakáció, és még van pár hetünk hál' Istennek.
Megpróbálok feltöltődni a hosszú, következő évre!
Szép, nem túl forró napokat, és jó pihenést is kívánok Nektek a nyár további részére!
Vici
Kedves Vici!
Tényleg régen beszélgettünk! :D
A napjainkat nekünk is befűtötték mostanság,erre felé, - na de hát, ezt szerettük volna, a meleget, a nyarat, hiszen oly sokáig tartott a tél és a nagy hideg, végre nyár van..:)
Vagy kora reggel kelek fel főzni-sütni, vagy este hét után kezdem, amikor csillapodik az idő.
És arra is ügyelni kell, hogy mit és mennyit! :)
És ha megmaradt, mielőbb hűtőbe kerülhessen.:)
Különben a konyhánkban nem lehet megmaradni, az ebédelés maga sem igazán kényelmes ebbe a hőségbe, ventillátor mellett lehet csak étkezni.:)
A nyári hónapok gyorsan telnek, sajnos...:(
A lányom elballagott május 31-én, neki azóta vakáció van!!!!! És bizony a nagy , óriás vakáció fele már letelt, nagy szomorúságára!!!!! :(
A fiunk szóbeli érettségije június 19-én volt, aznap este még bankett, és neki is azóta szünet van.:)
Telik az idő, telik, pedig most kivételesen nem hajtjuk, nem siettetjük!!!!!!!!! :)
A héten itthon lesz a férjem is szabin, lesznek közös programok, de sajnos víz mellé nem tudunk menni pihenni,...most nem megy.:(
Rengeteg kiadás volt májusban.....
Köszönjük szépen, próbálunk(nak a gyerekek), jól gazdálkodni a még hátra lévő nyári vakációs napokkal,:) - viszont kívánok Nektek is sok kellemes szabadtéri időtöltést, ha lehet nyaralást.:)
Éva-Anyóca
Vicikó;
megcsináltam ma, mindent pont úgy , ahogy leírtál :-)
Ha mondanám, hogy isteni, akkor gyengén fejezném ki magam!
Ez volt az elsö probálkozásom a ruzsfelfújttal és egy tuti, hogy maradok mindig a te receptednél!
Köszönöm szépen! kellemes Karácsonyt kívánok; Bea
Hol mardt a mazsola???
És a Te maradt szavadból a második "a" betű?
Egyébként van élet, és étel mazsola nélkül is, olyanokból sem hiányzik ha nincs benne, amibe egyébként szokás tenni. Főleg akkor nem hiányzik, ha pl. abban a családban ahol készítik, van aki nem szereti a mazsolát.
Ettől függetlenül természetesen, ízlés szerint, lehet beletenni.
Üdv: Vicikó
Kedves Vicikó!
Mentve, annyira szép!!!,és guszta, el fogom készíteni, beszerzek kerek szemű rizst, és készítem, majd beszámolok róla.:-))
Eddig egy reci alapján sikerült elkészítenem innen a NS-ról, jó eredménnyel, (amúgy mindig totálra leégettem, vagy nem főtt meg eléggé, vagy bármi baj volt vele...nem is kísérleteztem egy idő után), de ez az ,amit a nagyim is csinált, pont úgy néz ki, emlékek :-))), ..nálam is vannak ezerrel:-)))
Köszi.
Éva-Anyóca
Imádom a rizskochot! Ez pedig remekül néz ki! Elmentettem, köszönöm.:))
Üdv
Yolika
Köszi! :-)
Akkor, ezek szerint Neked is szépemlékű a " sárgarizs " ! :-))
Üdv: Vici
Ez valami gyonyoruseges! :)
A nagynenemmel egy udvarban
laktunk, allandoan sutot es nagyon
szerettem a "sargarizst" amit a
kezembe nyomott! :D