r
Nosalty Logó

Reform karamell torta

Rin
Reform karamell torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

733
Kalória
14.3g
Fehérje
73.3g
Szénhidrát
42.6g
Zsír
59.9g
Víz
240.1g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
45.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    439.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2299 micro
Összesen 4401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a zabpelyhet.
  2. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjét, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.
  3. Egy kerek formában megsütjük.
  4. A piskótát hagyjuk kihűlni, érdemes egy nappal az összeállítás előtt elkészíteni.
  5. A 2 tojást összekeverjük 2 evőkanál cukorral és a keményítővel.
  6. 3 evőkanál cukrot megkaramellizálunk egy lábosban (nem kell kevergetni, csak néha az edényt megforgatni), amikor már barna a cukor és olvadt, akkor hozzáöntjük a tejet. A karamell bekeményedik ezért megvárjuk, míg a cukor újra elolvad, és a tej elkezd forrni, ekkor hozzákeverjük a tojásos-keményítős keveréket. Gyorsan kell elkeverni, nehogy csomós legyen (mintha a rendes porpudingból főznénk pudingot). Mivel a pudingnak is ki kell hűlni, azt is érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni.
  7. A margarint 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzákeverjük. Ezzel töltöttem meg a piskótát.
  8. Összeállítás: kettévágjuk a piskótalapot, és megtöltjük a fele krémmel, majd a krém másik felét a tetejére simítjuk. Díszítésként 1 evőkanál cukorból készült karamellt csorgathatunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Édesapám születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Mivel a barátnője elég sok ételre allergiás, köztük a búzára és a laktózra is, ezért találtam ki, hogy a sima liszt helyett rozslisztet használok, mivel azonban abból túl sűrű tészta lett volna, lazítottam zabpehellyel. A tej helyett pedig laktózmentes tejet használtam. Természetesen a hagyományos hozzávalókkal is elkészíthető.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...