Rántott hús recept

1 adag
1625
kcal
Rántott hús
Rántott hús
receptkönyvben hozzászólások (52)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha klasszikus vasárnapi ebédet óhajt a család, akkor biztosan rántott hús kerül az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát meghintjük.
  2. Előbb lisztbe, majd kicsi sóval elkevert, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a húsokat.
  3. Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép aranybarnára kisütjük, először az egyik, majd a másik oldalát. (Én két részletben sütöttem ki: adagonként 30 perc alatt)
  4. Háztartási papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.

  • költség: 1150 Ft
  • elkészítettem: 275 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 85 670
elküldve: 0
receptkönyben: 255
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (52)

enique
eniquecs, 2013-10-17 20:08

Igenis kellenek az alapreceptek! Főleg a jó trükkök miatt, de nemcsak.
Próbáljátok meg a husikat vékonyan mustárral bekenni panírozás előtt (vagy már előző este), nagyon finom és porhanyós lesz..:)

apus112
apus112cs, 2012-12-20 21:15

Átszoktam olvasni a hozzászólásokat,mindig találok köztük olyanokat mint most zsuzsi965,ja modrtalan nem kifejezés rád,nézz a tükörbe ialán rá jössz......kár hogy tudsz irni

Bucimaci
Bucimacics, 2012-12-06 23:56

Eloszor is: koszonet a recept feltoltojenek amiert vette a faradsagot.
Masodszor: en mar nagyjabol 10 eve fozok, hol egy szemelyre, hol negyvenre. De valamiert a rantott hus nekem mumus volt, es mindig jo az ilyen "alap" dolgokrol olvasni, mert nem tudhatja az olvaso, hogy hol bukkan egy jo tippre.
Harmadjara: akik szidalmazzak a recept irojat, csak magukat minositik...ha neki osszejott igy akkor kesz...ez olyan mint a porkolt meg a gulyas...en meg nem lattam 2 embert aki teljesen ugyanugy fozi ezeket.
negyedszer: azok meg, akiket irrital, hogy fenn van ez az "alap" recept (te jo eg...mekkora tragedia ez nekik?!!!!) es "uristen mennyien elolvastak"...hat te is rakattintottal es elolvastad nem? akkor mi a problema???

Es van kulonbseg az oszinteseg, meg a masik leszolasa helyett. Tanuljatok mar meg illoen, nem bunkoan kritizalni emberek.

Eva und Imre
Eva und Imreszo, 2012-04-07 15:43

Bocsánat, még azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én kb. elöször 40 évvel ezelött sütöttem az elsö rántotthúsomat. Talán van egy kis gyakorlatom benne, ha igaz?? Családunk minden tagja nagyon szereti, igy sokszor kerül az asztalra. Ne gondoljátok, hogy az öreglány okoskodik, de nem szépek a hozzászólásaitok, sokszor nagyon nyersek!
Na ne haragudjatok rám azért!

Eva und Imre
Eva und Imreszo, 2012-04-07 15:38

Hát lányok, fiuk, okosak és ügyesek.!!!!! Most olvastam végig a hozászólásokat. Nagyon meglepödtem, hogy milyen kritikákat olvastam. Meg kell mondjam nem igazán rendes dolog egyik másik olvasótól a véleményeket olvasni. Ha valamihez nem értek, nem kritizálom. A recept nagyon jó és normális, igy kell csinálni, de variálni is lehet, persze csak annak akinek van egy kis gyakorlata a fözéshez. Ha valamihez nem értünk, nem fontos kritizálni, föleg nem negativan!
Na erröl ennyit, sok sikert mindenkinek az új próbálkozásokhoz! Ès el kell fogadni mindenki tanácsát, vagy véleményét és ha nem értünk vele egyet ,legfeljebb hallgatni, de nem kritizálni mindjárt:
Èva und Imre

méri-enn
méri-ennh, 2012-03-05 22:11

Én is szeretnék megosztani veletek 1 tippet: ha az olajba vastag hagymaszeletet raktok és úgy sütitek a húst, akkor még finomabb, és tényleg omlós lesz! Próbáljátok ki nyugodtan, én mindíg így sütöm, és aki szereti, a hagymát meg is lehet enni a hússal! A rántott máj különösen finom ha így sütitek!!

Georgina319
Georgina319szo, 2012-03-24 14:43

Erről még nem is hallottam, de ki fogom próbálni, úgy, ahogyan a sütőporos lisztet is. Köszönöm.

Trixi....
Trixi....h, 2012-03-05 08:13

Sokszor a hustol is függ mennyire puha kisütes utan.Es ha elötte vekonyan megszorjatok
szodabikarbonaval omlis,puha lesz.A csirkemell sem lesz olyan szaraz.

Simon Éva
Simon Évav, 2012-02-19 18:08

Simon Éva

Javaslom próbáljátok ki a húst csak tojásba és lisztbe mártani és már is mehet a forró zsiradékba.

1 tojáshoz kell 1-1 dl. tej és víz. Isteni rántott csirkét lehet így készíteni és nem szurkál a morzsa, de észre sem venni, hogy nincs rajta. Evvel a módszerrel húst, sajtot, zöldséget is lehet panirozni. Eredeti recept szerint 2-2 dl folyadék kell 1 tojáshoz, de ahhoz, normális méretű tojásra lenne szükség. Tehát tohás utána a liszt!!!! Rengeteg húst lehet budnázni igy 1 tojás felhasznlásával.

haverina
haverinah, 2011-11-28 17:18

Nekem mindegy hogyan készül, csak rántott husi legyen és finom:)))

moniee
monieesze, 2011-09-14 13:29

Én például kezdő fakanalas vagyok, és hasznosnak találom a receptet.
Ennyit erről.

bonnbo
bonnbov, 2011-09-04 15:14

ildikoka01
Igazad van! Nem receptkönyvvel és és szakácstudománnyal születik egy ember.És rádaásul vannak apró fogások, amit nem sokan ismernek.
További szép napokat!

bonnbo
bonnbov, 2011-09-04 15:11

Még egy további ötlet:
Sokan nem szeretik a panirmorzsát "prézlit", mert bántja a gyomrot.
1. Meg kell próbálni 1-1 arányban a morzsát és a réteslisztet, vagy kukoricalisztet keverni, kevésbé árt az érzékeny gyomornak.
2. A zsemlemorzsát a felvert tojásba teszem - mértékkel- megvárom, míg megdagad (6-8 perc) és abba forgatom bele a rántani való hússzeleteket. Ha túl sűrűre sikerülne még teszek hozzá tojást, vagy tejjel higítom!

Jó étvágyat!

bonnbo
bonnbov, 2011-09-04 15:05

Évuci!
Most vettem észre, Te sem ajánlod a fél órás sütést.
Detto,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

bonnbo
bonnbov, 2011-09-04 15:00

Kedves Mindenki!
Egy fontos ötlet a rántott húsok (sertés, -karaj, comb, tarja stb.- borjú) sütéséhez: (Nem kell 30 percig sütni!!!)
1. Ugyanúgy készítem, mint a Bécsi szeletet, mindkét oldalát 4-5 percig sütöm forró olajban, mig a kívánt szint (sárgásbarna) el nem éri. Ezáltal puha és omlós marad!! FEDŐT NEM TESZEK RÁ!
2. Fontos momentum, hogy a hús kloffolásánál a rostok "összertörnek", a sózás és fűszerezés után tovább lazulnak.
3. Elkészítés előtt célszerű pár órával, vagy előző nap kloffolni és füszerezni a húst, (izlés szerint: én sót és borsot használok, illetve van, hogy fokhagymás tejet is). Elkészítés előtt egy órával ("kirántás") vegyük ki a hűtőből, hogy átvegye a szoba-konyha hőmérsékletet.

A fenti ötlet még bejön csirkemellnél, de filézett csirkecombnál is. Amennyiben csirkecombot rántunk filézés nélkül, a hagyományos módszer az O.K.! Fedő alatt 25-30 percig!!

Sok sikert a "próbához"!!!

Rékuczy
Rékuczysze, 2011-08-03 22:37

Na még jól nekem sem sikerült soha, mert letapadt a serpenyő aljára a panír és a hús kiszáradva , rágósan került ki a sütés után az itatóspapírra :(
Szóval mitől nem fog nekem lejönni a bunda fordításkor? Óvatosan csináltam persze, de hogy soha nem lett tökéletes ... teljesen beleutáltam, pedig szeretem a rántotthúst és bánt, hogy ilyen béna vagyok. Kérek szépen tanácsot, fortélyt a nálam ügyesebbektől, előre is köszönöm !

Adrienn-B.
Adrienn-B.cs, 2011-06-02 11:58

Én örülök, hogy rátaláltam erre a receptre!
Szintén kezdő vagyok és csináltam már párszor rántott húst, de 1x sem volt az igazi. Most majd kipróbálom a pontos leírás szerint :)

nyenye
nyenyeh, 2011-05-30 13:50

Na erre varrjatok gombot! zsuzsi965 meg a többiek! A ti receptjeitek biztos nem kerültek még ki sehova!
De nektek "biztos" minden kajátok elsőre sikerült. Gondolom.....
A kezdőknek (mint amilyenek ti is voltatok, vagy lehet még vagytok is ) igen is kellenek az ilyen receptek! Aki most süt életében először rántott húst az szerintetek honnan tudná, hogyan kell???
Mikor én is kezdő voltam igen is jól jöttek az ilyen receptek!!!

zsuzsi965
zsuzsi965k, 2012-03-13 14:40

Háát az ilyen recepttel nem sokra mész! Az arányok is rosszak, 60 dkg hús az 4-5 szelet, ehhez elpazarol 20 dkg lisztet, 20 dkg morzsát + 3 tojást! Ehhez jön még a fél óra sütés, na ebből látszik, hogy az illető még életében nem rántott ki még egy szelet husit sem. Erről ennyit....

ildikoka01
ildikoka01v, 2011-03-13 15:22

 Hát higgyétek el jó rántott húst sem tud mindenki csinálni!1 Nem jó vékonyra gloffolni.2
közvetlen sütés előtt panirozzuk.3 jó forró olajban fedő alatt süssük. Így finom puha és jól felpúposodott
hússzeleteket érünk el.

ygan
yganh, 2011-05-09 14:43

Teljesen egyetértek: a rántott hús az, amit tűrhetőre mindenki meg tud csinálni, de jól csak kevesen. Az egész művelet apró fogások helyes alkalmazásától függ. Az én rántott húsom is ehető, sőt puha és minden jót el lehet mondani rá, csak éppen nekem nem az igazi. Mert nem tudtam ezeket az apró dolgokat, mint pl. sütés előtt kell közvetlenül panírozni.

évuci
évucih, 2011-03-07 21:24

én ajánlanám, nehogy fél óráig süssétek, mert akkor kiszárad.
Klopfolt (karaj, csirkemell) j szeletnek 5-5 perc oldalanként elég kell, hogy legyen.
Ha sistereg az olaj, (morzsa próba) mehet bele a husi.
Ha csíkokra vágjuk, reszelt sajttal megszórjuk, tovább puha marad, ízesebb.

özv.Józsi bácsi
özv.Józsi bácsiv, 2011-03-06 08:39

Lányok hány percig kell egy oldalt sütni,miről látszik,hogy belül a hús meg van e sülve ? Köszi.

évuci
évucih, 2011-03-07 21:26

Ha szépen pirulni kezd, teszik a színe, akkor jó lesz, és persze legyen elég forró az olaj.

luveges
luvegessze, 2011-01-05 20:03

Bocsi lehet hogy félreértettem elnézésedet kérem de ez amúgy nem az én receptem.

z1
z1sze, 2011-01-05 20:17

20.941-en nézték meg.
Agyrém!
...amúgy Eszternek - sajnos - már megint igaza van :(

emika83
emika83sze, 2011-01-05 19:55

Nincs receptem feltöltve. Egyáltalán nem akartalak kritizálni, sőt. Sajnálom, ha félreértetted. Tényleg így sikerült először igazán.Mi csak Ünnepeken szoktunk rántott húst sütni. Most már biztos vagyok abban, hogy a klopfolásnál rontottam eddig el.

emika83
emika83sze, 2011-01-05 19:50

Nincs receptem feltöltve. Egyáltalán nem akartalak kritizálni, sőt. Sajnálom, ha félreértetted. Tényleg így sikerült először igazán.Mi csak Ünnepeken szoktunk rántott húst sütni. Most már biztos vagyok abban, hogy a klopfolásnál rontottam eddig el.

emika83
emika83sze, 2011-01-05 13:37

Köszönöm a receptet! Évek óta sütök főzök, de a család nagy kedvence, a rántott hús valahogy sosem sikerült, hol száraz lett, hol nyers maradt. Ezzel a recepttel végre sikerült!

luveges
luvegessze, 2011-01-05 18:50

Szia emika83 van feltöltve recepted,? Kíváncsi lennék milyen ügyi vagy vagy csak te is kritizálni tudsz?

luveges
luvegessze, 2011-01-05 18:52

málinda ha érdekel a krumpli püré azt tudom hogy kel de a kumpipürét sajna nem ismerem.

zarandok
zarandokszo, 2010-09-18 22:47

Én a tojásba bele szoktam keverni egy kevés tejet, ettől lágyabb lesz a panír, nekem sokkal jobban esik így.. És igen, a rántott húsnak is van helye nosalty-n!

hapici
hapicih, 2010-09-06 19:12

A lisztbe vegetát, a tojásba finomra vágott petrezselymet, a prézlibe magokat lehet keverni... Fontos, hogy először letakarjuk fedővel, utána pedig szabadon sütjük, ha megfordítottuk...

zolzoler
zolzolerh, 2010-08-16 19:06

Pontosan.Itt a helye a rántott húsnak is.Sok szakács könyvben még a sültkrumpli is szerepel.
A kezdőknek ajánlom,hogy a morzsába csak beleforgassák(ne nyomják rá)így szép hólyagos lesz.
Én a lisztbe sütőport is rakok,így a végeredmény mindig tökéletes.

laraed
laraedh, 2010-08-16 19:39

Na és akkor még arról sem feledkezzetek meg , hogy a prézlibe lehet szezámmagot tenni és akkor szezámmagos rántott husink lesz . Nagyon finom és nem mindenki ismeri. Pont ezért jó ez az oldal mert olyan is keresgélhet itt aki még sosem főzött. Üdv Edit

zsuzsi965
zsuzsi965p, 2010-07-30 16:49

Egyszer én is ettem ilyet valahol. Évek óta kerestem a receptjét, és most végre ráleltem!!!! Király! A zsíros kenyér receptjét is fel tudja tenni valaki?

Adrien
Adriensze, 2012-02-15 00:47

Szia zsuzsi965!
Nagy fokú modortalanság ilyet írni. Főleg akkor, ha valaki vette a fáradtságot, sütött, fényképezett, feltöltött!
Én is szoktam olyan receptet találni, amit soha nem csinálnék meg, mert nem az én világom, vagy mert csak mosolygok, hogy összeöntenek 1-2 dolgot, beledobnak ezt-azt, és hirdetik. De ilyenkor csendben odébbállok.
S azt gondolom, talán lesz valaki, akinek megtetszik, és megcsinálja.
A rántott husi pedig tényleg alap étel, de emlékszem 22 éve, amikor főzni kezdtem, maga volt a mumus... Mit nem adtam volna egy ilyen leírásért...

zsuzsi965
zsuzsi965k, 2012-03-13 16:01

Szia!
Lehet hogy modortalan vagyok, de legalább őszinte! Egyébként meg tök rossz a "recept", meg ne próbáld így...

Tarackos
Tarackosh, 2011-10-24 09:36

A jó zsíroskenyér az "ikrás"kacsa v.libazsírtól,sülhúszsírtól és a kovásszal készült friss házikenyértől lesz igazán finom.Nagy karéj kenyeret leszelünk megkenjük a hideg zsírral,megszórjuk pirospaprikával és vékonyra szelt lilahagymával.Mindenképpen sört,vagy forralt bort,netán citromos teát igyunk melléje az élvezeti érték növelése érdekében.Természetesen a házi kovászos uborka sem elhanyagolandó.Vannak természetesen egyéb variációk is.Van például aki hegyes erős zöldpaprikával,netán savanyított cseresznyepaprikával fogyassza.Ódákat lehetne írni erről a kiváló étekről.Ahány ház annyi szokás és annyi különböző zsír.Egyenlőre ennyivel tudtam hozzájárulni a zsíroskenyér élvezőinek kedvéért.

Üdv:Tarackos

Aagatha
Aagathah, 2012-03-05 17:26

Tarackos!
Ez egy kínzással felért! A lila hagyma még csak-csak, de amikor odaértem, hogy kovászos uborka /tél lévén! Bár a piacon finom sós-vizes uborka is kapható, ami majdnem pótolja a kovit/ akkor a kínok-kínját álltam ki. A cseresznyepaprika és az említett, bármelyik zsírral megkent kenyér.....! Jó kis savanyított káposztával kóstoltátok már?
Előtte, közben, utána egy-két deci száraz fehérbor csodákra képes.
Üdvözlettel: Ági

Gargoyle
Gargoyleszo, 2010-08-14 19:16

Zsuzsi!
Van úgy, hogy olyanok is látogatják a No Saltyt, akik életükben nem főztek még egy teát sem.
Ezért van itt a rántott hús receptje.
Sokszor látunk itt tiniket, akiknek vagy nincs rendes családja, aki megmutassa, vagy olyanokat, akik sosem tanulták, most mégis szívesen elkezdenék.
Így kerülnek fel olyan receptek is, amelyek lehet, hogy Neked például egyszerűek, de sokan tényleg nem tudják még, hogy kell elkészíteni.
Te sem fakanállal a kezedben születtél, Neked is megtanította valaki, hogyan kell. Akkor szerencsés voltál.
Gondolj égyszíves másokra, akik nem voltak azok.
Eszter

luveges
luvegesszo, 2010-08-14 18:19

Rakd fel a kacsa zsíros kenyeret te leszel a leg
népszerűbb.mindenki megnézi hogy mitől különleges és így te leszel a legnépszerűbb.tréfát félretéve lehet hogy valaki nem ismeri így legalább tudja hogy kell csinálni a rántott husit ,

luveges
luvegesszo, 2010-08-14 18:11

Majd én felrakom az a lényeg hogy a zsíros kenyér alját kend meg ne a tetejét .

Legfrissebb cikkek

Top 5 szilvás édesség hétvégére
Top 5 szilvás édesség hétvégére
Befőztétek már az idei szilvalekvárotokat? Pont ezen a hétvégén tervezitek? Akkor biztosan marad pár szem egy sütire. Ezek a mi kedvenceink, ti melyiket szeretitek?
Bounty otthon – az igazi gyerekjáték
Bounty otthon – az igazi gyerekjáték
Otthon készíteni bolti édességet? Nekem ez az első, de ha ilyen könnyen megy, jöhet a többi is!
1625