Rakott csirkemell 4. - tejszínes-sonkás recept

Rakott csirkemell 4. - tejszínes-sonkás
Rakott csirkemell 4. - tejszínes-sonkás
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű elkészíteni, csak össze kell rakni, és mehet is a sütőbe. Emellett viszont nagyon ízletes, és jól bírja a mikróban való melegítést. Kezdő háziasszonyok is bátran nekifoghatnak! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek rizibizi, krumplipüré illik hozzá leginkább.
Ha több réteget szeretnénk, akkor tegyük kisebb sütőtálba, de szerintem bőven elég így is. Szebben lehet szeletelni, ha megvárjuk, hogy hűljön egy kicsit.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkával-baconnel rakott csirke tejszínes szószban, tepsiben sült sonkás rakott csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél csirkemellfiléket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk.
  2. Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá.
  3. A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és keményítővel. Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót.
  4. A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni). A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd a második húsréteg. A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével.
  5. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt  megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 177
össznézettség: 174 044
elküldve: 132
receptkönyvben: 2 705
elkészítve: 130/183
Facebookon megjelent: 2

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

panna86
panna86 Mon, 2014-11-10 21:09

Nagyon nagyon finooooom!!!! :-) :-) :-)Én mondjuk ilyen hamiknál mindig elősütöm a husit, hogy ne engedjen vizet, csak ennyit változtattam! Köszi a receptet!

Agneska14
Agneska14 Tue, 2013-07-16 13:58

Elkészítettem, mennyei lett, az alján nekem is sok vizet engedett a nyers csirke, lehet előtte picit átsütöm legözelebb, félkészre, vagy nem tudom.
De 5* recept, legközelebb a barátnőimet hívom át lakmározni!

zsiraf18
zsiraf18 Thu, 2013-06-13 18:23

A Párom azt üzeni, hogy köszi Neked a jó receptet, mert így nagyon finomat csináltam neki. :) Mellesleg nem volt túlkomplikálva sem, ezért külön köszönet. :)

miroslava
miroslava Sat, 2013-03-02 07:38

Nagyon jó.Köszönöm, most már tudom mit kapnak családi összeröffön :D

Zita75
Zita75 Tue, 2013-01-08 18:25

Épp a sütőben van. Nagyon jól néz ki. Még pirul egy kicsit, de már nagyon jó illata van. :)

Zita75
Zita75 Tue, 2013-01-08 19:37

Hát nagyon-nagyon finom lett. Már nem sok van belőle. A köretet nem tudtuk eldönteni, úgyhogy rizs is és krumplipüré is készült hozzá.

remese
remese Sun, 2012-09-23 11:47

Igazán nagyon finom!! Még biztosan sokszor elkészítjük! Köszönöm a receptet!! :)

tidus83
tidus83 Thu, 2012-03-22 21:19

Nagyon finom lett!!!!!! Tegnap megláttam és ma meg is csináltam! Mindennap meg tudnám enni:)

Bucilányka
Bucilányka Wed, 2012-02-29 11:24

Sziasztok! imádom az ilyen típusú ételeket, ma ebédre el is készítem. Délután megírom hogy sikerült.:) kellemes napot konyhatündérek

fr95
fr95 Sat, 2012-02-04 13:23

Ma csináltam meg, nagyon finom lett, bár a tepsi alján sok vizes-csíros folyadék úszkált. Azért elfogyott :)

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-02-04 14:31

Sajnos a húspultba ömlesztve kirakott, táppal gyorsan felfújt csirkehúsok (akárcsak a disznóhús) annyi vizet kiengednek magukból sütés közben, hogy alig marad a húsból. Ilyenkor kanállal nyugodtan le lehet merni, és korábban levenni a fóliát, így jobban elsül róla a lé.
Üdv.
Livi

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-07-09 09:58

Á, nincs mit. Sokszor a monitor is sokat csal. Ami itt jó, az máshol nem ugyanolyan. De a lényegén nem változtat. Guszta. :-) Szép hétvégét.

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-07-09 09:54

Most meg olyan zöldes lett, inkább visszaraktam a másikat. Lehet, hogy az én szememmel van gond...? :)) De tényleg köszi a segítséget! :)

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-07-09 09:07

Szia Tomi,
Ugye csak viccelsz, hogy 2 személyre is kevés ez a mennyiség... ? Jó, lehet, hogy 8-ra szűkösen, de ha köretet is kínálunk hozzá, akkor 4-6 főre (normál étkűeknek) elég.
De igazad van, kijavítom 4 főre. :))
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-07-09 09:12

Köszi Esztike. Már igazítottam a színeken, de így is van némi rózsaszín beütése... :)

szoketomi
szoketomi Fri, 2011-07-08 20:10

Azért arra kiváncsi lennék, hogy hogy elég ez 8 személyre???????? Még 2 re is kevés....

Eruska25
Eruska25 / Eruska25 Sat, 2011-06-04 17:41

Szia
Nagyon klassz kis kaja:D Ma én is megcsinálom mert mióta megláttam nem tudtam levenni a szememet róla a kép jó hagyd csak nyugodtan :D
Ja és köszi a receptet :D

Swampi
Swampy / Swampi Fri, 2011-06-03 06:00

Szerintem sincs gond a képpel. Hidd el, az étvágyam így is megjött! :))

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-06-02 17:36

Tényleg finom, és egyszerű, csak egy baj van vele, hogy a kép nem lett a legjobb. De lecserélem, ha újra elkészítem! :)

704