Raffaello golyók recept

1 adag
993
kcal
Raffaello golyók
Raffaello golyók
receptkönyvben hozzászólások (150)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi készítésű Raffaello golyó, ami nagyon hasonlít az "igazira". A recept forrása: DESSZERT.EU.
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A hempergetéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos golyó, kókuszgolyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
  2. Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
  3. Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk kókuszreszelékes tejport, és beleöntjük az olvasztott vajat is. Sima masszát kell kapnunk. Hűlni hagyjuk.
  4. Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet dugunk.
  5. Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.

statisztika

beküldve:
nézettség: 388 776
elküldve: 70
receptkönyben: 4 290
elkészítve: 103/164
Facebookon megjelent: -

szakács

Ingryd

Mióta szakács: 2009.10.18.
13 recept

Hozzászólások (150)

Delaney
Delaneyszo, 2014-04-19 19:02

Ehh sajnos nekem sem sikerült túl jól...
Recept utasításait követtem de nem állt össze a massza!! Nagyon nagyon morzsalékos maradt. Tettem hozzá még vajat hátha attól összeáll, de nem állt össze csak jó cupákos zsíros lett tőle. Nagy nehezen sikerült ugyan gombócokat formálni belőle, és kinézetre abszolút semmi nem látszik rajta, de amint beleharap az ember az egész molekuláira hullik szét. Ízre igazából nincs vele nagy baj, talán nekem kicsit túl tömény, de finomnak finom. Igazából most a hűtőben pihen és majd pár óra múlva veszem elő hivatalos kóstolásra.
Ami még érdekes, hogy nekem összesen kb. 15 golyó lett, pedig normális golyókat gyártottam, nem nagyokat. Nem értem, ebből a mennyiségből másnak hogy lett 40 golyó... Nem tudom mi lehetett a gond, legközelebb én is inkább kihűtöm a szirupot, mielőtt összekutyulnám a dolgokat.

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2013-12-25 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.huk, 2013-12-24 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2013-12-23 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

leesih
leesihszo, 2013-06-29 19:05

Isteni! Nekem eddig mindig jol sikerult, de sohasem csinaltam tejporral, mindig kavekremporral keszitettem. Egyszer kiprobaltam mar a receptet teljesen kovetve tejporral, es irdatlan kemeny lett, ki kellett dobni az egeszet...ja es tejpor ize volt:(. Nem tudom mi lehetett a gond, de igy en maradok a krempornal, mert azzal tokeletes:) koszi a receptet!

bodoradam87
bodoradam87k, 2012-12-18 13:44

Lehet, hogy én toltam el egy picit, de a tejpor ízét lehet rajta a legjobban érezni!
Mondjuk ettől függetlenül jó lett az íze és állaga is, bár egy kis kókusz aromát is tettem bele! :)
Köszi a receptet!

Sunnybaby
Sunnybabyszo, 2012-10-20 00:01

Kedves Ingryd!
Szerintem nagyon egyszerű ez a recept és minden egyértelműen le van írva,hogy hogyan kell csinálni.Nagyon finom lett!Igaz nekem csak 30 golyó lett belőle de lehet egy kicsit nagyobbakat csináltam.Köszönöm szépen!

Hurkatolto
Hurkatoltoszo, 2012-10-13 16:45

Ma elkészítettem már én is ezt a receptet és betonkemény lett, pedig digitális mérleggel mértem ki mindent (a vizet kivéve, azt felespohárral, amin van beosztás). Persze ettől még nem dobtam rögtön a kukába, hanem begyújtottam a tűzhelyet ráraktam a lábast és kis lángon, időnként levéve a tűzről hogy ne égjen oda apránként vizet adagoltam hozzá (kb fél decit összesen) és jó lett. Ha valaki hasonlóképpen jár, annak azt tudom javasolni, hogy nézze a dessert.eu -n a képeket hogy milyen állagúnak kell lenni és még a hűtőbe rakás előtt adjon hozzá pluszba vizet, mert utólag elég kemény munka összedolgozni. Remélem tudtam segíteni.

mangalica
mangalicap, 2012-08-10 16:28

Kedves Ingryd!:)
Sajnos én is csatlakozom azoknak a táborához, akiknek nem állt össze a massza, illetve nem volt az igazi. Lehet, hogy tényleg problémát okozhat a margarin és a vaj különbözősége, ahogy azt már előttem is felvetették? Kezdetben az ízével nem volt gond, de miután az állagát feljavítottuk, már semmi köze nem volt a raffaellohoz és tömény, fullasztó lett. Azért a mandulát megmentettük a jobb időkre.:) Sok sikert a többieknek! Biztos mi rontottunk el valamit.

lapp.sarolta
lapp.saroltacs, 2012-06-21 08:05

Kedves Ingryd!
Nagylányom ballagására készítettem el a receptet.Nagyon finom lett!Tényleg olyan mint az "igazi"!Az állaga is jó volt,figyeltem a víz mennyiségnél,hogy cl és nem dl!Szerintem érdemes elolvasni a hozzászólásokat elkészítés előtt,és mások" hibáiból "lehet előre okulni.
Mindenkinek nagyon ízlett.Nem is kerül sokba.Én azt ajánlom mindenkinek,hogy egyből dupla adagot készítsen,mert hamar elfogy így is!Köszönöm a receptet!!!

judit73
judit73k, 2012-04-03 13:05

Sziasztok!! úgy látom nagy port kavart ez a recept,hogy ki kitől lopta szerintem kár vele foglalkozni ,nagyon finom és kész.Amúgy nekem erdélyből van meg ez a recept hajszálpontosan ez.Nem hiszem,hogy ők is az illetőtől lopták volna.Ugyanis a nővérem cukrász és Ő találta ki,nagy sikere volt mert ott még igazi rafaelót se lehetett kapni,és még internet se volt,hogy onnat lopta volna le a receptet ,úgy hogy erről ennyit.Még annyit ,hogy a tejport én a Vegetár kft -től szoktam rendelni igaz növényi mert mi nem fogyasztunk tehén tejet de ugyanaz 5 kg -os ba lehet kapni de sokáig elég.
Jó sütögetést főzőcskézést mindenkinek.Judit.

köröm
körömh, 2012-02-20 13:33

Sziasztok.Én nekem az volt a problémám hogy amikor a szirupba beletettem a kokuszreszelékes tejport akkor az egész összeállt és kemény lett. Miért lehetett ez? Tul sokáig forraltam a szirupot? Várom a válaszokat.

KisEdi
KisEdiv, 2012-04-08 17:31

Nekem is hasonló problémám volt, a végeredmény is annyira kemény lett, hogy alig lehetett harapni. Nekem nem igazán jött be ez a recept, de lehet hogy én rontottam el valamit.

garagulya
garagulyaszo, 2012-01-21 11:27

Mar tobbszor elkeszitettem, de igy meg sosem jartam. Egyszeruen nem vette be a vajat. Tocsogott a labos aljan a vaj, es mikor kezdtem golyokat formalni belole akkor is csopogott ki belole a vaj. Jart mar valaki igy? Mi lehetett a problema?

scarlett69
scarlett69cs, 2012-03-29 17:04

Tényleg vajat használtál? Vagy margarint? A margarinnak sokkal magasabb a víztartalma...

hajniy
hajniyv, 2011-10-09 16:08

Kifelejtettem a vajat, de így is fonom lett...csak kevesebb :)

dincsike90
dincsike90szo, 2011-09-24 13:32

Sziasztok!Kipróbáltam a receptet és nekem elsőre jól sikerült.Nem volt folyós,nem volt túl kemény,pont ilyan,amilyennek lennie kell.Én csináltam pár drabot úgy,hogy a közepébe egy csepp mogyorókrémet tettem,mert nálunk a gyerekek nem szeretik a mandulát.Legközelebb dupla adagot fogok csinálni,mert egy adag(46 golyó)pillanatok alatt elfogyott!
Köszönöm a szuper receptet!
Üdvözlettel Dincsike!!

Sznémárti
Sznémártiv, 2011-09-11 04:06

Nekem is sok éve megvan ez a recept csak nem pont ilyen adagolással, de nagy kedvenc! Régen Túrista tejport használtam, de most nem kaptam sehol. Egyszer már próbáltam azt hiszem Maresivel, az nem lett jó. Most egyszerű PROFI-s sovány tejporral készítettem, teljesen jó lett, és 20 dkg kb. 500,- ft.

loli
lolisze, 2011-08-10 13:52

Én ugyan még nem kóstoltam de égész biztos vagyok benne hogy finom!!!

OrdinaryMagic
OrdinaryMagicp, 2011-07-08 17:43

Megcsináltam, de negyven miniatűr kis gombócka lett a vége. Mondjuk elég tömény íze van. Mivel nem igazán kaptam sehol sem mandulát, így egy vegyes mix-ből szedtem ki 11 darabot, így egy-egy negyed ment mindegyikbe. Hát, ez így sikerült. Azért ehető.

pepperoni26
pepperoni26p, 2011-06-03 14:37

Olyan jó lett, hogy körbeültük és kanállal megettük! Nagyon finom, de ebből golyó soha nem lesz! :)

pepperoni26
pepperoni26p, 2011-06-03 14:37

Olyan jó lett, hogy körbeültük és kanállal megettük! Nagyon finom, de ebből golyó soha nem lesz! :)

Sacuska
Sacuskap, 2011-05-06 20:57

Nekem kb 50 darab lett, de mondjuk kicsikre csinlatam, hogy a mandula ize ne tunjon el a masszaban. Ja, es nagyon finom, nekem elsore sikerult, csak legkozelebb egy picit kevesebb olvasztott vajjal csinalom majd. Ferjem nagyon valogatos, de azt mondta, meg a heten csinaljak egy adaggal. mindenkinek ajanlom

eszter_viki
eszter_vikih, 2011-04-04 20:58

Amugy beneztem Varga Gabor oldalara...nagyon szep es hasznos. Koszonjuk. Biztosan sokaknak segitett mar. Szep napot mindenkinek.

eszter_viki
eszter_vikiv, 2011-04-03 22:31

Kedves Mindenki!

Nem volt sem időm, sem türelmem hogy mindent végigolvassak, de úgy gondolom, hogy ennek a receptnek több verziója van. Tehát valaki vagy valakik valamikor kitalálta, aztán a Ferrero (és talán mások is) úgy gondolták, hogy gyártsák le a saját verziójukat (bocs, nem néztem utána, hogy Ferrero hogyan és mikor ötlötte ki a receptet) és aztán valakiknek eszükbe jutott ismét háziasítani. Vagy hasonló. Ha Gábor úgy érzi, hogy megkárosították ezzel a valószínűleg nagyon jó, nagyon finom, de szerintem nem éppen évszázados értékű, aranyszobros recepttel, akkor lehet és illik tőle bocsánatot kérni. A beküldő jelölje meg a forrást és menjen mindenki békével haza. A veszekedést meg lehet privát is intézni, az az igazán ideális. Vagy valamivel finomabban.
És még egyszer: Komolyan nem akarok senkit megbántani, a recept biztosan jó és finom, de vannak ennél bonyolultabb, trükkösebb érdekesebb és emlékezetesebb sütik is. Ezen nem kell összeveszni. Persze, az elv a fontos, egymás kreációjának tiszteletben tartása, és ez HELYES is. De ha felháborodunk azon, hogy a paradicsomos-uborkás-majonézes-káposztás-paprikás-miegymás Cézár-salátát Cézárnak merik hívni, akkor a Ferrero Raffaello-jával mi lesz? Mert arról senki egy szót sem szólt. És akkor talán ők sem kéne Raffaello-nak nevezzék, mert átvették valahonnan? (Ha átvették...mert én nem tudom, hogy mióta gyártják ugyan, de 15 éve legalább....már kölyökkoromban is lehetett kapni....)
Szóval, köszönjük nagyon szépen a receptet, a kitalálónak és a beküldőnek egyaránt....s legközelebb minden beküldő, ha mástól vesz receptet jelölje meg a forrást, hogy máskor ne legyen vita belőle. Ezt is megtanultuk.

Legmélyebb tisztelettel vagyok mindenki iránt és mindenkinek gratulálok a receptekhez.

laraed
laraedk, 2011-04-05 07:28

Kedves Eszter! A barátnőm már 20 évvel ezelőtt is csinálta ezt a finomságot:)) Az akkor kicsi lányom , és kicsi fiam ,akik ma 25 és 24 évesek nagyon imádták:)) Most is nagyon szeretik:)) Gábor valószínű , hogy nem húsz évvel ezelőtt tette fel ide a receptet. Üdv Edit

mamec
mamecsze, 2012-03-07 22:11

Ez így igaz!Én 54 éves vagyok és már 1992-ben is találkoztam ezzel a raffaello golyó sütivel.

Lou1989
Lou1989szo, 2011-03-26 15:42

Sziasztok! Ha valaki nem talál tejport a nagyobb üzletekben, akkor keressen cukrász kellékest. Én is ott találtam, 1 kg 970 forint. Szóval megéri a nagyobb tétel vásárlása.:)

edinazsofi
edinazsofiszo, 2011-03-19 23:38

Nem tudom mennyire segit, de elmondom, hogy az en trukkon a raffaello keszitesenel, hogy megvarom mig kihul egy kicsit a cukros viz...bar en nem e szerinte a recept alapjan keszitem a raffaello-t de mindig nagy sikert aratok vele, szinte mar kovetelik ha nem csinalom hataros idon belul...remelem valakinek tudtam segiteni
tovabbi jo raffaello-zgatast :D

Bullterrierecske
Bullterrierecskev, 2011-03-13 19:53

Ez pontosan olyan, mint a Hare Krsna-sok Haribol golyócskája. Nagyon finom és állatmentes,szóval halott állattól mentes!

hazsofi
hazsofisze, 2011-02-23 18:27

Sziasztok!

Először én is kávékrémporral próbáltam, és meleg sziruppal,de sajnos nagyon folyós lett:S
Most találtam rendes tejport, megvártam míg minden kihűl, és most tökéletes lett!
Jó a recept! Köszönöm!

dzsenifer
dzseniferv, 2011-02-13 20:22

Sziasztok!
Én meg csináltam nekem jó lett csak kevesebb víz kell bele és a vajat egybe teszem bele.Én 2,5 cl vízet teszek bele és így olyan mit a bolti!És a belsejébe pisztáciát teszek mert azzal a legpikánsabb!

Ellen
Ellensze, 2011-02-09 21:27

Sziasztok

Én megcsináltam, nekem jó lett. olvastam olyan hozzászólást, hogy folyós lett és, hogy sok a 6 dl víz. de nem 6dl víz kell, hanem 6 centiliter, tehát kicsivel több mint fél deci.
Szerintem nagyon finom :)

suvy22
suvy22cs, 2011-01-27 02:20

Mi is szoktunk Raffaellot csinálni rendszeresen, egy picit másképp, mint ahogy itt van. 2 dl vízből és 20 dkg cukorból főzzük a szirupot, és IGEN hagyni kell kihűlni, mert különben folyós, ill. ragadós marad még akkor is, ha utána egy éjszakára hűtőbe tesszük. Margarint (20 dkg) nem szoktuk megolvasztani, csak egy tálban habosra keverni, ehhez jön majd a KIHŰLT szirup, a tejpor (27 dkg) és a kókuszreszelék.Porcukrot nem teszünk bele, hiszen ott a cukorszirup.
Hántolt mandulát pedig úgy csináljuk, hogy a mandulákat tésztaszűrőben forró vízbe mártjuk kb. 1 percre, utána szinte maguktól kibújnak a héjukból.

Betti199
Betti199sze, 2010-12-29 14:29

Sziasztok. nekem az a bajom hogy tejport nem találtam és komplettával csináltam.. :s nem akar össze állni. elronottam igaz? csak nálunk akárhol is keresek tejport nem lehet kapni :s ez a hátránya a faluknak..

anchel
anchelp, 2010-12-24 15:12

Kedves Edit!
A Gábor személyesen kapta meg a magáét az átkozódásért.
Mint,írtam,akinek nem inge,ne vegye magára!
Nem egy ember írt itt kritikán aluli stílusban.

laraed
laraedp, 2010-12-24 20:16

Kedves Anchel ! Boldog Karácsonyt Neked a Gábornak és az összes Nosaltys szakácsnak:))))) Üdv Edit

laraed
laraedp, 2010-12-24 14:42

Kedves Anchel! Nem veszem magamra mert nem voltam kioktató csak a tényeket kérdeztem / felvetettem / :)))Te írtad fentebb " Csak megjegyezném,hogy a Varga Gábor mestercukrász és történetesen a desszert.eu oldal megalkotója.
Tehát, a saját receptje ELLOPÁSÁRÓL beszélt. Így már érthető a felháborodás ? " Nem , nem érthető, mert nem volt lopás:))) Az lenne lopás ha az Ő képeit használta volna fel . De erről szó sincs . Ha elolvasod a hozzászólásomat semmi bántót és nem túl kedves hozzászólást írtam, ami nem mondható el a Varga Gáborról aki még átkozódott is. Sajnálom , hogy az nem haladta meg az ingerküszöbödet !!!De itt be is fejezem , többet nem kívánok hozzászólni. Még egyszer,Boldog Békés Karácsonyt kívánok :))))) Üdv Edit

anchel
anchelp, 2010-12-24 10:13

Kedves Mindenki,aki hozzászólt nem túl kedves és intelligens hangnemben a " loptuk-e a receptet vagy sem" témakörhöz,üzenem,csak tényeket közöltem udvarias stílusban és nem útszéliben kiosztottam másokat.
Nőktől kicsit többet vártam volna.Akinek nem inge,ne vegye magára!

Lakatos
Lakatoscs, 2010-12-23 14:23

Helló.Megcsináltam hát fincsi lett,vaj helyet margarint tettem bele,igaz csak 20 golyót kaptam ebböl a masszáböl,kicsit nagyobbakat csináltam,de Isteni lett

laraed
laraedcs, 2010-12-23 08:37

Kedves Anchel ! Utólag átnéztem és a mennyiség ,és a leírás sem SZÓ SZERINT van , ahogy Te állítottad.:)) Üdv Edit

anchel
anchelsze, 2010-12-22 20:21

Kedves Edit!
A lényeg az,hogy ez a recept szó szerint ugyanúgy jelent meg itt,mint az említett oldalon.És ott minden szerzői jogvédelem alatt áll,képtől függetlenül.
Csak az oldal tulajdonosával történő előzetes egyeztetés után lehet felhasználni.És ,eredetileg nem volt megjelölve a forrás.
Érted már???

laraed
laraedcs, 2010-12-23 08:29

Kedves Anchel ! Nekem van egy nagy receptkönyvem amiben szintén ez a recept van megadva, csak dupla mennyiséggel. Akkor most azt is tőle lopták? Ha pörkölt receptet / amit ugye mindenki ismer / ugyan azzal a mennyiséggel rakod fel akkor receptet loptál ??? Ugyan már!! Saját fotó , saját készítményről az nem lopás. Mint már fentebb is írtam a barátnőm kb 22 éve minden karácsonyra ezt csinált a gyerekeimnek. A nagy fiam aki most 24 éves imádja. Akkor még nem volt internet. Nem tudom honnan volt a receptje , de biztos nem a Varga Gábortól " lopta " Ezért kérdeztem , hogy mikor találta ki Gábor ezt a receptet. Szerintem Neki sem esne jól ha azt állítanánk róla , hogy a barátnőmtől ellopta a receptet. Sok olyan receptem van amit barátoktól vagy rokonoktól kaptam és nem tudom , hogy ők honnan ismerik. Ha megfőzőm, lefényképezem és felteszem ide , lehet , hogy valaki azt mondja , hogy Tőle loptam???? Hát nem tudom ez azért gáz. Akkor minden recept mellé oda kellene írni , hogy nem saját találmány??? Ki tudja már , hogy honnan ered ??? Egyezzünk meg abban , hogy ha saját fényképpel és saját szöveggel / tehát nem bemásolt / még ha a mennyiség ugyan az is nem számít lopásnak. Szerintem:))))) Különben Boldog Békés Karácsony Kívánok Mindenkinek . Üdv Edit

laraed
laraedsze, 2010-12-22 11:05

Kedves Anchel ! Kérdezd már meg a Varga Gábor mestercukrászt , hogy mikor találta ki ezt a Raffaelló golyót?? Nagyon kíváncsi lennék rá! Különben akkor lenne lopás ha az ő fényképét használta volna.Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
993