Raffaello golyók recept

Kalória?
Raffaello golyók
Raffaello golyók
receptkönyvben hozzászólások (155)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi készítésű Raffaello golyó, ami nagyon hasonlít az "igazira". A recept forrása: DESSZERT.EU.
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A hempergetéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos golyó, kókuszgolyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
  2. Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
  3. Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk kókuszreszelékes tejport, és beleöntjük az olvasztott vajat is. Sima masszát kell kapnunk. Hűlni hagyjuk.
  4. Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet dugunk.
  5. Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.

statisztika

beküldve:
nézettség: 413 179
elküldve: 70
receptkönyben: 4 393
elkészítve: 124/184
Facebookon megjelent: -

szakács

Ingryd

Mióta szakács: 2009.10.18.
13 recept

Hozzászólások (155)

Gina77h7
Gina77h7 p, 2015-03-06 21:12

Szia! Én cukor nélkül készítettem el édesítővel, szirup helyett tejjel kevertem és jól formázható masszát kaptam! :)

nana43
nana43 v, 2015-03-01 16:34

Bloemcake / suvy22
Mivel sok vélemény hangzott el ezzel a recepttel kapcsolatban, többek között a tiédet is figyelemre méltónak találtam, el is mentettem. Tegnap este, amikor hozzáláttam volna, akkor vettem észre, hogy a kókuszreszelék mennyiségét nem írtad le. Ha olvasod, amit írtam, szépen kérlek, add meg! Előre is köszönöm! :)

Hoborc
Hoborc k, 2014-12-23 11:29

Nagyon féltem, hogy milyen lesz az eredmény, de a kommenteknek köszönhetően szuper lett! Ki kell hűteni a szirupot és nekem a vaj fele elég volt bele, hogy jó állaga legyen. Először csak egy adagot készítettem, abból 21 db lett. A másodikra kevesebb lett a tejporom, amit vaníliás pudingporral készítettem. Ezek kicsit sárgábbak lettek, de valami nagyon finom. Szóval jó ez a recept! Boldog Karácsonyt Nektek!

Delaney
Delaney szo, 2014-04-19 20:02

Ehh sajnos nekem sem sikerült túl jól...
Recept utasításait követtem de nem állt össze a massza!! Nagyon nagyon morzsalékos maradt. Tettem hozzá még vajat hátha attól összeáll, de nem állt össze csak jó cupákos zsíros lett tőle. Nagy nehezen sikerült ugyan gombócokat formálni belőle, és kinézetre abszolút semmi nem látszik rajta, de amint beleharap az ember az egész molekuláira hullik szét. Ízre igazából nincs vele nagy baj, talán nekem kicsit túl tömény, de finomnak finom. Igazából most a hűtőben pihen és majd pár óra múlva veszem elő hivatalos kóstolásra.
Ami még érdekes, hogy nekem összesen kb. 15 golyó lett, pedig normális golyókat gyártottam, nem nagyokat. Nem értem, ebből a mennyiségből másnak hogy lett 40 golyó... Nem tudom mi lehetett a gond, legközelebb én is inkább kihűtöm a szirupot, mielőtt összekutyulnám a dolgokat.

NoSalty.hu
NoSalty.hu sze, 2013-12-25 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu k, 2013-12-24 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu h, 2013-12-23 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

leesih
leesih szo, 2013-06-29 20:05

Isteni! Nekem eddig mindig jol sikerult, de sohasem csinaltam tejporral, mindig kavekremporral keszitettem. Egyszer kiprobaltam mar a receptet teljesen kovetve tejporral, es irdatlan kemeny lett, ki kellett dobni az egeszet...ja es tejpor ize volt:(. Nem tudom mi lehetett a gond, de igy en maradok a krempornal, mert azzal tokeletes:) koszi a receptet!

bodoradam87
bodoradam87 k, 2012-12-18 14:44

Lehet, hogy én toltam el egy picit, de a tejpor ízét lehet rajta a legjobban érezni!
Mondjuk ettől függetlenül jó lett az íze és állaga is, bár egy kis kókusz aromát is tettem bele! :)
Köszi a receptet!

Sunnybaby
Zsanett / Sunnybaby szo, 2012-10-20 01:01

Kedves Ingryd!
Szerintem nagyon egyszerű ez a recept és minden egyértelműen le van írva,hogy hogyan kell csinálni.Nagyon finom lett!Igaz nekem csak 30 golyó lett belőle de lehet egy kicsit nagyobbakat csináltam.Köszönöm szépen!

Hurkatolto
Hurkatolto szo, 2012-10-13 17:45

Ma elkészítettem már én is ezt a receptet és betonkemény lett, pedig digitális mérleggel mértem ki mindent (a vizet kivéve, azt felespohárral, amin van beosztás). Persze ettől még nem dobtam rögtön a kukába, hanem begyújtottam a tűzhelyet ráraktam a lábast és kis lángon, időnként levéve a tűzről hogy ne égjen oda apránként vizet adagoltam hozzá (kb fél decit összesen) és jó lett. Ha valaki hasonlóképpen jár, annak azt tudom javasolni, hogy nézze a dessert.eu -n a képeket hogy milyen állagúnak kell lenni és még a hűtőbe rakás előtt adjon hozzá pluszba vizet, mert utólag elég kemény munka összedolgozni. Remélem tudtam segíteni.

mangalica
minichef / mangalica p, 2012-08-10 17:28

Kedves Ingryd!:)
Sajnos én is csatlakozom azoknak a táborához, akiknek nem állt össze a massza, illetve nem volt az igazi. Lehet, hogy tényleg problémát okozhat a margarin és a vaj különbözősége, ahogy azt már előttem is felvetették? Kezdetben az ízével nem volt gond, de miután az állagát feljavítottuk, már semmi köze nem volt a raffaellohoz és tömény, fullasztó lett. Azért a mandulát megmentettük a jobb időkre.:) Sok sikert a többieknek! Biztos mi rontottunk el valamit.

lapp.sarolta
Saci / lapp.sarolta cs, 2012-06-21 09:05

Kedves Ingryd!
Nagylányom ballagására készítettem el a receptet.Nagyon finom lett!Tényleg olyan mint az "igazi"!Az állaga is jó volt,figyeltem a víz mennyiségnél,hogy cl és nem dl!Szerintem érdemes elolvasni a hozzászólásokat elkészítés előtt,és mások" hibáiból "lehet előre okulni.
Mindenkinek nagyon ízlett.Nem is kerül sokba.Én azt ajánlom mindenkinek,hogy egyből dupla adagot készítsen,mert hamar elfogy így is!Köszönöm a receptet!!!

judit73
boróka / judit73 k, 2012-04-03 14:05

Sziasztok!! úgy látom nagy port kavart ez a recept,hogy ki kitől lopta szerintem kár vele foglalkozni ,nagyon finom és kész.Amúgy nekem erdélyből van meg ez a recept hajszálpontosan ez.Nem hiszem,hogy ők is az illetőtől lopták volna.Ugyanis a nővérem cukrász és Ő találta ki,nagy sikere volt mert ott még igazi rafaelót se lehetett kapni,és még internet se volt,hogy onnat lopta volna le a receptet ,úgy hogy erről ennyit.Még annyit ,hogy a tejport én a Vegetár kft -től szoktam rendelni igaz növényi mert mi nem fogyasztunk tehén tejet de ugyanaz 5 kg -os ba lehet kapni de sokáig elég.
Jó sütögetést főzőcskézést mindenkinek.Judit.

köröm
köröm h, 2012-02-20 14:33

Sziasztok.Én nekem az volt a problémám hogy amikor a szirupba beletettem a kokuszreszelékes tejport akkor az egész összeállt és kemény lett. Miért lehetett ez? Tul sokáig forraltam a szirupot? Várom a válaszokat.

KisEdi
Edi / KisEdi v, 2012-04-08 18:31

Nekem is hasonló problémám volt, a végeredmény is annyira kemény lett, hogy alig lehetett harapni. Nekem nem igazán jött be ez a recept, de lehet hogy én rontottam el valamit.

garagulya
garagulya szo, 2012-01-21 12:27

Mar tobbszor elkeszitettem, de igy meg sosem jartam. Egyszeruen nem vette be a vajat. Tocsogott a labos aljan a vaj, es mikor kezdtem golyokat formalni belole akkor is csopogott ki belole a vaj. Jart mar valaki igy? Mi lehetett a problema?

dincsike90
Dincsike / dincsike90 szo, 2011-09-24 14:32

Sziasztok!Kipróbáltam a receptet és nekem elsőre jól sikerült.Nem volt folyós,nem volt túl kemény,pont ilyan,amilyennek lennie kell.Én csináltam pár drabot úgy,hogy a közepébe egy csepp mogyorókrémet tettem,mert nálunk a gyerekek nem szeretik a mandulát.Legközelebb dupla adagot fogok csinálni,mert egy adag(46 golyó)pillanatok alatt elfogyott!
Köszönöm a szuper receptet!
Üdvözlettel Dincsike!!

Sznémárti
Sznémárti v, 2011-09-11 05:06

Nekem is sok éve megvan ez a recept csak nem pont ilyen adagolással, de nagy kedvenc! Régen Túrista tejport használtam, de most nem kaptam sehol. Egyszer már próbáltam azt hiszem Maresivel, az nem lett jó. Most egyszerű PROFI-s sovány tejporral készítettem, teljesen jó lett, és 20 dkg kb. 500,- ft.

loli
loli sze, 2011-08-10 14:52

Én ugyan még nem kóstoltam de égész biztos vagyok benne hogy finom!!!

OrdinaryMagic
OrdinaryMagic / OrdinaryMagic p, 2011-07-08 18:43

Megcsináltam, de negyven miniatűr kis gombócka lett a vége. Mondjuk elég tömény íze van. Mivel nem igazán kaptam sehol sem mandulát, így egy vegyes mix-ből szedtem ki 11 darabot, így egy-egy negyed ment mindegyikbe. Hát, ez így sikerült. Azért ehető.

pepperoni26
pepperoni26 p, 2011-06-03 15:37

Olyan jó lett, hogy körbeültük és kanállal megettük! Nagyon finom, de ebből golyó soha nem lesz! :)

pepperoni26
pepperoni26 p, 2011-06-03 15:37

Olyan jó lett, hogy körbeültük és kanállal megettük! Nagyon finom, de ebből golyó soha nem lesz! :)

Sacuska
Sacuska p, 2011-05-06 21:57

Nekem kb 50 darab lett, de mondjuk kicsikre csinlatam, hogy a mandula ize ne tunjon el a masszaban. Ja, es nagyon finom, nekem elsore sikerult, csak legkozelebb egy picit kevesebb olvasztott vajjal csinalom majd. Ferjem nagyon valogatos, de azt mondta, meg a heten csinaljak egy adaggal. mindenkinek ajanlom

eszter_viki
eszter_viki h, 2011-04-04 21:58

Amugy beneztem Varga Gabor oldalara...nagyon szep es hasznos. Koszonjuk. Biztosan sokaknak segitett mar. Szep napot mindenkinek.

eszter_viki
eszter_viki v, 2011-04-03 23:31

Kedves Mindenki!

Nem volt sem időm, sem türelmem hogy mindent végigolvassak, de úgy gondolom, hogy ennek a receptnek több verziója van. Tehát valaki vagy valakik valamikor kitalálta, aztán a Ferrero (és talán mások is) úgy gondolták, hogy gyártsák le a saját verziójukat (bocs, nem néztem utána, hogy Ferrero hogyan és mikor ötlötte ki a receptet) és aztán valakiknek eszükbe jutott ismét háziasítani. Vagy hasonló. Ha Gábor úgy érzi, hogy megkárosították ezzel a valószínűleg nagyon jó, nagyon finom, de szerintem nem éppen évszázados értékű, aranyszobros recepttel, akkor lehet és illik tőle bocsánatot kérni. A beküldő jelölje meg a forrást és menjen mindenki békével haza. A veszekedést meg lehet privát is intézni, az az igazán ideális. Vagy valamivel finomabban.
És még egyszer: Komolyan nem akarok senkit megbántani, a recept biztosan jó és finom, de vannak ennél bonyolultabb, trükkösebb érdekesebb és emlékezetesebb sütik is. Ezen nem kell összeveszni. Persze, az elv a fontos, egymás kreációjának tiszteletben tartása, és ez HELYES is. De ha felháborodunk azon, hogy a paradicsomos-uborkás-majonézes-káposztás-paprikás-miegymás Cézár-salátát Cézárnak merik hívni, akkor a Ferrero Raffaello-jával mi lesz? Mert arról senki egy szót sem szólt. És akkor talán ők sem kéne Raffaello-nak nevezzék, mert átvették valahonnan? (Ha átvették...mert én nem tudom, hogy mióta gyártják ugyan, de 15 éve legalább....már kölyökkoromban is lehetett kapni....)
Szóval, köszönjük nagyon szépen a receptet, a kitalálónak és a beküldőnek egyaránt....s legközelebb minden beküldő, ha mástól vesz receptet jelölje meg a forrást, hogy máskor ne legyen vita belőle. Ezt is megtanultuk.

Legmélyebb tisztelettel vagyok mindenki iránt és mindenkinek gratulálok a receptekhez.

laraed
Edit / laraed k, 2011-04-05 08:28

Kedves Eszter! A barátnőm már 20 évvel ezelőtt is csinálta ezt a finomságot:)) Az akkor kicsi lányom , és kicsi fiam ,akik ma 25 és 24 évesek nagyon imádták:)) Most is nagyon szeretik:)) Gábor valószínű , hogy nem húsz évvel ezelőtt tette fel ide a receptet. Üdv Edit

mamec
mamec sze, 2012-03-07 23:11

Ez így igaz!Én 54 éves vagyok és már 1992-ben is találkoztam ezzel a raffaello golyó sütivel.

Lou1989
Lou / Lou1989 szo, 2011-03-26 16:42

Sziasztok! Ha valaki nem talál tejport a nagyobb üzletekben, akkor keressen cukrász kellékest. Én is ott találtam, 1 kg 970 forint. Szóval megéri a nagyobb tétel vásárlása.:)

edinazsofi
edinazsofi v, 2011-03-20 00:38

Nem tudom mennyire segit, de elmondom, hogy az en trukkon a raffaello keszitesenel, hogy megvarom mig kihul egy kicsit a cukros viz...bar en nem e szerinte a recept alapjan keszitem a raffaello-t de mindig nagy sikert aratok vele, szinte mar kovetelik ha nem csinalom hataros idon belul...remelem valakinek tudtam segiteni
tovabbi jo raffaello-zgatast :D

hazsofi
hazsofi sze, 2011-02-23 19:27

Sziasztok!

Először én is kávékrémporral próbáltam, és meleg sziruppal,de sajnos nagyon folyós lett:S
Most találtam rendes tejport, megvártam míg minden kihűl, és most tökéletes lett!
Jó a recept! Köszönöm!

dzsenifer
Bloemcake / dzsenifer v, 2011-02-13 21:22

Sziasztok!
Én meg csináltam nekem jó lett csak kevesebb víz kell bele és a vajat egybe teszem bele.Én 2,5 cl vízet teszek bele és így olyan mit a bolti!És a belsejébe pisztáciát teszek mert azzal a legpikánsabb!

Ellen
Ellen sze, 2011-02-09 22:27

Sziasztok

Én megcsináltam, nekem jó lett. olvastam olyan hozzászólást, hogy folyós lett és, hogy sok a 6 dl víz. de nem 6dl víz kell, hanem 6 centiliter, tehát kicsivel több mint fél deci.
Szerintem nagyon finom :)

suvy22
Bloemcake / suvy22 cs, 2011-01-27 03:20

Mi is szoktunk Raffaellot csinálni rendszeresen, egy picit másképp, mint ahogy itt van. 2 dl vízből és 20 dkg cukorból főzzük a szirupot, és IGEN hagyni kell kihűlni, mert különben folyós, ill. ragadós marad még akkor is, ha utána egy éjszakára hűtőbe tesszük. Margarint (20 dkg) nem szoktuk megolvasztani, csak egy tálban habosra keverni, ehhez jön majd a KIHŰLT szirup, a tejpor (27 dkg) és a kókuszreszelék.Porcukrot nem teszünk bele, hiszen ott a cukorszirup.
Hántolt mandulát pedig úgy csináljuk, hogy a mandulákat tésztaszűrőben forró vízbe mártjuk kb. 1 percre, utána szinte maguktól kibújnak a héjukból.

nononi
nononi p, 2010-12-31 17:54

Sziasztok.....csak annyit mondok jo ez a recept es kesz

Betti199
Bloemcake / Betti199 sze, 2010-12-29 15:29

Sziasztok. nekem az a bajom hogy tejport nem találtam és komplettával csináltam.. :s nem akar össze állni. elronottam igaz? csak nálunk akárhol is keresek tejport nem lehet kapni :s ez a hátránya a faluknak..

anchel
Bloemcake / anchel p, 2010-12-24 16:12

Kedves Edit!
A Gábor személyesen kapta meg a magáét az átkozódásért.
Mint,írtam,akinek nem inge,ne vegye magára!
Nem egy ember írt itt kritikán aluli stílusban.

laraed
Edit / laraed p, 2010-12-24 21:16

Kedves Anchel ! Boldog Karácsonyt Neked a Gábornak és az összes Nosaltys szakácsnak:))))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed p, 2010-12-24 15:42

Kedves Anchel! Nem veszem magamra mert nem voltam kioktató csak a tényeket kérdeztem / felvetettem / :)))Te írtad fentebb " Csak megjegyezném,hogy a Varga Gábor mestercukrász és történetesen a desszert.eu oldal megalkotója.
Tehát, a saját receptje ELLOPÁSÁRÓL beszélt. Így már érthető a felháborodás ? " Nem , nem érthető, mert nem volt lopás:))) Az lenne lopás ha az Ő képeit használta volna fel . De erről szó sincs . Ha elolvasod a hozzászólásomat semmi bántót és nem túl kedves hozzászólást írtam, ami nem mondható el a Varga Gáborról aki még átkozódott is. Sajnálom , hogy az nem haladta meg az ingerküszöbödet !!!De itt be is fejezem , többet nem kívánok hozzászólni. Még egyszer,Boldog Békés Karácsonyt kívánok :))))) Üdv Edit

anchel
Bloemcake / anchel p, 2010-12-24 11:13

Kedves Mindenki,aki hozzászólt nem túl kedves és intelligens hangnemben a " loptuk-e a receptet vagy sem" témakörhöz,üzenem,csak tényeket közöltem udvarias stílusban és nem útszéliben kiosztottam másokat.
Nőktől kicsit többet vártam volna.Akinek nem inge,ne vegye magára!

993