Piskótatekercs recept

Piskótatekercs
Piskótatekercs
receptkönyvben hozzászólások (240)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha fokozni szeretnénk a látványt és az ízeket, bevonhatjuk a tekercset csokimázzal.
Természetesen ízlés szerint bármilyen krémmel, vagy lekvárral megtölthetjük a piskótát. Én most sárgabarack lekvárral készítettem.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltéshez

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
  2. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
  5. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
  6. A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.



  • költség: 530 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 347 204
elküldve: 71
receptkönyben: 2 698
elkészítve: 123/201
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (240)

Mercuska
Mercuskaszo, 2014-07-05 15:58

A tökéletes piskótatekercs!!!! Soha nem sütöttem még, és nagyon szépre, finomra sikeredett. Rengeteg piskótát készítettem már, nagyon jól sikerültek, de soha nem ettem meg, mert nem olyan volt, mint a cukrászdai. Na, ez aztán rátromfolt a többire! Robotgépen keverte, én meg közben készítettem a lisztes keveréket, sütőpapírt... Annyit még, hogy nem sütőport használtam, hanem szódabikarbónát. Köszönöm!!!

sillagokpora
sillagokporav, 2014-05-11 18:57

Az én tapasztalatom a recepttel:
elég jól sikerült végül, de miután levettem 200 fokról (elektromos légkeveréses sütés) 175-re a hőfokot, azon nyomban összeesett némiképp a tészta. Végül nem lett nagyon vékony, de kicsit érződik az állagán ez a hiba (kicsit fullasztós, nem elég nedves).
A hőfokokkal van a probléma, valószínűleg, hogy nem légkeveréses sütéshez lettek megadva a hőfokok, és ezt nem vettem figyelembe. Más piskótatekercs receptekben 180 fokon sütést írnak (165 légkeveréssel) amúgy.

Az egész tojások felverése viszont kényelmesebb megoldásnak tűnik. Első alkalommal próbáltam így és tetszik a módszer.

Eni67
Eni67sze, 2014-04-23 15:41

Tökéletes!!!Rettentő jól sikerült!!!:)Még az Anyósom is megdícsért!:)Köszönet a receptért!!!

marikaradnai
marikaradnaiszo, 2014-04-19 09:52

Klàri ! Többszàsz konyhàból hàlàsan köszönjük !
Kellemes húsvèti ünnepeket !!

Livia23
Livia23h, 2014-04-14 19:23

Elkészítettem ma. Finom lett, nem esett össze, 1 gond volt, de az az èn hibàm, hogy túl sok lekvárt használtam ès amikor szeleteltem, kifolyt belőle. De ez mellékes.
Szuper recept. Köszönöm.

mtotpalne
mtotpalnev, 2014-03-23 13:38

Én ma sütöttem meg tényleg jó a recept, nem tört szét, porcukros konyharuhára borítottam. Köszönöm!

katalin0707
katalin0707szo, 2014-03-08 20:27

nagyon jó recept. gratulálok. egyszerű és finom. sikerélmény mindig.

sorna86
sorna86v, 2014-02-09 12:40

Tökéletes! Nem tudok mit hozzáfűzni, életem első piskótája, páromnak charlotte torta a kérése szülinapjára, ezután bele merek majd vágni! Köszönöm! :)

GyuSziEv
GyuSziEvszo, 2013-12-28 19:13

Tökéletes recept, én is féltem az egész tojások felverésétől, de sokkal lágyabb a tészta így. Én 15 perc után azért feladtam, de ennyi is tökéletesen elég volt, a gáztepsiben tökéletes magasságot kapott így is. Nem törik, könnyen tekerhető. Én is szilikonos sütőpapíron sütöttem, porcukros konyharuhával tekertem fel, s nagyon szép lett, nem ragadt semmi, sehol! Más piskótát is e szerint fogok elkészíteni. Annyi még, hogy én is hagyományos sütőben készítettem :)

Rara
Raracs, 2013-08-29 05:54

Életem első piskótatekercse, és szinte tökéletes lett ! :) Ott hibáztam, hogy nem nedvesítettem be első körben a konyharuhát, így egy része szétszakadt... De gyakorlott háziasszonyként nem ijedek már meg ilyesmitől, lekvárral összetapasztottam :))) A végeredmény szuper jó lett ;) Köszönet a receptért !

Üdv, Rara

fnbetti
fnbettics, 2013-07-25 22:56

Jesszus mennyi hozzászólás!!! :D
És csupa pozitív!!!
Én egyelőre annak örülök, h ilyen sok embernek szuperül sikerült a tekercs a recepted alapján, ugyanis nem is tudom már, mióta készülök egy Charlotte-ot készíteni, de mivel a sima piskótatekercseim sosem lettek szemet gyönyörködtetőek, így annak sosem mertem nekifogni...eddig!!!!
Ezzel a recepttel szerintem még a hétvégén csinálok egyet...már alig várom!!!
Köszönöm előre is!!! :)

joyita
joyitaszo, 2013-07-13 15:26

Szia !! Jöttem dicserni es megköszönni ,hogy megosztottad ezt a tenyleg nagyon nagyon szuper receptet :)

Aqualuna
Aqualunacs, 2013-06-06 16:58

A legzseniálisabb piskótarecept eddigi sütő-főző pályafutásom alatt. Most már ennél maradok!

csufsag
csufsagv, 2013-06-02 11:16

Nagyon jól sikerült, isteni finom!
Millió köszönet a receptért.

A.Szandra
A.Szandraszo, 2013-06-01 20:13

Köszönöm a receptet! Féltem életem elsö piskótatekercsétöl,de tökéletes lett, semmi törés vagy repedés :) Ráadásul én lisztérzékeny vagyok, de gluténmentes lisztböl is isteni!

zsuzsiiii
zsuzsiiiiv, 2013-05-12 12:32

Megsütöttem ma és nagyon jól sikerült. A 20 perces keverés nem semmi de megéri. Köszönöm a receptet.

zsoltesviki
zsoltesvikisze, 2013-05-01 14:00

Szerintem rengeteg bele a lekvármennyiség amit írtál....vagy pedig várni kell vele hogy beszívja?! Mert az enyémből csorog ki, pedig házi és nem folyós lekvárt használtam! És így is csak 2dl-t!
?! :-( Egyébként a tésztája verhetetlen!!!!!!!

andresz
andreszk, 2013-04-09 13:38

köszönöm szépen a receptet,nagyon jól sikerült,és pont olyan jól nézett ki,mint a képen:) még nagyon sokszor el fogom készíteni:)

mimoli06
mimoli06h, 2013-04-01 17:02

Fantasztikus piskóta recept, pont olyan szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róla mint az lentebb szólók, puha mégse törik, foszlik, rugalmas, kezelhető,nem tört ketté, és isteni finom, ja és napokig puha volt megkenve hűtőben.

sheenka79
sheenka79v, 2013-03-03 10:42

Sziasztok! Pici segítséget szeretnék kérni,nekem gázsütőm van, ott hogyan rafinálkodjak a fokokkal?

Tündér Kata
Tündér Katah, 2013-02-18 19:07

Konyhai pályafutásom első piskótatekercsét ez alapján készítettem... és sikerült :) Egy este alatt megettük :)))

Makka
Makkap, 2012-12-28 19:37

Sziasztok!

Mi van akkor, ha valakinek egy ősrégi gázsütője van, amin a kis és nagy láng, ami meg van adva hőmérséklet gyanánt. Így ez a sok fok állítgatás nehezen valósítható meg. Van valakinek ötlete erre? Nem jó, ha egyszerű közepes hőfokon megsütöm a sütit? :)

homjak
homjaksze, 2012-12-19 20:15

Kedves Klári,

Nem sokszor próbáltam a piskótatekercset, de mikor próbáltam, tuti szétrepedt, most itt ül előttem a kész szépség, csak meg kell tölteni és ezen bizony nincs repedés :) köszönöm szépen! én szilikonos sütőpapíron sütöttem és azt raktam rá csavarás előtt is, így nem ragadt, gyönyörű lett

Bella1968
Bella1968k, 2012-10-02 20:14

Az a baj, hogy nagyon finom a tésztája és hipp-hopp elfogy. Ma megsütöttem. Szilikonos sütőpapíron sütöttem, nem ragadt rá egyáltalán. A konyharuhát megspricceltem én is vízzel, oda sem tapadt. Legközelebb kisebb tepsibe teszem, hogy magasabb legyen a tésztája.

sakulaha
sakulahak, 2012-09-04 11:39

Tamika7-el tökéletessen egyetértek mintha az én gondolataim írta volna le!:)Egyszerűen tökéletes a recept!KÖSZÖNJÜK!!!!! (

sziszo88
sziszo88p, 2012-07-20 14:07

szia!

Életem első piskótatekercse ami nagyon jól sikerült!
Köszönet érte!!

sziszi01
sziszi01k, 2012-05-29 22:05

Szia Klári!
Életem első piskótája, és SIKERÜLT!!!!! Köszi a receptet! Biztosan még többször elkészítem!
Sziszi

Tamika7
Tamika7v, 2012-05-27 07:15

Kedves Klári!

Köszönöm!Nem okozott csalódást a recepted.Mindent pontosan betartottam és az eredmény tökéletes!Nem nagyon szólok hozzá adott receptekhez,de ez a receptet mindenkinek kivétel nélkül ajánlom!Én lekvárosan is,és gesztenye krémmel is megcsináltam!Üdvözlettel:Tamika7

Akara
Akarav, 2012-05-13 20:36

Be kell, hogy valljam, én nagyon elrontottam ezt a tésztát. Nem vertem 20 percig a tojást, és a hőfokokra sem figyeltem. De még így is tekercset tudtam belőle cisnálni, az egy-két ropogós részt a széleken leszámítva tökéletes lett. :D
Legközelebb jobban figyelek, és akkor nem lesznek ilyen szépséghibák sem. Köszönöm a receptet! :)

lang111
lang111cs, 2012-05-03 13:18

:)Hát nem csalódtam, szuper a recept.Nekem kicsit gyorsabban megsült, ki kellett kapnom, mert már majdnem megégett.Az engem is érdekelne, hogy mekkora tepsibe érdemes tenni.Szerintem én nagyon laposra csináltam és ezért sült meg hamarabb.Fincsi, ha nem is olyan szép, de nem törött el:)
Köszönöm

mrsgrob
mrsgrobp, 2012-03-23 00:45

Ma elkészítettem, első piskótatekercsem úgyhogy nagyon izgultam. Finom és könnyen kezelhető, köszönöm a receptet. Charlotte lett belőle.

myvett
myvettv, 2012-02-19 13:44

Én is megsütöttem az imént, jól sikerült:) Ez utat nyitott más sütik elkészítéséhez is. Köszi szépen!!!

Gretita
Gretitav, 2012-05-06 11:13

Szia! Nekem 40x30 centis tepsiben kb 1-1,5 cm magas piskóta lesz.

SztPeter
SztPeterh, 2012-02-06 00:09

Köszi a receptet, isteni lett!
Citrom nem lévén itthon, egy kis narancshéjat reszeltem bele. Nem rontotta el. :-D

Chezza9013
Chezza9013szo, 2012-02-04 11:56

Köszi a receptet! Egyik kedvenc édességem!
Most sütöttem először piskótát, el is fogyott alig fél nap alatt!:)))

Babocska
Babocskasze, 2012-01-25 21:13

Kedves Klári!
Még tart a döbbenetem,hogy sikerült életem első piskótatekercse!!!:))) Pedig úgy álltam neki,annak ellenére,hogy nem vagyok kezdő háziasszony!És a családom szerint jól főzök,hogy vagy sikerül vagy nem.Tényleg nagyon könnyű elkészíteni! És szerintem sokkal jobb íze van mint a boltinak!!! Nem sokára jön haza a párom,nagyon kíváncsi leszek a véleményére!Igaz a 7 éves kisfiam közölte velem,hogy ezen túl csak ezt süssem ha kedveskedni akarok neki!:))) Nem hiába pasi.....Köszönöm,bekerült a receptkönyvembe:)))

Erika7810
Erika7810sze, 2012-01-25 12:14

Sziasztok!
Régóta szemezek ezzel a tekerccsel és látom,hogy mindenki dicséri.Nekem csak annyi lenne a kérdésem,hogy mekkora tepsibe kell tenni a tésztát?(kb. szélesség-hosszúság cm-ben)tehát milyen vastagságúra kell sütni,hogy ne törjön el a tészta tekercseléskor?Köszönöm a segítségeteket.

sweetmate4you
sweetmate4youp, 2012-01-20 17:16

Szia Kedves Klari!!!
A recept kituno, a legjobb eddig amit kiprobaltam. Tovabbi jo sutkerezest kivanok!! Udvozlom Stuttgartbol Sonja

szilagyigizella
szilagyigizellacs, 2011-12-29 21:29

Mióta rátaláltam erre a receptre csak ezt sütöm nagyon tökéletes aki ezt elrontja,azt csak sajnálni tudom.Nekem semmi bajom vele sütőpapirral bélelt gáztepsibe teszem és ha kisült egyből kiboritom konyharuhára lehuzom róla a papirt ami tökéletesen lejön, konyharuhán összetekerem három négyszer és kész.Családom imádja az unokáim azt mondták mama te mindig olyan finomat sütöl.A titkárnővéleményére csak annyit a suszter maradjon a kaptafánál.

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
397