Piskótatekercs recept

1 adag
387
kcal
Piskótatekercs
Piskótatekercs
receptkönyvben hozzászólások (243)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha fokozni szeretnénk a látványt és az ízeket, bevonhatjuk a tekercset csokimázzal.
Természetesen ízlés szerint bármilyen krémmel, vagy lekvárral megtölthetjük a piskótát. Én most sárgabarack lekvárral készítettem.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltéshez

A tálaláshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
  2. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
  5. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
  6. A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.



  • költség: 530 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 358 664
elküldve: 74
receptkönyben: 2 799
elkészítve: 154/231
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (243)

papp73
papp73v, 2014-11-23 10:57

Szuper recept, köszönöm! :) Gyönyörűen sikerült, pedig kristálycukorral készítettem. Házi eperlekvárral mennyei!!!

szgabi
szgabiv, 2014-10-19 20:05

Nagyon finom lett! (Annak ellenére, hogy csak öt tojásból készítettem, mert ennyi volt itthon :)) Köszönöm!

morzen
morzencs, 2014-08-28 18:55

Helló
Ma hónapok óta először nekivetemedtem , hogy eszünk ilyet és szinte elronthatatlan ez a tészta és nagyon szép lett. Most jelenleg még hűl, de tutira nagyon finom lesz, már az illata alapján is :) Köszi :)

Mercuska
Mercuskaszo, 2014-07-05 14:58

A tökéletes piskótatekercs!!!! Soha nem sütöttem még, és nagyon szépre, finomra sikeredett. Rengeteg piskótát készítettem már, nagyon jól sikerültek, de soha nem ettem meg, mert nem olyan volt, mint a cukrászdai. Na, ez aztán rátromfolt a többire! Robotgépen keverte, én meg közben készítettem a lisztes keveréket, sütőpapírt... Annyit még, hogy nem sütőport használtam, hanem szódabikarbónát. Köszönöm!!!

sillagokpora
sillagokporav, 2014-05-11 17:57

Az én tapasztalatom a recepttel:
elég jól sikerült végül, de miután levettem 200 fokról (elektromos légkeveréses sütés) 175-re a hőfokot, azon nyomban összeesett némiképp a tészta. Végül nem lett nagyon vékony, de kicsit érződik az állagán ez a hiba (kicsit fullasztós, nem elég nedves).
A hőfokokkal van a probléma, valószínűleg, hogy nem légkeveréses sütéshez lettek megadva a hőfokok, és ezt nem vettem figyelembe. Más piskótatekercs receptekben 180 fokon sütést írnak (165 légkeveréssel) amúgy.

Az egész tojások felverése viszont kényelmesebb megoldásnak tűnik. Első alkalommal próbáltam így és tetszik a módszer.

Eni67
Eni67sze, 2014-04-23 14:41

Tökéletes!!!Rettentő jól sikerült!!!:)Még az Anyósom is megdícsért!:)Köszönet a receptért!!!

marikaradnai
marikaradnaiszo, 2014-04-19 08:52

Klàri ! Többszàsz konyhàból hàlàsan köszönjük !
Kellemes húsvèti ünnepeket !!

Livia23
Livia23h, 2014-04-14 18:23

Elkészítettem ma. Finom lett, nem esett össze, 1 gond volt, de az az èn hibàm, hogy túl sok lekvárt használtam ès amikor szeleteltem, kifolyt belőle. De ez mellékes.
Szuper recept. Köszönöm.

mtotpalne
mtotpalnev, 2014-03-23 12:38

Én ma sütöttem meg tényleg jó a recept, nem tört szét, porcukros konyharuhára borítottam. Köszönöm!

katalin0707
katalin0707szo, 2014-03-08 19:27

nagyon jó recept. gratulálok. egyszerű és finom. sikerélmény mindig.

sorna86
sorna86v, 2014-02-09 11:40

Tökéletes! Nem tudok mit hozzáfűzni, életem első piskótája, páromnak charlotte torta a kérése szülinapjára, ezután bele merek majd vágni! Köszönöm! :)

GyuSziEv
GyuSziEvszo, 2013-12-28 18:13

Tökéletes recept, én is féltem az egész tojások felverésétől, de sokkal lágyabb a tészta így. Én 15 perc után azért feladtam, de ennyi is tökéletesen elég volt, a gáztepsiben tökéletes magasságot kapott így is. Nem törik, könnyen tekerhető. Én is szilikonos sütőpapíron sütöttem, porcukros konyharuhával tekertem fel, s nagyon szép lett, nem ragadt semmi, sehol! Más piskótát is e szerint fogok elkészíteni. Annyi még, hogy én is hagyományos sütőben készítettem :)

Rara
Raracs, 2013-08-29 04:54

Életem első piskótatekercse, és szinte tökéletes lett ! :) Ott hibáztam, hogy nem nedvesítettem be első körben a konyharuhát, így egy része szétszakadt... De gyakorlott háziasszonyként nem ijedek már meg ilyesmitől, lekvárral összetapasztottam :))) A végeredmény szuper jó lett ;) Köszönet a receptért !

Üdv, Rara

fnbetti
fnbettics, 2013-07-25 21:56

Jesszus mennyi hozzászólás!!! :D
És csupa pozitív!!!
Én egyelőre annak örülök, h ilyen sok embernek szuperül sikerült a tekercs a recepted alapján, ugyanis nem is tudom már, mióta készülök egy Charlotte-ot készíteni, de mivel a sima piskótatekercseim sosem lettek szemet gyönyörködtetőek, így annak sosem mertem nekifogni...eddig!!!!
Ezzel a recepttel szerintem még a hétvégén csinálok egyet...már alig várom!!!
Köszönöm előre is!!! :)

joyita
joyitaszo, 2013-07-13 14:26

Szia !! Jöttem dicserni es megköszönni ,hogy megosztottad ezt a tenyleg nagyon nagyon szuper receptet :)

Aqualuna
Aqualunacs, 2013-06-06 15:58

A legzseniálisabb piskótarecept eddigi sütő-főző pályafutásom alatt. Most már ennél maradok!

csufsag
csufsagv, 2013-06-02 10:16

Nagyon jól sikerült, isteni finom!
Millió köszönet a receptért.

A.Szandra
A.Szandraszo, 2013-06-01 19:13

Köszönöm a receptet! Féltem életem elsö piskótatekercsétöl,de tökéletes lett, semmi törés vagy repedés :) Ráadásul én lisztérzékeny vagyok, de gluténmentes lisztböl is isteni!

zsuzsiiii
zsuzsiiiiv, 2013-05-12 11:32

Megsütöttem ma és nagyon jól sikerült. A 20 perces keverés nem semmi de megéri. Köszönöm a receptet.

zsoltesviki
zsoltesvikisze, 2013-05-01 13:00

Szerintem rengeteg bele a lekvármennyiség amit írtál....vagy pedig várni kell vele hogy beszívja?! Mert az enyémből csorog ki, pedig házi és nem folyós lekvárt használtam! És így is csak 2dl-t!
?! :-( Egyébként a tésztája verhetetlen!!!!!!!

andresz
andreszk, 2013-04-09 12:38

köszönöm szépen a receptet,nagyon jól sikerült,és pont olyan jól nézett ki,mint a képen:) még nagyon sokszor el fogom készíteni:)

mimoli06
mimoli06h, 2013-04-01 16:02

Fantasztikus piskóta recept, pont olyan szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róla mint az lentebb szólók, puha mégse törik, foszlik, rugalmas, kezelhető,nem tört ketté, és isteni finom, ja és napokig puha volt megkenve hűtőben.

sheenka79
sheenka79v, 2013-03-03 09:42

Sziasztok! Pici segítséget szeretnék kérni,nekem gázsütőm van, ott hogyan rafinálkodjak a fokokkal?

Tündér Kata
Tündér Katah, 2013-02-18 18:07

Konyhai pályafutásom első piskótatekercsét ez alapján készítettem... és sikerült :) Egy este alatt megettük :)))

Makka
Makkap, 2012-12-28 18:37

Sziasztok!

Mi van akkor, ha valakinek egy ősrégi gázsütője van, amin a kis és nagy láng, ami meg van adva hőmérséklet gyanánt. Így ez a sok fok állítgatás nehezen valósítható meg. Van valakinek ötlete erre? Nem jó, ha egyszerű közepes hőfokon megsütöm a sütit? :)

homjak
homjaksze, 2012-12-19 19:15

Kedves Klári,

Nem sokszor próbáltam a piskótatekercset, de mikor próbáltam, tuti szétrepedt, most itt ül előttem a kész szépség, csak meg kell tölteni és ezen bizony nincs repedés :) köszönöm szépen! én szilikonos sütőpapíron sütöttem és azt raktam rá csavarás előtt is, így nem ragadt, gyönyörű lett

Bella1968
Bella1968k, 2012-10-02 19:14

Az a baj, hogy nagyon finom a tésztája és hipp-hopp elfogy. Ma megsütöttem. Szilikonos sütőpapíron sütöttem, nem ragadt rá egyáltalán. A konyharuhát megspricceltem én is vízzel, oda sem tapadt. Legközelebb kisebb tepsibe teszem, hogy magasabb legyen a tésztája.

sakulaha
sakulahak, 2012-09-04 10:39

Tamika7-el tökéletessen egyetértek mintha az én gondolataim írta volna le!:)Egyszerűen tökéletes a recept!KÖSZÖNJÜK!!!!! (

sziszo88
sziszo88p, 2012-07-20 13:07

szia!

Életem első piskótatekercse ami nagyon jól sikerült!
Köszönet érte!!

sziszi01
sziszi01k, 2012-05-29 21:05

Szia Klári!
Életem első piskótája, és SIKERÜLT!!!!! Köszi a receptet! Biztosan még többször elkészítem!
Sziszi

Tamika7
Tamika7v, 2012-05-27 06:15

Kedves Klári!

Köszönöm!Nem okozott csalódást a recepted.Mindent pontosan betartottam és az eredmény tökéletes!Nem nagyon szólok hozzá adott receptekhez,de ez a receptet mindenkinek kivétel nélkül ajánlom!Én lekvárosan is,és gesztenye krémmel is megcsináltam!Üdvözlettel:Tamika7

Akara
Akarav, 2012-05-13 19:36

Be kell, hogy valljam, én nagyon elrontottam ezt a tésztát. Nem vertem 20 percig a tojást, és a hőfokokra sem figyeltem. De még így is tekercset tudtam belőle cisnálni, az egy-két ropogós részt a széleken leszámítva tökéletes lett. :D
Legközelebb jobban figyelek, és akkor nem lesznek ilyen szépséghibák sem. Köszönöm a receptet! :)

lang111
lang111cs, 2012-05-03 12:18

:)Hát nem csalódtam, szuper a recept.Nekem kicsit gyorsabban megsült, ki kellett kapnom, mert már majdnem megégett.Az engem is érdekelne, hogy mekkora tepsibe érdemes tenni.Szerintem én nagyon laposra csináltam és ezért sült meg hamarabb.Fincsi, ha nem is olyan szép, de nem törött el:)
Köszönöm

mrsgrob
mrsgrobcs, 2012-03-22 23:45

Ma elkészítettem, első piskótatekercsem úgyhogy nagyon izgultam. Finom és könnyen kezelhető, köszönöm a receptet. Charlotte lett belőle.

myvett
myvettv, 2012-02-19 12:44

Én is megsütöttem az imént, jól sikerült:) Ez utat nyitott más sütik elkészítéséhez is. Köszi szépen!!!

Gretita
Gretitav, 2012-05-06 10:13

Szia! Nekem 40x30 centis tepsiben kb 1-1,5 cm magas piskóta lesz.

SztPeter
SztPeterv, 2012-02-05 23:09

Köszi a receptet, isteni lett!
Citrom nem lévén itthon, egy kis narancshéjat reszeltem bele. Nem rontotta el. :-D

Chezza9013
Chezza9013szo, 2012-02-04 10:56

Köszi a receptet! Egyik kedvenc édességem!
Most sütöttem először piskótát, el is fogyott alig fél nap alatt!:)))

Babocska
Babocskasze, 2012-01-25 20:13

Kedves Klári!
Még tart a döbbenetem,hogy sikerült életem első piskótatekercse!!!:))) Pedig úgy álltam neki,annak ellenére,hogy nem vagyok kezdő háziasszony!És a családom szerint jól főzök,hogy vagy sikerül vagy nem.Tényleg nagyon könnyű elkészíteni! És szerintem sokkal jobb íze van mint a boltinak!!! Nem sokára jön haza a párom,nagyon kíváncsi leszek a véleményére!Igaz a 7 éves kisfiam közölte velem,hogy ezen túl csak ezt süssem ha kedveskedni akarok neki!:))) Nem hiába pasi.....Köszönöm,bekerült a receptkönyvembe:)))

Erika7810
Erika7810sze, 2012-01-25 11:14

Sziasztok!
Régóta szemezek ezzel a tekerccsel és látom,hogy mindenki dicséri.Nekem csak annyi lenne a kérdésem,hogy mekkora tepsibe kell tenni a tésztát?(kb. szélesség-hosszúság cm-ben)tehát milyen vastagságúra kell sütni,hogy ne törjön el a tészta tekercseléskor?Köszönöm a segítségeteket.

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
387