Párolt zöldborsó francia módra recept

Párolt zöldborsó francia módra
Párolt zöldborsó francia módra
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldborsós köretet akartam készíteni, de nem a megszokott formákban, mint pl. a mexikói köret vagy a rizi-bizi, stb. Így találtam rá erre a receptre, amit azonnal ki is próbáltam, és szerintem nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen párolt vagy sült húshoz kiváló köret, akár magában, akár rizzsel párosítva. 

A képen a fejessaláta nélkül készült változat látható.

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsós köret, egyszerű zöldborsós étel, francia borsó, vajon párolt zöldborsó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd a feleket ujjnyi vastagra szeleteljük. Kevés vajon üvegesre pároljuk, majd sóval és cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 1,25 dl vizet, és rádobunk 8-10 szál feldarabolt petrezselyemzöldet (kb. 2 cm-esre darabolva).
  2. Lefedjük, és 10 percig pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt újabb 10 percig pároljuk. Ezalatt a borsó megpuhul, és a vizet is szépen elszívja. Közben a salátát vágjuk széles csíkokra, majd amikor már puha a borsó, adjuk hozzá az ételhez.
  4. A vége felé figyeljünk, és néha keverjük át, nehogy leégjen. 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 822
elküldve: 1
receptkönyben: 233
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
237