Párolt zöldborsó francia módra recept

Párolt zöldborsó francia módra
Párolt zöldborsó francia módra
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldborsós köretet akartam készíteni, de nem a megszokott formákban, mint pl. a mexikói köret vagy a rizi-bizi, stb. Így találtam rá erre a receptre, amit azonnal ki is próbáltam, és szerintem nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen párolt vagy sült húshoz kiváló köret, akár magában, akár rizzsel párosítva. 

A képen a fejessaláta nélkül készült változat látható.

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsós köret, egyszerű zöldborsós étel, francia borsó, vajon párolt zöldborsó

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd a feleket ujjnyi vastagra szeleteljük. Kevés vajon üvegesre pároljuk, majd sóval és cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 1,25 dl vizet, és rádobunk 8-10 szál feldarabolt petrezselyemzöldet (kb. 2 cm-esre darabolva).
  2. Lefedjük, és 10 percig pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt újabb 10 percig pároljuk. Ezalatt a borsó megpuhul, és a vizet is szépen elszívja. Közben a salátát vágjuk széles csíkokra, majd amikor már puha a borsó, adjuk hozzá az ételhez.
  4. A vége felé figyeljünk, és néha keverjük át, nehogy leégjen. 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 765
elküldve: 1
receptkönyben: 222
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
233