Párolt zöldborsó francia módra recept

1 adag
233
kcal
Párolt zöldborsó francia módra
Párolt zöldborsó francia módra
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldborsós köretet akartam készíteni, de nem a megszokott formákban, mint pl. a mexikói köret vagy a rizi-bizi, stb. Így találtam rá erre a receptre, amit azonnal ki is próbáltam, és szerintem nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen párolt vagy sült húshoz kiváló köret, akár magában, akár rizzsel párosítva. 

A képen a fejessaláta nélkül készült változat látható.

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsós köret, egyszerű zöldborsós étel, francia borsó, vajon párolt zöldborsó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd a feleket ujjnyi vastagra szeleteljük. Kevés vajon üvegesre pároljuk, majd sóval és cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 1,25 dl vizet, és rádobunk 8-10 szál feldarabolt petrezselyemzöldet (kb. 2 cm-esre darabolva).
  2. Lefedjük, és 10 percig pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt újabb 10 percig pároljuk. Ezalatt a borsó megpuhul, és a vizet is szépen elszívja. Közben a salátát vágjuk széles csíkokra, majd amikor már puha a borsó, adjuk hozzá az ételhez.
  4. A vége felé figyeljünk, és néha keverjük át, nehogy leégjen. 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 074
elküldve: 1
receptkönyben: 237
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
233