Párolt zöldborsó francia módra recept

1 adag
233
kcal
Párolt zöldborsó francia módra
Párolt zöldborsó francia módra
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldborsós köretet akartam készíteni, de nem a megszokott formákban, mint pl. a mexikói köret vagy a rizi-bizi, stb. Így találtam rá erre a receptre, amit azonnal ki is próbáltam, és szerintem nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 60 dkg zöldborsó (zsenge)
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 közepes db fejessaláta (elhagyható)

ajánlat

Bármilyen párolt vagy sült húshoz kiváló köret, akár magában, akár rizzsel párosítva. 

A képen a fejessaláta nélkül készült változat látható.

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsós köret, egyszerű zöldborsós étel, francia borsó, vajon párolt zöldborsó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd a feleket ujjnyi vastagra szeleteljük. Kevés vajon üvegesre pároljuk, majd sóval és cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 1,25 dl vizet, és rádobunk 8-10 szál feldarabolt petrezselyemzöldet (kb. 2 cm-esre darabolva).
  2. Lefedjük, és 10 percig pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt újabb 10 percig pároljuk. Ezalatt a borsó megpuhul, és a vizet is szépen elszívja. Közben a salátát vágjuk széles csíkokra, majd amikor már puha a borsó, adjuk hozzá az ételhez.
  4. A vége felé figyeljünk, és néha keverjük át, nehogy leégjen. 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 510
elküldve: 1
receptkönyben: 238
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

233