Meggyes tepsis palacsinta recept

Meggyes tepsis palacsinta
Meggyes tepsis palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kivágott újságlapon találtam itthon, és egy kis desszert lett belőle. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pirított mandulapehellyel is meg lehet szórni, és tehetünk mellé 1-1 gombóc vaníliafagylaltot is.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tepsis palacsinta, meggytöltelékes tepsis palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kb. 37x32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. 4 db egész tojást kikeverünk, beleszórunk 2 ek cukrot, és kidolgozzuk. Belevegyítjük a 2 dl tejet, a 7 ek lisztet és végül 2 ek ásványvizet is.
  3. A tepsit kivesszük a sütőből, a forró sütőpapírt megkenjük margarinnal, és rásimítjuk a tésztát. Elosztjuk rajta az egy üveg lecsöpögtetett meggybefőttet, majd kb. 12 perc alatt megsütjük. (Nekem kicsit több volt.)
  4. A palacsintát a sütőpapírral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeljük srégen.

 
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 37x32 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 171
elküldve: 7
receptkönyben: 222
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

Hozzászólások (6)

Gabys
Gabyssze, 2013-08-21 19:08

Én annyira szeretem az ilyen halál egyszerű, nem cifrázós sütiket:) Ki fogom próbálni, köszi Ági, h feltetted:) Szép estét: Gabi

Tüncimünci
Tüncimüncisze, 2013-08-21 16:38

Nagyon jól néz ki. Tudnál abban segíteni, hogyan kell feltekerni. Lehet buta kérdés, de eléggé kezdő vagyok.

becseiagi
becseiagisze, 2013-08-21 18:01

Szia! A sütőpapír segítségével felhajtod, amikor még meleg (én sütő kesztyűt szoktam húzni), és egyszerűen feltekered, közben lehúzod a papírt róla, de azt előtte is lehet, csak óvatosan. Üdv és sok sikert: Ági

vcsuka
vcsukav, 2013-02-24 02:37

Ez egy oriasi otlet! Nagyon tetszik, elmentettem, koszonom, hogy megosztottad velunk! Udv. Veronika

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!