Meggyes tepsis palacsinta recept

Meggyes tepsis palacsinta
Meggyes tepsis palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kivágott újságlapon találtam itthon, és egy kis desszert lett belőle. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pirított mandulapehellyel is meg lehet szórni, és tehetünk mellé 1-1 gombóc vaníliafagylaltot is.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tepsis palacsinta, meggytöltelékes tepsis palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kb. 37x32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. 4 db egész tojást kikeverünk, beleszórunk 2 ek cukrot, és kidolgozzuk. Belevegyítjük a 2 dl tejet, a 7 ek lisztet és végül 2 ek ásványvizet is.
  3. A tepsit kivesszük a sütőből, a forró sütőpapírt megkenjük margarinnal, és rásimítjuk a tésztát. Elosztjuk rajta az egy üveg lecsöpögtetett meggybefőttet, majd kb. 12 perc alatt megsütjük. (Nekem kicsit több volt.)
  4. A palacsintát a sütőpapírral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeljük srégen.

 
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 37x32 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 154
elküldve: 7
receptkönyben: 221
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

Hozzászólások (6)

Gabys
Gabyssze, 2013-08-21 19:08

Én annyira szeretem az ilyen halál egyszerű, nem cifrázós sütiket:) Ki fogom próbálni, köszi Ági, h feltetted:) Szép estét: Gabi

Tüncimünci
Tüncimüncisze, 2013-08-21 16:38

Nagyon jól néz ki. Tudnál abban segíteni, hogyan kell feltekerni. Lehet buta kérdés, de eléggé kezdő vagyok.

becseiagi
becseiagisze, 2013-08-21 18:01

Szia! A sütőpapír segítségével felhajtod, amikor még meleg (én sütő kesztyűt szoktam húzni), és egyszerűen feltekered, közben lehúzod a papírt róla, de azt előtte is lehet, csak óvatosan. Üdv és sok sikert: Ági

vcsuka
vcsukav, 2013-02-24 02:37

Ez egy oriasi otlet! Nagyon tetszik, elmentettem, koszonom, hogy megosztottad velunk! Udv. Veronika

Legfrissebb cikkek

Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
A hét szakácsa: DoGGma
A hét szakácsa: DoGGma
Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.