Meggyes tepsis palacsinta recept

1 adag
257
kcal
Meggyes tepsis palacsinta
Meggyes tepsis palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kivágott újságlapon találtam itthon, és egy kis desszert lett belőle. :)

hozzávalók / 6 adag

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Pirított mandulapehellyel is meg lehet szórni, és tehetünk mellé 1-1 gombóc vaníliafagylaltot is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tepsis palacsinta, meggytöltelékes tepsis palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kb. 37x32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. 4 db egész tojást kikeverünk, beleszórunk 2 ek cukrot, és kidolgozzuk. Belevegyítjük a 2 dl tejet, a 7 ek lisztet és végül 2 ek ásványvizet is.
  3. A tepsit kivesszük a sütőből, a forró sütőpapírt megkenjük margarinnal, és rásimítjuk a tésztát. Elosztjuk rajta az egy üveg lecsöpögtetett meggybefőttet, majd kb. 12 perc alatt megsütjük. (Nekem kicsit több volt.)
  4. A palacsintát a sütőpapírral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeljük srégen.

 
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 37x32 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 441
elküldve: 7
receptkönyben: 229
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

Hozzászólások (6)

Gabys
Gabyssze, 2013-08-21 18:08

Én annyira szeretem az ilyen halál egyszerű, nem cifrázós sütiket:) Ki fogom próbálni, köszi Ági, h feltetted:) Szép estét: Gabi

Tüncimünci
Tüncimüncisze, 2013-08-21 15:38

Nagyon jól néz ki. Tudnál abban segíteni, hogyan kell feltekerni. Lehet buta kérdés, de eléggé kezdő vagyok.

becseiagi
becseiagisze, 2013-08-21 17:01

Szia! A sütőpapír segítségével felhajtod, amikor még meleg (én sütő kesztyűt szoktam húzni), és egyszerűen feltekered, közben lehúzod a papírt róla, de azt előtte is lehet, csak óvatosan. Üdv és sok sikert: Ági

vcsuka
vcsukav, 2013-02-24 01:37

Ez egy oriasi otlet! Nagyon tetszik, elmentettem, koszonom, hogy megosztottad velunk! Udv. Veronika

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: szekelyanna
A hét szakácsa: szekelyanna
Eheti kiemelt szakácsunk, Anna, kétgyermekes anyuka. Kedvenc időtöltése a desszertkészítés. Süteménycsodái magazinba illőek. Aki még nem látta, most nézze meg őket!
Így regenerálódj a két ünnep között!
Így regenerálódj a két ünnep között!
Tartsunk egy kis szünetet az ünnepi nagy evések után, szervezetünk hálás lesz érte!
Top 9 gyomorpihentető krémleves
Top 9 gyomorpihentető krémleves
Ha egy kicsit túlzásba estünk a karácsonyi lakomákon, jó szolgálatot tehetnek nekünk az egyszerű zöldségkrémlevesek. 9 zöldségkrémleves-recept 200 kalória alatt!
257