Majonézes burgonyasaláta 3. recept

Majonézes burgonyasaláta 3.
Majonézes burgonyasaláta 3.
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előre elkészíthető köret, a családban nagyon szeretik és elég sűrűn kérik, hogy ezt készítsem.

hozzávalók / 4 adag

A burgonya előkészítéséhez

Az öntethez

ajánlat

Hideg és meleg sültekhez illik. Díszíthetjük lilahagyma karikákkal, vagy főtt tojással.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

majonézes krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben feltesszük főni héjastól a krumplit (2 tk sót teszünk a vízébe).
  2. A vöröshagymát felkarikázzuk.
  3. 1 liter vizet 1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk.
  4. A hagymát ebbe lébe tesszük abálódni, amíg üveges lesz.
  5. A megfőtt krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk.
  6. Az ecetes lével leöntjük még melegen és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megvárjuk míg kihűl.
  7. Amíg a krumpli hűl, elkészítjük az öntetet: a tejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, cukrot, citromlevet, borsot és a sót.
  8. A kihűlt krumplit az öntettel lazán összekeverjük.




     

  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 83 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 316
össznézettség: 313 470
elküldve: 80
receptkönyvben: 2 441
elkészítve: 236/274
Facebookon megjelent: 1

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kemiandi
kemiandi Sun, 2016-12-25 09:49

Ez életem eddigi legfinomabb majonézes burgonyasalátája.
Osztatlan sikert arattam vele a karácsonyi vacsorán!
Ezentúl csak így, sehogy máshogy.
Köszönöm, hogy megosztottad a receptet. :)))

nargaroth
nargaroth Thu, 2016-08-04 09:22

A legjobb krumplisaláta, amit eddig kóstoltam. Ritkán írok ide, de ezt megköszönöm!

Eszter121
Eszter121 / Eszter121 Sun, 2014-10-19 18:18

Kedves Klári!

El sem tudom mondani, milyen nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre. Ma készítettem el, -a cukrot kihagytam belőle- nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm, hogy feltöltötted! Üdv: Eszter

TothAnna
TothAnna Tue, 2014-07-29 16:12

Hány %-os ecettel kell készíteni? Mert nálam van itthon 10 és 20 is, sőt 5%-os almaecet is. :)

lewega
lewega Mon, 2014-03-17 19:39

Én inkább tejfölös burgonyasalátának nevezném, amiben nyomokban található majonéz is. Természetesen így is lehet finom!

Záporvirág
Záporvirág Sat, 2014-01-04 09:03

Tényleg jó a recept! Én kicsivel több cukrot teszek a mártásba, hogy enyhén édeskés legyen az íze.

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Tue, 2013-01-08 09:24

Kedves Klári!
Na végre...., -átnéztem itt egy halom "majonézes krumplisaláta" receptet, kíváncsi voltam, találok-e ilyen "kétszer készítettet", -bocs., én nevezem így, ha kérik a receptet...(mindig kérik, mert ezzel a "módszerrel" nagyon könnyű és finom)
- ha nem haragszol, még egy-két saját ötlet és variáció:
-az ecetes lébe én teszek egy pici cukrot, szemes borsot, babérlevelet és egész köményt is, főzőm egy negyed órát, mert utána, a "magok miatt" leszűrve, de forrón, öntöm, a szálasra vágott, lehetőleg lila hagymával sorolt, még meleg krumplikarikákra,
-néha keverek közé előfőzött karfiolrózsákat, zöldbabot, (ez lehet üveges is, többször átöblítve)
-én az ecetes lében (ami bőven ellepi) általában, benne hagyom néhány órára, egy éjszakára, ahogy sikerül
-utána alaposan lecsöpög egy szűrőben, és mehet rá az "ízlés szerinti" majonézes mártás
-mehet még bele karikára vagy cikkekre vágott főtt tojás is
-ha "komplett kaja", akkor karikázott főtt virsli is (annak nem árt, ha már az ecetes lében is benne van)

-Bocs., a sok plusz ötletért, a lényeg Klári alapreceptje: a "hagyományosan elkészített" ecetes krumplisaláta alapot (alaposan lecsöpögtetve), keverjétek az ízlés szerinti "maszattal".
-Azért lesz sokkal finomabb, mert ahogy ő is írta, a krumpli (és a többi) ezzel a lével "szívja tele magát", és ezért sokkal ízletesebb és könnyebb lesz, próbáljátok meg!

balintmonika
balintmonika Wed, 2013-01-02 21:36

Szilveszterkor került az asztalunkra a majonézes burgonyasaláta.Kifejezetten kapósra sikerült.Be is zsebeltem érte néhány elismerő kritikát(a többiek csak tömték az orruk alá a salátát,nem is jutottak szóhoz).Azt hiszem,legalább a felét tovább kell adnom a receptet feltöltő Klárinak.A magam nevében csak annyit fűznék hozzá,hogy köszönöm a sikerélményt!

boglargica
Boglargica / boglargica Tue, 2012-09-25 13:18

Még mindig azt mondom, hogy az általam valaha elkészített és/vagy evett legeslegfinomabb majonézes krumplisaláta!!! :) Ma is ez az ebédünk.

tibihusi
tibihusi Sun, 2012-08-26 13:17

isteni ez a recept, én csak simán felhígítottam kefírrel a dobozos majonézt, de piszok jó lett..
ezt szerintem lehetne még fokozni petrezselyemzölddel és főtt tojással.. de önmagában is nagyon finom..:-)

Puszinyuszi
Puszinyuszi Tue, 2012-06-26 15:35

Ez tényleg nagyon jó recept. Elkészítettem és jól sikerült. Mindenkinek ízlett itthon.

Krisztuska80
Krisztuska80 Sun, 2012-04-22 12:20

Ez még önmagában is nagyon finom volt! :P El is teszem a kedvenceim közé!!!!

Dolgozolany
Dolgozolany Tue, 2012-02-07 12:24

A rengeteg burgonyasali recept közül nagy nehezen ezt választottam. Nem bántam meg. Könnyű elkészíteni és írtó finom. Köszönöm!

bija
blange / bija Thu, 2011-07-28 00:05

Én is beálltam a sorba, tettem még bele kukoricát is, nagyon finom lett! Apró újkrumpliból csináltam.

Klári
Klári / Klári Thu, 2011-04-28 13:04

Kedves " Elif "
Nagyon örülök, hogy ízlett a majonézes burgonyasaláta, az nem baj, hogy johurttal csináltad. Újabban
én is szoktam a tejfölt joghurttal helyettesíteni.
Üdvözlettel: Klári

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2011-04-25 08:45

Nálunk is elkészült, ugyan kicsit sikerült túlfőzni a krumplit és az én török konyhához szokott pasijaim csak távolságtartóan szemlélték, de nem bánom, mert én olyan jól laktam belőle, hogy hajjajj. Nagyon ízlett, köszönjük a receptet! Annyi, hogy tejföl helyett én amibe csak lehet joghurtot használok, ezzel sem tudtam tönkretenni. ;) Üdv: Elif

Klári
Klári / Klári Mon, 2011-01-03 10:58

Kedves "huzsi"
Az ecetes áztatás azért kell, hogy ne szívja tele a krumpli magát a tejfölös majonézes masszával és így
sokkal könnyebb lesz a köret.
Üdvözlettel: Klári

huzsi
huzsi / huzsi Fri, 2010-12-31 10:58

szia...egy fontos kérdésem lenne...az ecetes "krumpliáztatás" azért kell, hogy a későbbiekben ne szívja magába a tejfölös majonézes masszát??? fontos kérdés...egy adagot már csináltam itthon hagyományos módon, de páromnál szeretném a te recepted alapján elkészíteni...várom a választ :$

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 12:16

Ez nagyon finom! Kicsit időigényes, de megéri!!! :)

andycsek
andycsek Thu, 2010-11-04 12:08

Én hiányolom a hozzávalók közül a jó sok lilahagymát, szerintem az elmaradhatatlan! Csak egy ötlet :)

davila
davila Wed, 2010-10-27 10:55

Nagyon ráéheztem! :)
Rántott karfiol mellé mehet ez köretnek? Illik hozzá? :O

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-19 10:10

Nagyon finom lett!!!! A legjobb benne, hogy én készítettem el :-) Köszi, köszi, köszi!!!!!

zsoffka
zsoffka Sat, 2010-07-24 09:29

Elkészült. Igaz ecet nélkül és több mustárral/borssal készítettem. Jó recept, erre - sok ebbe a kategóriába sorolt recepttel ellentétben - tényleg azt lehet mondani hogy könnyű!!

272