Szüleim, nagyszüleim részben Székelyföldről származnak, így a családi hagyományos ételeink között szerepel egy pár jellemzően erdélyi étel, mint például ez a lucskos káposzta is.
Szüleim, nagyszüleim részben Székelyföldről származnak, így a családi hagyományos ételeink között szerepel egy pár jellemzően erdélyi étel, mint például ez a lucskos káposzta is.
Friss kenyeret és további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Hozzászólások (9)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Itt a nagy keveredés -húsos káposzta -székely káposzta -ki mivel csinálja és végén már tök mindegy mit teszek bele !
Tegnap volt a napja, hogy először készítettem el csak csomborral.
Annyira, de annyira finom!!! :)
Én is el fogom készíteni, jól hangzik!
De az időpont amikor az írásodat beküldted, mindennél jobb!!:)
A 11 egy nagyon jó szám.
Üdv.
Kedves Muci!
Holnap lesz AZ a nap, amikor bográcsban készül el a lucskos káposzta. :)
Gazdagítani fogjuk egy kevés apróra vágott és füstölt szalonna zsíron megpirított hagymával. Tényleg csak óvatosan, hogy az eredeti íz megmaradjon. Drukkolj nekünk kérlek! :)
Üdvözlettel:
Ildi
Én is teszek bele mindkettőt (kopor, csombor) és füstölt hússal készitem.
Erdélyi (valodi székely) vagyok, én mindig teszek bele csombort (borsikafü) és kaprot is. k2ke
Kedves Muci!
Sosem ettem még lucskos káposztát (bár nagymamám Temesváron született és élt), .... egészen tegnapig. A Barátnőm mamája készítette. Ő kaprot tett bele és úgy is nagyon finom volt!
(A Te recepted már a receptkönyvemben van, és a hétvégi menü egyik része.) :)
Üdvözlettel:
Ildi
Ezt most megpróbálom elkészíteni...
A nagymamám erdélyi volt, még az anyukám sem tud olyan finomat csinálni, mint a nagyi....
Jaj, Muci, én nem tudok betelni a Te jó kis házias ételeiddel. Még ilyeneket, légyszíves! :-)