Lucskos káposzta 2. recept

Kalória?
Lucskos káposzta 2.
Lucskos káposzta 2.
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüleim, nagyszüleim részben Székelyföldről származnak, így a családi hagyományos ételeink között szerepel egy pár jellemzően erdélyi étel, mint például ez a lucskos káposzta is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Friss kenyeret és további tejfölt kínálhatunk hozzá.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás-sertéshúsos egytálétel csomborral, erdélyi káposztás egytálétel borsikafűvel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk, és 1,5-2 cm széles, max. 10 cm hosszú csíkokra szeleteljük.
  2. A húst 2-3 cm-es kockákra vágjuk, az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
  3. A húsokat kb. 2 l vízben, amihez hozzáadtuk a sót, előfőzzük kb. 40 percig.
  4. Ezt követően hozzáadjuk a káposztát, beleszórjuk a csombort, és kb. további 50 perc alatt puhára főzzük.
  5. Amikor a káposzta és a hús is megpuhult, nagyon vékony rántással berántjuk.
  6. Rántáshoz 2 ek lisztet 1 fakanálnyi zsíron vagy 2 ek olajon világos zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk az őrölt borsot, és felengedjük 2 dl hideg vízzel, és összeforraljuk a húsos káposztával.
  7. Belekeverjük a tejfölt, amivel csak egyet forralunk rajta, ha szükséges, még ízlés szerint sózhatjuk.

  • költség: 1260 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 501
elküldve: 5
receptkönyben: 210
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (9)

zsuzsa111
zsuzsa111 v, 2014-04-06 11:24

Itt a nagy keveredés -húsos káposzta -székely káposzta -ki mivel csinálja és végén már tök mindegy mit teszek bele !

anyanéna
anyanéna / anyanéna cs, 2012-11-01 15:05

Én is el fogom készíteni, jól hangzik!
De az időpont amikor az írásodat beküldted, mindennél jobb!!:)

A 11 egy nagyon jó szám.
Üdv.

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut p, 2011-09-23 08:23

Kedves Muci!

Holnap lesz AZ a nap, amikor bográcsban készül el a lucskos káposzta. :)
Gazdagítani fogjuk egy kevés apróra vágott és füstölt szalonna zsíron megpirított hagymával. Tényleg csak óvatosan, hogy az eredeti íz megmaradjon. Drukkolj nekünk kérlek! :)

Üdvözlettel:
Ildi

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut p, 2010-07-09 06:58

Kedves Muci!

Sosem ettem még lucskos káposztát (bár nagymamám Temesváron született és élt), .... egészen tegnapig. A Barátnőm mamája készítette. Ő kaprot tett bele és úgy is nagyon finom volt!
(A Te recepted már a receptkönyvemben van, és a hétvégi menü egyik része.) :)

Üdvözlettel:
Ildi

csakén
csakén v, 2010-03-28 10:29

Ezt most megpróbálom elkészíteni...
A nagymamám erdélyi volt, még az anyukám sem tud olyan finomat csinálni, mint a nagyi....

Zit
Zit / Zit sze, 2010-02-17 16:48

Jaj, Muci, én nem tudok betelni a Te jó kis házias ételeiddel. Még ilyeneket, légyszíves! :-)

Legfrissebb cikkek

Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Vége, többé nem kell a sörnyitót keresned. Kéz vagy láb érintése nélkül is ki tudsz nyitni egy  sörösüveget, bármilyen eszköz nélkül. Most figyelj!
13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez
13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez
Úgy tűnik, kicsit várnunk kell még az energiával feltöltő tavaszra, addig is hozzuk lendületbe testünket, idegrendszerünket ezekkel az igazi magnéziumbomba ételekkel.
A derelyék története – a derelyém története
A derelyék története – a derelyém története
Ha a böjt nem elég ok arra, hogy a húsmentes ételekhez forduljunk, akkor legyen elég a kapros-túrós sós derelye. Még akkor is, ha magas sarkú cipőt kell hozzá húzni.
534