Lucskos káposzta 2. recept

Lucskos káposzta 2.
Lucskos káposzta 2.
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüleim, nagyszüleim részben Székelyföldről származnak, így a családi hagyományos ételeink között szerepel egy pár jellemzően erdélyi étel, mint például ez a lucskos káposzta is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Friss kenyeret és további tejfölt kínálhatunk hozzá.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás-sertéshúsos egytálétel csomborral, erdélyi káposztás egytálétel borsikafűvel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk, és 1,5-2 cm széles, max. 10 cm hosszú csíkokra szeleteljük.
  2. A húst 2-3 cm-es kockákra vágjuk, az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
  3. A húsokat kb. 2 l vízben, amihez hozzáadtuk a sót, előfőzzük kb. 40 percig.
  4. Ezt követően hozzáadjuk a káposztát, beleszórjuk a csombort, és kb. további 50 perc alatt puhára főzzük.
  5. Amikor a káposzta és a hús is megpuhult, nagyon vékony rántással berántjuk.
  6. Rántáshoz 2 ek lisztet 1 fakanálnyi zsíron vagy 2 ek olajon világos zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk az őrölt borsot, és felengedjük 2 dl hideg vízzel, és összeforraljuk a húsos káposztával.
  7. Belekeverjük a tejfölt, amivel csak egyet forralunk rajta, ha szükséges, még ízlés szerint sózhatjuk.

  • költség: 1260 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 659
elküldve: 5
receptkönyben: 201
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (9)

zsuzsa111
zsuzsa111v, 2014-04-06 12:24

Itt a nagy keveredés -húsos káposzta -székely káposzta -ki mivel csinálja és végén már tök mindegy mit teszek bele !

lotifut
lotifutp, 2011-11-11 12:41

Tegnap volt a napja, hogy először készítettem el csak csomborral.
Annyira, de annyira finom!!! :)

anyanéna
anyanénacs, 2012-11-01 16:05

Én is el fogom készíteni, jól hangzik!
De az időpont amikor az írásodat beküldted, mindennél jobb!!:)

A 11 egy nagyon jó szám.
Üdv.

lotifut
lotifutp, 2011-09-23 09:23

Kedves Muci!

Holnap lesz AZ a nap, amikor bográcsban készül el a lucskos káposzta. :)
Gazdagítani fogjuk egy kevés apróra vágott és füstölt szalonna zsíron megpirított hagymával. Tényleg csak óvatosan, hogy az eredeti íz megmaradjon. Drukkolj nekünk kérlek! :)

Üdvözlettel:
Ildi

gammakka
gammakkacs, 2010-09-02 17:16

Én is teszek bele mindkettőt (kopor, csombor) és füstölt hússal készitem.

katakők2ke
katakők2kesze, 2010-08-18 20:50

Erdélyi (valodi székely) vagyok, én mindig teszek bele csombort (borsikafü) és kaprot is. k2ke

lotifut
lotifutp, 2010-07-09 07:58

Kedves Muci!

Sosem ettem még lucskos káposztát (bár nagymamám Temesváron született és élt), .... egészen tegnapig. A Barátnőm mamája készítette. Ő kaprot tett bele és úgy is nagyon finom volt!
(A Te recepted már a receptkönyvemben van, és a hétvégi menü egyik része.) :)

Üdvözlettel:
Ildi

csakén
csakénv, 2010-03-28 11:29

Ezt most megpróbálom elkészíteni...
A nagymamám erdélyi volt, még az anyukám sem tud olyan finomat csinálni, mint a nagyi....

Zit
Zitsze, 2010-02-17 17:48

Jaj, Muci, én nem tudok betelni a Te jó kis házias ételeiddel. Még ilyeneket, légyszíves! :-)

Legfrissebb cikkek

Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Kisgyerekkel főzni valódi kihívást jelent a szülő számára, de egy kis rákészüléssel és egy igazán mély levegővétellel felejthetetlenné tehető mindkét fél számára.
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
A nyár tökéletes alkalom édességek készítésére: nemcsak a piacon található friss, színpompás gyümölcsök kavalkádja, de a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyisége is segít.
599