Lucskos káposzta 2. recept

1 adag
534
kcal
Lucskos káposzta 2.
Lucskos káposzta 2.
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüleim, nagyszüleim részben Székelyföldről származnak, így a családi hagyományos ételeink között szerepel egy pár jellemzően erdélyi étel, mint például ez a lucskos káposzta is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Friss kenyeret és további tejfölt kínálhatunk hozzá.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás-sertéshúsos egytálétel csomborral, erdélyi káposztás egytálétel borsikafűvel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk, és 1,5-2 cm széles, max. 10 cm hosszú csíkokra szeleteljük.
  2. A húst 2-3 cm-es kockákra vágjuk, az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
  3. A húsokat kb. 2 l vízben, amihez hozzáadtuk a sót, előfőzzük kb. 40 percig.
  4. Ezt követően hozzáadjuk a káposztát, beleszórjuk a csombort, és kb. további 50 perc alatt puhára főzzük.
  5. Amikor a káposzta és a hús is megpuhult, nagyon vékony rántással berántjuk.
  6. Rántáshoz 2 ek lisztet 1 fakanálnyi zsíron vagy 2 ek olajon világos zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk az őrölt borsot, és felengedjük 2 dl hideg vízzel, és összeforraljuk a húsos káposztával.
  7. Belekeverjük a tejfölt, amivel csak egyet forralunk rajta, ha szükséges, még ízlés szerint sózhatjuk.

  • költség: 1260 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 35 044
elküldve: 5
receptkönyben: 205
elkészítve: 3/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (9)

zsuzsa111
zsuzsa111v, 2014-04-06 12:24

Itt a nagy keveredés -húsos káposzta -székely káposzta -ki mivel csinálja és végén már tök mindegy mit teszek bele !

lotifut
lotifutp, 2011-11-11 12:41

Tegnap volt a napja, hogy először készítettem el csak csomborral.
Annyira, de annyira finom!!! :)

anyanéna
anyanénacs, 2012-11-01 16:05

Én is el fogom készíteni, jól hangzik!
De az időpont amikor az írásodat beküldted, mindennél jobb!!:)

A 11 egy nagyon jó szám.
Üdv.

lotifut
lotifutp, 2011-09-23 09:23

Kedves Muci!

Holnap lesz AZ a nap, amikor bográcsban készül el a lucskos káposzta. :)
Gazdagítani fogjuk egy kevés apróra vágott és füstölt szalonna zsíron megpirított hagymával. Tényleg csak óvatosan, hogy az eredeti íz megmaradjon. Drukkolj nekünk kérlek! :)

Üdvözlettel:
Ildi

gammakka
gammakkacs, 2010-09-02 17:16

Én is teszek bele mindkettőt (kopor, csombor) és füstölt hússal készitem.

katakők2ke
katakők2kesze, 2010-08-18 20:50

Erdélyi (valodi székely) vagyok, én mindig teszek bele csombort (borsikafü) és kaprot is. k2ke

lotifut
lotifutp, 2010-07-09 07:58

Kedves Muci!

Sosem ettem még lucskos káposztát (bár nagymamám Temesváron született és élt), .... egészen tegnapig. A Barátnőm mamája készítette. Ő kaprot tett bele és úgy is nagyon finom volt!
(A Te recepted már a receptkönyvemben van, és a hétvégi menü egyik része.) :)

Üdvözlettel:
Ildi

csakén
csakénv, 2010-03-28 11:29

Ezt most megpróbálom elkészíteni...
A nagymamám erdélyi volt, még az anyukám sem tud olyan finomat csinálni, mint a nagyi....

Zit
Zitsze, 2010-02-17 17:48

Jaj, Muci, én nem tudok betelni a Te jó kis házias ételeiddel. Még ilyeneket, légyszíves! :-)

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
Csokoládé éjjel-nappal?
Csokoládé éjjel-nappal?
Mi a rossz abban, ha az egyik étkezésünkre csak csokit eszünk? Van helye a változatos, kiegyensúlyozott étrendben a csokoládénak?
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
534