Libapaprikás juhtúrós nokedlivel recept

Libapaprikás juhtúrós nokedlivel
Libapaprikás juhtúrós nokedlivel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a recepttel emlékezünk a 2007-es Libanapokra, amikora fóti Fáy présház által felajánlott Liba Lakomát nyertük meg két személy részére.




 

hozzávalók / 4 adag

A libapaprikáshoz

  • 80 dkg libacomb
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 közepes db tv paprika (fehér húsú)
  • 1 közepes db zöldpaprika (zöld húsú)
  • 2 közepes db paradicsom
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl (házi)
  • 0.5 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg libazsír
  • 5 dkg fűszerpaprika (édes nemes)

A juhtúrós nokedlihez

ajánlat

Az alábbi helyen nagyon sok információt találhat a kedves olvasó a Márton napról és a libasült titkáról.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát, paprikát libazsíron üvegesre fonnyasztjuk. Rátesszük a kockára vágott libahúst, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint néhány karika zöld (erős) paprikát is adunk hozzá. 
  2. Késsel összevágott fokhagymát és a feldarabolt paradicsomot hozzáadva, fedővel letakarva, mindig csak rövid lében pároljuk. Néhányszor kevés meleg vizet utánatöltve kb.40 perc alatt készre főzzük. Rátesszük a törött paprikát, és a liszttel, tejföllel készült habarással összeforraljuk, ha szükséges utána ízesítjük. 
  3. Egy fazékban vizet forralunk. A hozzávalókat összekeverjük egynemű nokedlitésztává. Ha a víz felforrt, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a juhtúrós nokedli keveréket. Ha a víz újra felforrt, takarékon kb. 10 percig főzzük. Közben egy másik edényben libazsírt olvasztunk, erre szedjük ki az elkészült galuskákat. Fogyasztás előtt 5 percig pihentetjük, hogy a nokedli átvegye a libazsír ízét.
  4. Tálaláskor a libapaprikás mellé halmozzuk a juhtúrós nokedlit, és ízlés szerint tejföllel, paradicsommal, paprikával díszítve kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 397
elküldve: 4
receptkönyvben: 189
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1025