Levendulaszirup vaníliával recept

Levendulaszirup vaníliával
Levendulaszirup vaníliával
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időről - időre elkészítem ezt a finomságot és kényeztetem magunkat és ételeinket vele. Kíváló sok étel, sütemény, fagylalt ízesítésére. Óvatosan kell azonban bánni a mennyiséggel, mert igen intenzív az aromája és az illata is.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: kompót, télire, befőtt

egyéb elnevezések

vaníliás levendulaszirup, szirup levendulából, citromos-vaníliás levendulaszirup
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a vízben keverjük el és lassan forraljuk 30 percig, hogy koncentrálódjon. 
  2. Majd dobjuk bele a levendulavirágokat, vaníliát, csavarjuk bele a citromot, és forraljuk tovább 15 percig. Ezután zárjuk el a tüzet alatta, és hagyjuk 10 percig pihenni.
  3. Szűrjük le, töltsük üvegekbe. (Nekem 3 ilyen kis üveggel lett ebből a mennyiségből.) Hűtőben tárolva, fél évig is eláll felbontás nélkül.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 867
elküldve: 9
receptkönyvben: 178
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1821 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-08-05 23:10

Kedves Évi néni!

Ez egy fantasztikus ötlet, minden van hozzá itthon, én is elkészítem, sok virágzó levendula van, de már száraz is...:-)
Ha illat, íz, zamat miatt a finomságok elkészítésére ezáltal egy plusz kerülhet, miért is ne, fantasztikus, köszönöm. :-D
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-08-06 11:32

Kedves Évi!

Meglátod, annyi mindenre lehet használni, és jó sokáig eláll a hűtőben. Szép napot! Üdv: Évi néni

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-06-28 01:16

Kedves Évi néni!
Ez nagyon jól hangzik, én is kifogom próbálni:) köszönöm a receptet!
Szép napot kívánok!
RAW

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-06-29 11:52

Kedves Kristina!

örülök, hogy elnyerte a teszésedet. Isteni dolog, hogy benyúlsz a hűtőbe, és máris van mivel ízesíteni az ételeket. Több féle szirupot is készítek, sőt bővítem majd a tárházat. Szép napot kívánok, jó hétvégét!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-06-16 12:16

Kedves Fahéj!
Örülök, hogy tetszik. Szoktam kalácsokba, briósba, ide-oda, ahol eszembe jut. Szép hétvégét Neked is! Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-16 05:17

Kedves Évi néni!
Érdekesnek tűnik. Már szedem is a levendulát hozzá. :)
Szép hétvégét! Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-06-16 12:17

Esetleg még annyit, hogy talán lehet, hogy frissből többet kéne bele tenni, mert én szárítottat használtam.

97