Kovászos sajtos tallér recept

Kovászos sajtos tallér
Kovászos sajtos tallér
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a rágcsálnivalókat, de lássuk be, legtöbbjük nem kifejezetten egészséges. Ezért igyekszem őket otthon készült, minél inkább egészséges alapanyagokból készült változatokkal helyettesíteni. Ez az egyik legsikeresebb kísérletem, így bár igen sokáig tart elkészíteni (egyesével férnek csak a tallérsütőmbe), többen követelik már rendszeresen, így szinte minden héten sütök belőle.
Igen nagy adag, kb. 160 darab közepes méretű tallér lesz ennyi tésztából.
1 db kb. 22 kalória, 1,5 g fehérje, 2 g ch, 1 g zsír. 100 grammja 441 kalória, 27 g fehérje, 37 g ch, 19 g zsír.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtropogós, sajtos korong
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindent keverjünk el alaposan, majd dagasszuk ki a tésztát nagyon alaposan.
  2. Kelesszük 2-3, de akár 6 órát is, letakarva. Minél tovább áll, annál jobb lesz az állaga.
  3. Csipkedjünk ki a megkelt tésztából mogyorónyi darabokat, vizes kézzel formázzunk belőlük kis gombócokat. Először csináljunk úgy 40 darabot, majd ha 20 megsült, újabb 20-at, és így tovább. Ha van idejük egy kicsit még kelni gombócként, az javít a végső állagon, de ha túl sokat állnak, megkeményedik, kiszárad a tetejük.
  4. Süssük ki a gombócokat tallérsütőben. Nekem nem szoktak leragadni, de ha ragadna, olajozzuk ki enyhén a tallérsütőt. Nagyon gyorsan sülnek, és gyorsan meg is égnek, odafigyelve süssük!
  5. Hagyjuk őket rácson kihűlni, majd tároljuk őket légmentesen zárható dobozban, hogy ropogósak maradjanak.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 089
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

328