Kinder-szelet recept

1 adag
1654
kcal
Kinder-szelet
Kinder-szelet
receptkönyvben hozzászólások (81)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kisalföld című lapban találtam ezt a sütireceptet. Kipróbáltam, és rögtön a kedvencek közé sorolta a család.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kinder szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet gőz felett összedolgozzuk.
  2. Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát.
  3. Vigyázva összedolgozzuk, mert kicsit meleg.
  4. 2 cipót készítünk és egy tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle.
  5. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet:
  6. A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport.
  7. Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.)
  8. Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
  9. A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük.
  10. A két lap közé kenjük a krémet (az összeset).
  11. Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit.
  12. Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen, és felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 319 084
elküldve: 31
receptkönyben: 3 204
elkészítve: 29/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (81)

Boboj
Bobojszo, 2013-03-30 07:05

Nekiláttam. Elsőként a krémet készítettem el, mert el kell mennem itthonról délelőtt, a lapokat majd délután. Aztán elkezdtem hozzászólásokat olvasni. Kicsit félek, de mivel a krém jól sikerült, így remélem a tészta is oké lesz. :) Referálok :)

gasztronagyi
gasztronagyip, 2013-03-29 20:01

Nem az első sütemény, amit készítettem életemben. Sajnos azt kell mondani, hogy kritikán alulira sikerült. Mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le volt írva. Olyan kezelhetetlen, ragacsos tésztát kaptam, hogy azzal mindent lehetett kezdeni, csak lapokat készíteni nem. "Kínomban" belenyomkodtam egy tepsibe az egészet, aztán egy üdítős dobozzal simára nyújtottam. Kezdtem örülni, hogy majd lesz belőle valami, meg is sült annak rendje-módja szerint. Nekiálltam a krémnek. Ismét mindent úgy csináltam, ahogy meg volt adva. Folyamatosan kevertem a hozzávalókat. Mikor elkészült hozzáadtam a habosra kevert margarint a porcukorral. Egy túrós állagot kaptam, még elektromos habverővel sem sikerült simára kevernem. Kettévágtam a tepsiben sült lapokat, közé tettem a kész krémet. Már két napja a hűtőben várakozik, de kemény mint a kő. Ebből azt hiszem már nem sül ki semmi jó. Sajnálom, mert nagy reményeket fűztem hozzá. El nem tudom képzelni, mit csináltam rosszul, ha szó szerint követtem a receptet. Sajnos ez a sütemény nem fog bekerülni a szakácskönyvembe.

teca326
teca326k, 2012-10-16 12:59

Annyi jót írtatok ehhez az sütihez,hogy gondoltam ma miért is ne ez legyen a következő újdonság amit kipróbálok..:) de sajnos nekem sem sikerült,pedig becs szó mindent a recept alapján csináltam...:( nem tudom mi lehetett a gond,a tésztával alig boldogultam ragadt össze-vissza(pedig pótoltam még liszttel!) de nagy nehezen sikerült kinyújtanom végül is...de krém!!!??? hát az nekem valami katasztrófa lett,folyik még most is mindenfelé egyszerűen nem akar megdermedni,pedig még a fagyasztóban is csücsült egy három negyed órát biztos!Nem tudom hol és mit ronthattam el,de nagyon szomorú vagyok miatta,főleg mert holnap ezt kellett volna vinnem névnapozásra és most foghatok neki egy másik sütinek! :( nem lesz a kedvencem ezek után az biztos!Pedig nagyon sok receptet megcsináltam már Tőled Marika és mindegyik sikerült!Szomorú vagyok! :(

gasztronagyi
gasztronagyip, 2013-03-29 20:05

Sajnos nekem is nagyon vacak lett a végeredmény, pedig nem vagyok kezdő a sütésben. Engem is elszomorított, mert húsvétra sütöttem, de szégyelleném az asztalra tenni. Maradok a jól bevált recepteknél, amiből van bőven a repertoáron. Most a lapokból készítettekre gondolok elsősorban, mindig minden tökéletesre sikerült, de ez a tészta egy ragacsos, használhatatlan állagú valami.

maria_0725
maria_0725k, 2012-10-16 21:24

Szia Teca!
Ne csüggedj , nekem is ragad ez a tészta és nehezen bánok vele, de én ezt le is írtam. Azt tanácsolták tegyem szilikonos sütőpapír közé és úgy nyújtsam.Előtte kicsit be a fagyasztóba és mindjárt könnyebb. A krémnél is sok minden lehet ami miatt nem sikerül.Nem akarom neked végig sorolni, de nem biztos , hogy te vagy a hibás.Ezért ne szomorkodj, biztos elfogy úgy is, hogy nem egész tökéletes.

andilawyer
andilawyerk, 2012-06-12 17:19

Kedves Marika!
A hétvége felé ki szeretném próbálni a sütit. Nagyon jónak találom a receptjeidet, már többet is kipróbáltam, és soha nem csalódtam! :-) Pontos, érthető leírások, és garantált eredmény! Nagyon profi vagy!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az, hogy tepsi hátán sütjük? (Gondolom szó szerint egy tepsi hátoldalán...)
Bocsi, ha butaságot kérdeztem, de biztosra akarok menni.
Köszi a válaszod előre is!

Andi

maria_0725
maria_0725cs, 2012-06-14 04:44

Kedves Andi! bármilyen furcsa, valóban a tepsi hátoldalán kell sütni a sütinek való tészta lapot. sokkal könnyebb oda rátenni és lefordítani ha megsült, mintha a tepsibe tennéd. A lapokból álló sütik tésztáját mindíg így sütöm.Próbáld ki nyugodtan. Sok sikert Marika

beatrix089
beatrix089szo, 2012-06-02 14:25

Sokan irják, hogy könnyen szinte magától terül a tésztája...hát én most sütöm és elég nehéz volt szétsodorni....De remélem a krémet könnyebb lesz elkésziteni és az ize meg nagyon finom legyen...

maria_0725
maria_0725szo, 2012-06-02 15:14

Hát először nekem sem volt könnyű a tésztával bánni. Mézes tészta és elég ragadós. Próbálkozz szilikonos sütőpapír között nyújtani. Mindjárt könnyebb lesz! üdv Marika

beatrix089
beatrix089szo, 2012-06-02 15:18

És az normális,ha megsütöttem és kopog a két tészta?Megpuhul majd?

Babu80
Babu80v, 2012-04-08 13:52

Imádom ezt a receptet, a tésztával könnyű bánni, szinte magától terül, a krémnek is nagyon jó az állaga. A gyermekeim imádják, már nagyon sokszor megsütöttem és még soha nem volt gond vele. Köszönöm!!! :)

csihiro11
csihiro11h, 2012-02-27 23:20

Szia!

Milyen puha vajat szoktál használni? És a sima vaj ráma szokott lenni?

maria_0725
maria_0725v, 2012-03-04 16:26

Szia Csihiro11!
A puha vaj, szoba hőmérsékletű kenhető állagú vajat jelent. Én a sütemények krémjébe mindíg "Tea vaj"-at használok. A margarint nem nagyon szeretem, mert szép fehér krémet nem lehet belőle készíteni.Igaz kicsit drágább mint RAMA, de ízre és állagra sokkal finomabb.
Készítheted RÁMÁval is, de kocka margarint használj, ne a dobozosat! Üdv Marika

van3k
van3kszo, 2012-02-25 16:48

Én is neki láttam, éppen hűl, várja a krém, hogy hozzá keverjem a margarint, a lapok meg hogy rájuk kenjem :)
A tészta tökéletesen sikerült, először nyújtottam eddig a tepsin, és nem is volt vele gond. Egy nagyobb tepsin egészben nyújtottam kis a tésztát és azt vágtam ketté. Elég volt margarinozni a tepsi alját, és gyönyörűen leugrott róla a sütés után a lap.
Ugyan nem találtam a receptben a sütési hőfokot, de rákerestem hasonló sütikre és 180 fokot írt. Én is így sütöttem.
A krémmel sincs semmi gond, a kommentek szerint tejszínes pudingporral készítem. Az egyedüli baj, hogy 4 helyett 3 dl tejem volt (após megitta a többit). De sebaj! Kicsit sűrűbb a mi tejünk, mint a bolti, így picit megvizeztem :) no problem. Mindennek remek íze van, és mivel semmi rosszat nem tettem bele és nem is fogok, így egészen biztosan remek süteményt fogunk enni holnap reggel!
Köszönjük szépen a receptet!

maria_0725
maria_0725v, 2012-02-26 18:38

Valóban nem írtam sütési hőmérsékletet, mert nekem még hagyományos régi gáztűzhelyem van és azon nincs hőfok kijelző, de valóban 180 fok körül kell sütni.
Ha valaki egy picit is kreatív akkor meg tudja oldani , hogy picit esetleg kevesebb a tej.A házi tejet pedig ha jó zsíros nyugodtan higíthatod észre sem veszed. Hol van attól a bolti 1,5 %-os tej utánzat. A tejszín izű pudingból pedig csak még finomabb.Remélem ízlik neked és családodnak, jó étvágyat hozzá!Üdv Marika

szilvba
szilvbav, 2012-02-19 20:48

Üdvözlöm!
A mai napom elkészítettem a süteményt.Pár meglátás,a tésztáról:A megadott mennyiségeket használva dolgoztam(konyha mérleg)nekem nem hogy kemény olyan állaga lett mint a piskóta tésztának ,semmi gond kisült .A krém nahát külön fejezet hozzávalók:puding,tejföl,liszt ja és mikor elkezded főzni kell még bele tej MENNYI IS??PORCUKOR MENNYI IS?MERT AMÚGY BRRR...Ja tegyünk a kihűlt krémbe a vajat és porcukrot MENNYIT IS???Végeredmény úgy ahogy kész hűtő másnap nagy kíváncsiság ehetetlen valami.Köszönöm a receptet hasznos TANULSÁG volt .

maria_0725
maria_0725h, 2012-02-20 13:13

Szia Szilvba!
Ha pontosan kimértél mindent , gondosan elolvastad a receptet akkor nem tudom mit nem értettél.
Ezekkel a mennyiségekkel én nagyon sokszor elkészítettem már ezt a sütit, a tésztát és a krémet is, de nem volt vele gondom.Nem tudom a tiéd miért ehetetlen.Valamit nagyon elrontottál. Szerintem legközelebb ha sütni akarsz jobban figyelj oda, olvasd át a receptet és ha valami nem világos inkább előre kérdezd meg.Szép napot neked Marika

szilvba
szilvbak, 2012-02-21 10:50

Üdv
Értettem mindent pontosan ezt írtam le.De semminek az állaga nem volt jó.Világos minden de ha hirtelen akarod készíteni mert egy szombat délután megtalálod a receptet nincs idő itt kérdezgetni.Köszönöm válaszát szép napot.

Richi
Richiszo, 2012-01-14 20:42

Sziasztok
A tésztát milyen vastagra kell nyújtani, a töltelékhez mennyi tej kell mert ezek a dolgok nekem hiányoznak a leírásból.
Egyébként szerintem hagyni kéne kihűlni a masszát és utána hozzá adni a lisztes keveréket.
üdv Richi

maria_0725
maria_0725v, 2012-01-15 15:56

Szia Richi!
Szerintem kicsit felületesen olvastad el a hozzávalókat és a recept leírását.Ha a hozzávalókat lejjebb húzod/ használd az egér görgőjét/ megtalálsz minden hozzávalót.A masszát valóban ki kell hűteni, de ez is benne van a leírásban.A tésztát kb 3-4 miliméter vastagra kell nyújtani.Üdv Marika

Anzsalej
Anzsalejcs, 2011-08-11 12:30

Nagyszerű, mutatós, finom vendégváró sütemény! Én is tejszínes pudinggal csináltam, tetejére nem sima tortabevonót, hanem kakaóbab töreteset tettem, ropog a fogunk alatt, mintha mogyoró lenne.
Elmentve a süti, mert ha vendég jön a lapokat előtte akár pár nappal is süthetem. Sőt, ez a fajta lapos süti minél tovább áll, annál finomabb! Szóval ha kápráztatni akarok, akkor ezt készítem majd. Köszönet érte!

maria_0725
maria_0725v, 2011-07-31 12:53

Azért puhul meg másnap, mert mézes lap és annak több idő kell, hogy puha legyen!

Rikarika
Rikarikav, 2011-07-31 12:20

Nálunk nagyon sokat csináljuk ezt a sütit nagyon finom.De mi mindig 2 csomag tejszínízű pudinggal csináljuk isteni finom de csak másnap puhul meg.

twiglightedi
twiglightedics, 2011-04-21 18:55

Sziasztok!

Én is megsütöttem ezt a finomságot csak kicsit másképp.Diétás változatban.
Fél adag tésztát készítettem ami 50% sima lisztből és 50% dia-Well zero6-os lisztből készült. Így a tésztája már eleve jelentősen csökkentett szénhidrát tartalmú.
Cukor helyett folyékony édesítőt használtam. A zero6-os liszt miatt a fél adag tésztába kellett 2 tojás az 1 helyett.
A krémet szintén édesítővel készítettem.
A tetejére csokimázt főztem.( 1 ek kakaópor, édesítő ízlés szerint,1 ek zero6-os lisz, víz ,15 dkg margarin. ezt össze főzzük és a süti tetejére simítjuk)
Nagyon finom és nyugodt szívvel lakmározható!-persze mértékkel- :)))

Ninamina00
Ninamina00k, 2011-02-22 17:06

Szia!

Furcsa kérdésem lenne. A süti összeállított állapotában milyen magas? Mert egy mentőautót szeretnék sütni kisfiam 2. szülinapjára és azon tanakodom, ha két adagot sütök kiadja-e az autó magasságát. Köszönöm szépen válaszod!

Üdv: Nina

Sárvári Mária
Sárvári Máriacs, 2011-02-24 18:56

Szia Nina!
Az egy adag tészta nem lesz elég magas, mert kb 3 cm magas a süti, de ha duplán pakolod és kivágod a formát biztos nagyon látványos lesz. Ha megtöltöd a tésztát másnap tudod igazán jól formára vágni, mert addigra megpuhul.
Remélem utána felteszed, hogy mi is láthassuk.Sok sikert hozzá! Puszi Marika

fonicia
foniciap, 2011-02-18 12:32

Ma megsütöttem ezt a sütit, az elkészítése nem bonyolult a tésztáját egy kicsit tényleg nehéz nyújtani, de hát a kezeimmel kissé besegítettem. Nekem nem pont így néz ki mint ahogy a képen látható( a krém sárgás színű lett) de nem baj mert az íze szuper lett!! Az arány mindenből pont jó, nyújtáskor még egy kis lisztet tényleg igényel de ezt fel is szedi! Kedves Maria 0725 köszönöm a receptet és már el is mentettem a családom örömére!

maria_0725
maria_0725szo, 2011-02-19 14:35

Szia Fonicia!
A krém színe attól is függ, mennyire erős színű a pudingpor amit használsz. Én a LIDL-ben kapható Belbacke pudingport szoktam használni, mert jó ízű, nem erős a színanyaga és az ára is elfogadható.
5 db 99 ft.Üdv Maria_0725

pokicus
pokicusszo, 2011-02-05 14:35

Megsütöttem a sütit tegnap, ma felszeleteltem és gyönyörűen néz ki, pont mint itt a képen, az íze is mennyei. Kezdő szakácsoknak is ajánlom, kicsivel több liszt kell, hogy a tészta ne ragadjon, de ez sodrás közben pótolható. Többen említették, hogy nehéz volt kisodorni, én nem vettem észre, pillanatok alatt készen voltam vele. Nagyon köszönöm a receptet, máskor is fogok ilyet sütni.

pokicus
pokicussze, 2011-02-02 17:39

Nem inkább tejszín kellene a tejföl helyett? Mert anyukám cukrásznő, tőle kérdeztem, de szerinte ha elkezdem főzni a tejfölt akkor az össze fog csomósodni,szerinte tejszín kellene, mert azt lehet főzni. Én még kezdő vagyok így nem tudom. Köszönöm a választ előre is!

maria_0725
maria_0725cs, 2011-02-03 18:13

Csináld úgy ahogy le van írva, kevergesd folyamatosan nem fog összecsomósodni.Én mindíg tejföllel készítettem, de meglehet próbálni tejszínnel is.Így kaptam valamikor a receptet azóta is így készítem.
Puszi Marika

pokicus
pokicussze, 2011-02-02 10:25

Milyen fajta tejföl a legjobb ehhez a sütihez, mert a héten szeretném kipróbálni. Köszi!

maria_0725
maria_0725sze, 2011-02-02 16:03

Szia Pokicus!
Mindegy milyen fajta tejfölt használsz, csak a zsírosabb fajtát válaszd ne a vékonyatPuszi Marika

páró gyuláné
páró gyulánészo, 2010-11-20 09:30

megsütöttem.nemtudtam megálni hogy ne kóstoljam .nagyon finom pedig még acsokimáz nincs rajta!még egyszer köszi!

werdi
werdih, 2010-10-25 16:25

Ügyesek vagytok, hogy ilyen jól sikerült. Én ma megcsináltam, és sajnos semmi nem jött össze :-(
A tészta csak nagy nehézségek árán lett nyújtható, több liszt kellett bele. A kinyújtása macerás volt. Sajnos nem sikerült egyformára a két lap (mint két nokedli forma :-), és picit kemény is lett. A krém "folyós"-ra sikeredett. A csokimázt már rá sem öntöttem...:-( Nem volt vele sikerélményem, de lehet, hogy csak rossz napom volt.
Persze azért el fog fogyni. ;-)

maria_0725
maria_0725sze, 2010-10-27 15:18

Kedves Werdi!
A tészta kinyújtása valóban nem könnyű, de ne gyúrjál bele több lisztet, mert akkor kemény lesz.
Szilikonos sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát úgy a legkönnyebb, és papírral együtt sütheted is .
a krémhez pontosan mérd ki a hozzávalókat. ha kellő odafigyeléssel készíted sikerülni fog.
Remélem nem megy el a sütisütő kedved! Puszi Marika

andymo
andymocs, 2010-10-14 10:08

tegnap elkészítettem . végig olvasva a hsz.-okat én tejszínes pudinggal csináltam így nem lett sárga a krém. nekem a tésztával se volt gondom a tepsin nyújtottam ki annyit változtattam a recepten hogy a krémhez a végén hozzá kevertem két ek mézet( így nekem jobban hasonlít az ize a kinder tejszelethez:))
ma kóstoltuk sikert aratott oly annyira hogy ezt a receptet fogom felhasználni a mézes krémeshez dupla adag tésztát sütők és a krémet is duplázom és az egyik felét csoki pudinggal csinálom szerintem mennyei lesz .. ha elkészül beszámolok róla:)
Köszönöm a receptet

maria_0725
maria_0725p, 2010-10-15 15:56

Várom a beszámolódat, és utána én is megpróbálom, mert így egy teljesen új süti lesz belőle. Puszi Marika

Legfrissebb cikkek

8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
1654