r
Nosalty Logó

Kelkáposztás-gombás leveles tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelkáposztás-gombás leveles tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 607 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2427 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 607 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2461 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2427 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, hagyjuk felengedni.
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, majd kilisztezzük.
  3. A káposztát kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A felszelt káposztát az olajon - lassú tűzön, nehogy leégjen - megpároljuk. Ha ekkor tesszük rá a sót, hamarabb összeesik. Egy nagyon kevés vizet öntsünk alá.
  5. Hozzáadjuk az őrölt köményt.
  6. Közben a megmosott gombát felszeleteljük. (Én szárával együtt először félbe, majd pedig keresztben csíkokra vágtam.)
  7. Amikor már látszik a káposztán, hogy majdnem megpárolódott, hozzáadjuk a gombát. Megborsozzuk.
  8. A fokhagymát vékony csíkokra szelve hozzáadjuk.
  9. Amikor megpárolódtak a zöldségek (Nem baj, ha a káposzta egy kicsit ropogós marad, a sütőben még úgyis kap hőt.), elzárjuk a tüzet alatta.
  10. A tésztát a megfelelő méretre nyújtjuk.
  11. A tűzálló tálba terítjük úgy, hogy minden irányba annyira lógjon túl a tál szélén, hogy a töltelék betöltése után be tudjuk takarni vele az egészet.
  12. Ráhalmozzuk a káposztás gombát.
  13. Csipet sóval felverünk egy tojást, hozzáadjuk a szójajoghurtot, és szerecsendiót reszelünk bele.
  14. Ezt a keveréket rákanalazzuk a töltelékre, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
  15. Előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4608
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelkáposztafőzelék helyett valami újdonságot akartam kitalálni, amihez felhasználhatom a hűtőmben várakozó fél kelkáposztát. MIvel a leveles tészta nagy rajongója vagyok, így ezt találtam ki. Másnap ebédre szántam, de már tízórai lett belőle, nem bírtam kivárni az ebédidőt :)! Kollégáim szívesen fogadták, nekik is ízlett. Aránylag gyors, változatossá teszi a kelkáposzta felhasználását. Leírni az elkészítését tovább tartott, mint elkészíteni :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek