Karamellás Sport szelet recept

Kalória?
Karamellás Sport szelet
Karamellás Sport szelet
receptkönyvben hozzászólások (97)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a nagy kánikulában is valami édességre vágytam... Ezért döntöttem emellett a sütés nélkül és gyorsan elkészíthető finomság mellett!

hozzávalók / 12 adag

Az alaphoz

Az áztatáshoz

A krémhez

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik azokat a sütiket szeretik, amelyikben kevés a tészta és sok a krém!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellpudingos süti sütés nélküli, karamellás kekszsüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
  2. Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
  3. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
  4. A  fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
  5. A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
  6. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.

statisztika

beküldve:
nézettség: 291 456
elküldve: 352
receptkönyben: 4 989
elkészítve: 138/214
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
71 recept

Hozzászólások (97)

szutor.belane
szutor.belane p, 2014-04-25 16:30

Sziasztok! Valaki segítene ! Kellene egy pontos tepsi méret, hogy mekkorába teszitek. Szeretném elkészíteni, de nem akarom, hogy túl laposra sikerüljön ( cm X cm )
Köszi a segítséget!!!!!

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 szo, 2014-05-03 22:57

Üdv! Én általában 30x20 cm-s tepsiben szoktam csinálni, akkor szép magas szokott lenni, pont tele lesz vele a tepsi. Volt, hogy véletlenül 35x25-ösben csináltam, így laposabb lett, kb. 2/3-a lett a magassága a kisebb tepsiéhez képest, de így is ugyan olyan jó....nagyobb tepsiben többnek látszik! :D

Nensy
Nensy k, 2014-03-04 16:11

Kedves Mindenki! Akik sokan vagytok, hogy megkérdezitek mi az a Hulala! Egy: kevés olyan jobb oldal van, mint a Nosalty, ahol gyakorlatilag minden "különleges" hozzávaló ki van emelve, hogy rákattintva meg lehessen nézni. E l o l v a s n i, m e g n é z n i, hogy mi is az! Ne játszuk már a hülyét! A kutyafáját! :-)

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2013-10-24 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu sze, 2013-10-23 02:29

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Fiona84
Fiona84 h, 2013-10-14 12:52

Sziasztok!

A hétvégén elkészítettem és imádta a család, nagyon finom :) !
Köszönjük.

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 k, 2013-09-17 16:49

Nagyon köszönöm a receptet, nagyon finom! :D
Én annyiban módosítottam rajta, hogy a maradék habot 1 tábla reszelt étcsokival kevertem össze, és úgy kentem rá. Jó kis hangyás kinézetet adott neki! :D

F.agica
F.agica k, 2013-04-02 10:14

Ez a süti úgy jó ahogy van! Könnyű, egyszerű és nagyon finom. Köszi a receptet....mentettem.
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2013-03-28 10:47

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bejjababy
Bejjababy cs, 2013-03-21 15:05

Sziasztok!
A recept eszméletlen jó, egy kedves barátosnémnál már többször ettem, és én is készítettem már.
Ő annyival máshogy készíti, hogy a karamellás puding helyett étcsokisat használ. Azzal valami fenomenális.... Aki szereti az étcsokit, érdemes kipróbálnia úgy is. Jó alkotást :) :))))

katlin konya
katlin konya k, 2013-03-26 19:27

én kerdzezném miaz Hulala sajnos nem ismerem,nem is hallotam rola,az valami puding por?

Zlatyica
Zlatyica k, 2013-03-26 19:44

SZIA.A Hulala egy növényi eredetű tejszín nagyon finom és van egy jó tulajdonsága ha felvered kemény habbá akkor keversz bele 2.e.kanál 20% állati eredetű tejfölt finoman össze kevered és igy nem kell habfixáló és nem esik össze.

Branya Palne
Branya Palne k, 2013-03-26 21:33

Szia ! Már sokszor használtam a Hulalát ,de még sohasem tettem bele habfixálót,és mindig kemény maradt,még ha tejjel hígítottam is a recept szerint,ami a dobozon található! Jól felkel verni,és így több napig is nem esik össze,persze ha marad belőle:))

agica0921
agica0921 p, 2013-02-08 10:51

Sziasztok!

S.O.S!!! Most csinálom a sütit, nagyon nagyon kezdő "háziasszony" vagyok! Mi van olyankor, ha a pudingot ráöntöttem a kekszre és a keksz feljött a tetejére?? Folyamat nyomkodom vissza, de így is feljön... :( :(

agica0921
agica0921 p, 2013-02-08 11:24

Beáztattam, sőt...még egy kicsit azt is hittem hogy sok lett egy kettőnél, meg szépen tapadt a tepsihez...:( Most hogy kihűlt a puding már egy fokkal jobb, de még mindig nem tökéletes...

revaiagota
revaiagota h, 2012-12-31 09:39

2012-év legjobb és leggyakrabban készített süteje a családom számára, isteni és nagyon egyszerű és gyorsan kész. BUÉK mindenkinek.

NoSalty.hu
NoSalty.hu sze, 2012-11-14 10:14

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.11.13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

leilaazarabdemon
leilaazarabdemon p, 2012-11-02 15:49

Az első recept a nosalty-n, ami nálam a kukával végződött. Biztos én vagyok nagyon béna... De most nagyon szomorú az biztos.

leilaazarabdemon
leilaazarabdemon p, 2012-11-02 15:34

Én most csinálom. Vagy legalább próbálom. A 3 csomag puding ezzel az 1l tejjel olyan csomós lett, hogy sírnom kell, pedig nem sokszor csinálok csomós pudingot. Aztán hogy mi a Hulala, sejtelmem sincs, mert olyat még az Interspárban sem találtam. Hallani folyton hallok róla, de még sohasem láttam/találtam. Habtejszín lett helyette. Remélem az is megteszi. Bár azt hiszem ennek a sütinek már mindegy... Tök egyszerűnek tűnt, de valahogy most nagyon lehangol ez a látvány... Remélem legalább az íze fincsi lesz... És még a teteje vissza van... Jujjj.

márta59
márta59 v, 2012-11-18 20:03

A hulala szintén habtejszín, ez a neve. Azért jó, mert minden fixáló nélkül kemény tartós habot lehet belőle verni.

Vikimárk
Vikimárk p, 2012-10-12 21:38

Isteni,tökéletes,nagyon nagyon finom!!!Nálunk a család kedvence lett,kb 2hetente készitem!Annyit változtattam hogy a tetejére nem sportszeletböl készitem a csokis részt,hanem 1 tábla bármilyen csokit felolvasztok,és azzal:)Aki olvassa a receptet feltétlen próbálja ki!:)

nattyka
jana / nattyka sze, 2012-08-15 15:18

elkészítettem...és bár nem jellemző rám, nagyon nem voltam ott agyban, ezért el kell, hogy meséljem a bénázásomat...
- pudingba nem került cukor, még jó, hogy még a hab előtt észre vettem, megszórtam, kicsit felkevertem...hogy milyen lesz???
- habmestert vettem, mert nem volt hullala...elég lágynak, folyósnak tűnik...remélem egybe lesz a hűtő után
- a csokiolvasztás úgy ahogy ment, belekeverni is úgy ahogy ment, aztán valahogy csak nem sikerült szépen rákennem, így végül úgy döntöttem cirádás lesz. Villával nekimentem!

Hááát, ez a sztorim, most várom, hogy hűljön és hogy ép kinézetű süti legyen belőle! :-)

A recept tetszik, köszönet érte és azért is, hogy megoszthattam mai csodás konyhaélményemet :D ;-)

viviennora
viviennora szo, 2012-07-07 03:16

Elkészítettem :D Nagyon finom, iszonyat hamar elfogyott :D mindenki dicsérte, azt hiszem elfogom készíteni egy párszor :D Köszönöm a receptet :)

pogacsalany
pogacsalany szo, 2012-07-07 05:09

Sziasztok! En nem tudom, hogy en vagyok ilyen bena egyedul itt, aki el sem tud indulni a recept leirasaval, feltoltesevel? Segitsetek legyszi, koszonom, es mindenkit udvozol:pogacsalany. :)

Alfréda
Alfréda p, 2011-12-30 10:06

Köszönöm! Nagyon finom! És egyszerű elkészíteni. Karácsonykor aki kóstolta, azonnal kérte a receptet! :)

babriella
babriella cs, 2011-10-13 14:14

Nagyon tetszik a recept, hétvégén szeretném megcsinálni. Egy kérdésem lenne: a hozzávalóknál 3 csomag főzős pudingpor és 1 liter tej szerepel, a leírásban pedig az, hogy jó sűrűre főzzük "(a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el)" - emlékeim szerint viszont a főzős pudinghoz 0,5 liter tej kell, vagyis ha zacskó szerint csinálom, akkor összesen 1,5 liter. Azért kell kevesebb, hogy sűrűbb legyen?

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey sze, 2011-09-21 22:39

Sziasztok!
Anyukám csinált ilyen sütit, nagyon ízlett! Azonban én szeretném hulala helyett inkább igazi tejszínnel elkészíteni. Ebben az esetben mit kell másképp csinálni? Nem fog összeesni a tejszínhab? Estelg kell beletenni habfixálót vagy valamit még?
Előre is köszi ha valaki tud segíteni.

Köszi,
Adri

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 v, 2012-03-18 20:36

Szia! Bár már nem mai a bejegyzés, de hátha rajtad kívül másoknak is tudok segíteni:
Használj habtejszínt, amit felhasználás előtt felforralsz (ez esetben a csoki már itt mehet bele, biztosan el fog olvadni), és alaposan lehűtesz. Célszerű még előző este felforralni, majd hűtőben hűteni.

MeeCee
MeeCee v, 2011-12-04 16:48

Mi a fene az a hulala? Használj házi tejszínt, abba nem kell fixáló.

lidicuni
lidicuni / lidicuni k, 2011-08-09 22:15

Sziasztok'Ma én is elkész0tettem ezt a sütit,bár még csak a nyalakodás szintjén vagyok azért elárulom nagyon fincsi.ja még valami....Szerintem azért csomosódik meg sokaknak a csokis rész mert hirtelen olvasztják meg én fagyasztós-kiengedős részen olvasztottam fel,nem volt vele semmi gáy.bekerült a receptkönyvembe..)))))

Nike23
Nikolett / Nike23 sze, 2011-07-06 16:11

Sziasztok!
Én megcsináltam ezt a sütit nem úgy találtam hogy karamellás sportszelet hanem karamellás szelet:) A családban nagy kedvenc! Én a recept szerint csináltam meg és amikor a sportszeletet(a nagyot) felolvasztottam összecsomósodott ezért azt javaslom hogy kis sportszeletből csináljátok akkor is ugyan olyan finom lesz:)

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 v, 2011-07-03 17:20

Azért finom lett:) Reszeltem a tetejére is, előtte pár percre betettem a fagyasztóba a csokit és így nem olvadt meg. Köszönöm a receptet!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 p, 2011-07-01 21:02

Sziasztok. Megcsináltam a sütit,de a csoki felolvasztása nekem nem jött össze. Tudnátok valami tanácsot adni? Nekem egy olvadt csomó lett,de azért beledaraboltam a tejszínbe :) Remélem így is fini lesz.

vasida58
vasida58 cs, 2011-06-30 21:52

Kedves Oanita!
A csomómentesség nekem sem sikerült igazán, de a képen is láthatók csokidarabok.Nagyon gyorsan
megolvad, de nagyon hamar keményedik.Ezért én a tetejére reszelem a csokit, nem keverem bele.
Igy is isteni.A reszelést is gyorsan kell csinálni,mert a csoki a kéz melegétől is olvad és akkor már ne-
hezen reszelhető

oanita
oanita szo, 2011-06-11 17:47

Isteni süti, de nekem nem sikerül sohasem úgy felolvasztanom a csokit, hogy ne csomósodjon össze.
A XXL sport szelet alig akar felolvadni, de a Hulalát felolvsztja és csomós lesz. tud valaki segíteni?
Köszönöm.

sütimorzsa
sütimorzsa sze, 2011-06-15 18:25

Szia! Nekem úgy sikerült, hogy a felolvasztott csokit jól elkevertem a tejszínnel és ezután vertem fel.

Boszi79
Boszi79 szo, 2011-04-30 09:12

Aki már elkészitette, tudna segiteni, hogy mekkora tepsibe rakjam, és ha ráraktam a legfelső tejszines, olvasztott csokis réteget is, akkor az megkeménykedik, vagy könnyen vágható lesz utána is?
Köszi előre is.

Legfrissebb cikkek

Top 11 üdítő gyümölcssaláta
Top 11 üdítő gyümölcssaláta
Most már tényleg vége a középdöntőnek. A Konyhafőnök címért a piros csapatból Ági és András mehet tovább. Úgy tűnik, Ilona alul maradt a gyümölcssaláta-készítésben.
Glamping újratöltve!
Glamping újratöltve!
A hétfő csak akkor rettenetes, ha munkanapra esik. Noszvajon most megtudhatjuk, milyen egy stílusos hétfő piknikezéssel egybekötött glampingezéssel!
365