Karamellás Sport szelet recept

1 adag
365
kcal
Karamellás Sport szelet
Karamellás Sport szelet
receptkönyvben hozzászólások (97)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a nagy kánikulában is valami édességre vágytam... Ezért döntöttem emellett a sütés nélkül és gyorsan elkészíthető finomság mellett!

hozzávalók / 12 adag

Az alaphoz

Az áztatáshoz

A krémhez

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik azokat a sütiket szeretik, amelyikben kevés a tészta és sok a krém!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellpudingos süti sütés nélküli, karamellás kekszsüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
  2. Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
  3. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
  4. A  fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
  5. A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
  6. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.

statisztika

beküldve:
nézettség: 268 865
elküldve: 346
receptkönyben: 4 795
elkészítve: 100/178
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
54 recept

Hozzászólások (97)

szutor.belane
szutor.belanep, 2014-04-25 16:30

Sziasztok! Valaki segítene ! Kellene egy pontos tepsi méret, hogy mekkorába teszitek. Szeretném elkészíteni, de nem akarom, hogy túl laposra sikerüljön ( cm X cm )
Köszi a segítséget!!!!!

ancsagirl95
ancsagirl95szo, 2014-05-03 22:57

Üdv! Én általában 30x20 cm-s tepsiben szoktam csinálni, akkor szép magas szokott lenni, pont tele lesz vele a tepsi. Volt, hogy véletlenül 35x25-ösben csináltam, így laposabb lett, kb. 2/3-a lett a magassága a kisebb tepsiéhez képest, de így is ugyan olyan jó....nagyobb tepsiben többnek látszik! :D

Nensy
Nensyk, 2014-03-04 16:11

Kedves Mindenki! Akik sokan vagytok, hogy megkérdezitek mi az a Hulala! Egy: kevés olyan jobb oldal van, mint a Nosalty, ahol gyakorlatilag minden "különleges" hozzávaló ki van emelve, hogy rákattintva meg lehessen nézni. E l o l v a s n i, m e g n é z n i, hogy mi is az! Ne játszuk már a hülyét! A kutyafáját! :-)

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-10-24 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2013-10-23 02:29

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Fiona84
Fiona84h, 2013-10-14 12:52

Sziasztok!

A hétvégén elkészítettem és imádta a család, nagyon finom :) !
Köszönjük.

ancsagirl95
ancsagirl95k, 2013-09-17 16:49

Nagyon köszönöm a receptet, nagyon finom! :D
Én annyiban módosítottam rajta, hogy a maradék habot 1 tábla reszelt étcsokival kevertem össze, és úgy kentem rá. Jó kis hangyás kinézetet adott neki! :D

F.agica
F.agicak, 2013-04-02 10:14

Ez a süti úgy jó ahogy van! Könnyű, egyszerű és nagyon finom. Köszi a receptet....mentettem.
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-03-28 10:47

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bejjababy
Bejjababycs, 2013-03-21 15:05

Sziasztok!
A recept eszméletlen jó, egy kedves barátosnémnál már többször ettem, és én is készítettem már.
Ő annyival máshogy készíti, hogy a karamellás puding helyett étcsokisat használ. Azzal valami fenomenális.... Aki szereti az étcsokit, érdemes kipróbálnia úgy is. Jó alkotást :) :))))

katlin konya
katlin konyak, 2013-03-26 19:27

én kerdzezném miaz Hulala sajnos nem ismerem,nem is hallotam rola,az valami puding por?

Zlatyica
Zlatyicak, 2013-03-26 19:44

SZIA.A Hulala egy növényi eredetű tejszín nagyon finom és van egy jó tulajdonsága ha felvered kemény habbá akkor keversz bele 2.e.kanál 20% állati eredetű tejfölt finoman össze kevered és igy nem kell habfixáló és nem esik össze.

Branya Palne
Branya Palnek, 2013-03-26 21:33

Szia ! Már sokszor használtam a Hulalát ,de még sohasem tettem bele habfixálót,és mindig kemény maradt,még ha tejjel hígítottam is a recept szerint,ami a dobozon található! Jól felkel verni,és így több napig is nem esik össze,persze ha marad belőle:))

agica0921
agica0921p, 2013-02-08 10:51

Sziasztok!

S.O.S!!! Most csinálom a sütit, nagyon nagyon kezdő "háziasszony" vagyok! Mi van olyankor, ha a pudingot ráöntöttem a kekszre és a keksz feljött a tetejére?? Folyamat nyomkodom vissza, de így is feljön... :( :(

Édesbűnbeesés
Édesbűnbeesésp, 2013-02-08 11:05

Ha beáztattad előtte a kekszet, akkor viszonylag jól le kellett volna tapadnia...nem értem..

agica0921
agica0921p, 2013-02-08 11:24

Beáztattam, sőt...még egy kicsit azt is hittem hogy sok lett egy kettőnél, meg szépen tapadt a tepsihez...:( Most hogy kihűlt a puding már egy fokkal jobb, de még mindig nem tökéletes...

Édesbűnbeesés
Édesbűnbeesésk, 2013-02-05 16:20

Kettőször készítettem már el és mindig nagyon jól sikerült! Egyszerű és finom! Köszike a receptet!

revaiagota
revaiagotah, 2012-12-31 09:39

2012-év legjobb és leggyakrabban készített süteje a családom számára, isteni és nagyon egyszerű és gyorsan kész. BUÉK mindenkinek.

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2012-11-14 10:14

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.11.13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

leilaazarabdemon
leilaazarabdemonp, 2012-11-02 15:49

Az első recept a nosalty-n, ami nálam a kukával végződött. Biztos én vagyok nagyon béna... De most nagyon szomorú az biztos.

leilaazarabdemon
leilaazarabdemonp, 2012-11-02 15:34

Én most csinálom. Vagy legalább próbálom. A 3 csomag puding ezzel az 1l tejjel olyan csomós lett, hogy sírnom kell, pedig nem sokszor csinálok csomós pudingot. Aztán hogy mi a Hulala, sejtelmem sincs, mert olyat még az Interspárban sem találtam. Hallani folyton hallok róla, de még sohasem láttam/találtam. Habtejszín lett helyette. Remélem az is megteszi. Bár azt hiszem ennek a sütinek már mindegy... Tök egyszerűnek tűnt, de valahogy most nagyon lehangol ez a látvány... Remélem legalább az íze fincsi lesz... És még a teteje vissza van... Jujjj.

márta59
márta59v, 2012-11-18 20:03

A hulala szintén habtejszín, ez a neve. Azért jó, mert minden fixáló nélkül kemény tartós habot lehet belőle verni.

Vikimárk
Vikimárkp, 2012-10-12 21:38

Isteni,tökéletes,nagyon nagyon finom!!!Nálunk a család kedvence lett,kb 2hetente készitem!Annyit változtattam hogy a tetejére nem sportszeletböl készitem a csokis részt,hanem 1 tábla bármilyen csokit felolvasztok,és azzal:)Aki olvassa a receptet feltétlen próbálja ki!:)

nattyka
nattykasze, 2012-08-15 15:18

elkészítettem...és bár nem jellemző rám, nagyon nem voltam ott agyban, ezért el kell, hogy meséljem a bénázásomat...
- pudingba nem került cukor, még jó, hogy még a hab előtt észre vettem, megszórtam, kicsit felkevertem...hogy milyen lesz???
- habmestert vettem, mert nem volt hullala...elég lágynak, folyósnak tűnik...remélem egybe lesz a hűtő után
- a csokiolvasztás úgy ahogy ment, belekeverni is úgy ahogy ment, aztán valahogy csak nem sikerült szépen rákennem, így végül úgy döntöttem cirádás lesz. Villával nekimentem!

Hááát, ez a sztorim, most várom, hogy hűljön és hogy ép kinézetű süti legyen belőle! :-)

A recept tetszik, köszönet érte és azért is, hogy megoszthattam mai csodás konyhaélményemet :D ;-)

viviennora
viviennoraszo, 2012-07-07 03:16

Elkészítettem :D Nagyon finom, iszonyat hamar elfogyott :D mindenki dicsérte, azt hiszem elfogom készíteni egy párszor :D Köszönöm a receptet :)

pogacsalany
pogacsalanyszo, 2012-07-07 05:09

Sziasztok! En nem tudom, hogy en vagyok ilyen bena egyedul itt, aki el sem tud indulni a recept leirasaval, feltoltesevel? Segitsetek legyszi, koszonom, es mindenkit udvozol:pogacsalany. :)

Alfréda
Alfrédap, 2011-12-30 10:06

Köszönöm! Nagyon finom! És egyszerű elkészíteni. Karácsonykor aki kóstolta, azonnal kérte a receptet! :)

babriella
babriellacs, 2011-10-13 14:14

Nagyon tetszik a recept, hétvégén szeretném megcsinálni. Egy kérdésem lenne: a hozzávalóknál 3 csomag főzős pudingpor és 1 liter tej szerepel, a leírásban pedig az, hogy jó sűrűre főzzük "(a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el)" - emlékeim szerint viszont a főzős pudinghoz 0,5 liter tej kell, vagyis ha zacskó szerint csinálom, akkor összesen 1,5 liter. Azért kell kevesebb, hogy sűrűbb legyen?

Aaaudrey
Aaaudreysze, 2011-09-21 22:39

Sziasztok!
Anyukám csinált ilyen sütit, nagyon ízlett! Azonban én szeretném hulala helyett inkább igazi tejszínnel elkészíteni. Ebben az esetben mit kell másképp csinálni? Nem fog összeesni a tejszínhab? Estelg kell beletenni habfixálót vagy valamit még?
Előre is köszi ha valaki tud segíteni.

Köszi,
Adri

scarlett69
scarlett69v, 2012-03-18 20:36

Szia! Bár már nem mai a bejegyzés, de hátha rajtad kívül másoknak is tudok segíteni:
Használj habtejszínt, amit felhasználás előtt felforralsz (ez esetben a csoki már itt mehet bele, biztosan el fog olvadni), és alaposan lehűtesz. Célszerű még előző este felforralni, majd hűtőben hűteni.

MeeCee
MeeCeev, 2011-12-04 16:48

Mi a fene az a hulala? Használj házi tejszínt, abba nem kell fixáló.

HossoAni
HossoAnisze, 2011-11-02 17:14

Kedves Adri!
Ha nem Hulalát használsz, akkor habfixáló szükséges a tejszínhez.
Üdv:
Anita

lidicuni
lidicunik, 2011-08-09 22:15

Sziasztok'Ma én is elkész0tettem ezt a sütit,bár még csak a nyalakodás szintjén vagyok azért elárulom nagyon fincsi.ja még valami....Szerintem azért csomosódik meg sokaknak a csokis rész mert hirtelen olvasztják meg én fagyasztós-kiengedős részen olvasztottam fel,nem volt vele semmi gáy.bekerült a receptkönyvembe..)))))

Nike23
Nike23sze, 2011-07-06 16:11

Sziasztok!
Én megcsináltam ezt a sütit nem úgy találtam hogy karamellás sportszelet hanem karamellás szelet:) A családban nagy kedvenc! Én a recept szerint csináltam meg és amikor a sportszeletet(a nagyot) felolvasztottam összecsomósodott ezért azt javaslom hogy kis sportszeletből csináljátok akkor is ugyan olyan finom lesz:)

Orsy20
Orsy20v, 2011-07-03 17:20

Azért finom lett:) Reszeltem a tetejére is, előtte pár percre betettem a fagyasztóba a csokit és így nem olvadt meg. Köszönöm a receptet!

Orsy20
Orsy20p, 2011-07-01 21:02

Sziasztok. Megcsináltam a sütit,de a csoki felolvasztása nekem nem jött össze. Tudnátok valami tanácsot adni? Nekem egy olvadt csomó lett,de azért beledaraboltam a tejszínbe :) Remélem így is fini lesz.

vasida58
vasida58cs, 2011-06-30 21:52

Kedves Oanita!
A csomómentesség nekem sem sikerült igazán, de a képen is láthatók csokidarabok.Nagyon gyorsan
megolvad, de nagyon hamar keményedik.Ezért én a tetejére reszelem a csokit, nem keverem bele.
Igy is isteni.A reszelést is gyorsan kell csinálni,mert a csoki a kéz melegétől is olvad és akkor már ne-
hezen reszelhető

oanita
oanitaszo, 2011-06-11 17:47

Isteni süti, de nekem nem sikerül sohasem úgy felolvasztanom a csokit, hogy ne csomósodjon össze.
A XXL sport szelet alig akar felolvadni, de a Hulalát felolvsztja és csomós lesz. tud valaki segíteni?
Köszönöm.

sütimorzsa
sütimorzsasze, 2011-06-15 18:25

Szia! Nekem úgy sikerült, hogy a felolvasztott csokit jól elkevertem a tejszínnel és ezután vertem fel.

Boszi79
Boszi79szo, 2011-04-30 09:12

Aki már elkészitette, tudna segiteni, hogy mekkora tepsibe rakjam, és ha ráraktam a legfelső tejszines, olvasztott csokis réteget is, akkor az megkeménykedik, vagy könnyen vágható lesz utána is?
Köszi előre is.

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
365