r
Nosalty Logó

Kapros-túrós lepény 2.

a-édrienn
Kapros-túrós lepény 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

433
Kalória
21.2g
Fehérje
43.1g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
103.2g
Víz
136.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cink
    175 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    136 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528.2 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    819 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  3. Ujjnyi vastag tésztává nyújtjuk, és zsírral kikent tepsibe terítjük, amíg a tészta a tepsiben kel, addig elkészítjük a tölteléket.
  4. A túrót áttörjük, elkeverjüka tojássárgákkal, 1 ek búzadarával, cukorral és a tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot.
  5. A tölteléket a tészta tetejére tesszük, és lassan sütjük.
  6. Mielőtt kivennénk a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: 1 ek tejföl és 1 tojássárgája.
  7. Utána még 2-3 percre sütőbe tesszük, amíg a teteje szép aranybarnára meg nem sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a lepényt nagyon szeretem, de sajnos mióta a nagymamám nem él, azóta nem ettem. Most megtaláltam a receptet, és úgy gondoltam, ideje megcsinálnom. Jól is sikerült!

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...