Házi vajas kiskifli recept

megosztás
0
Kalória?
Házi vajas kiskifli
Házi vajas kiskifli
receptkönyvben hozzászólások (294)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igen gyorsan szeretnénk finom és puha házi kifliket készíteni, ajánlom ezt a receptet. Tokkal vonóval együtt alig 1 óra alatt elkészíthető. Ebből a mennyiségből 48 pici kifli születik, hosszuk kb. 10 cm.
A recept  - egy kis módosítással - Az Ínyesmester Nagy Szakácskönyvéből származik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ízlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemléket, vagy stanglikat is formálhatunk belőlük. Házi tejjel kortyolgatva, pompás reggeli.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: croissant, buci, briós, pita, zsemle, bagel, hamburger-buci, perec, édes leveles, burek

egyéb elnevezések

házi kifli, minikifli, szendvicskenyér
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. 1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot.
  3. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, és a többi tejet, majd kézzel simára gyúrjuk.
  4. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk (5 perc). Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni.
  5. 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk.
  6. Lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk.
  7. Minden lapot 8 cikkre vágunk.
  8. A cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk.
  9. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.
  10. 10-15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 264 504
elküldve: 287
receptkönyben: 6 635
elkészítve: 530/636
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
36 recept

Hozzászólások (294)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emy88
Emy88 sze, 2016-03-09 21:17

Isteni finom lett Én szénhidrátcsökkentett változatban csináltam meg :-)

NoSalty.hu
NoSalty.hu k, 2016-01-05 03:05

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

cshuba
cshuba h, 2015-12-21 13:54

Ontott kiflinek lehet e ezt a fajtat hasznalni? Itt nem lehet kiflit kapni, azert gondoltam, hogy megcsinalom, megszaritom, leontom tejjel es teszek ra makot. A valaszt elore is koszonom.

Zúza
Zúza / Zúza k, 2015-12-29 09:57

Szia Cshuba! Igen, elkészítheted az általad leírt módon. Mint minden kifli, ez is megszárad idővel. :)

feleske
feleske cs, 2015-05-21 12:45

Köszi a receptet! Ma én is megsütöm...:) remélem finom lesz....majd beszámolok :)

zmugdi
zmugdi k, 2015-05-12 07:07

Nagyon finom. Szezámaggal megszórtam a tetejét, volt amelyiket nutelával kentem meg. Kislányomnál is nagy sikert okozott. Köszi a receptet.

nagy_anna
nagy_anna k, 2015-04-07 15:50

Nagyon finom. en is nagyon szeretem megcsinalni, egy baj van vele hogy masnap mar nem olyan jo :(

Vera8357
Vera8357 k, 2015-03-31 13:23

Ma megcsináltam, életem kb harmadik élesztős tésztáját, ami ez a kifli volt....(eddig nem mertem nagyon élesztőzni mert volt sikertelenség és feladtam)Elképesztően finom! Remélem a gyerekeknek is izleni fog!

kittike23
kitti25 / kittike23 szo, 2015-03-14 23:03

Kedves Zúza, ma megcsináltam a tésztát úgy, hogy csak tönkölybúzaliszt és graham lisztet használtam fele-fele arányban. Nagyon nagyon finom lett így is :) ez a tökéletes kifli és zsömle recept :) Köszönöm újra :) Kitti

Zúza
Zúza / Zúza v, 2015-03-15 14:01

Kedves Kitti, örülök a sikernek. :) Köszönöm, hogy megosztottad a variált lisztes tapasztalataidat, további jó kiflisütést! Üdv, Zúza

cinus79
cinus79 sze, 2015-02-18 09:26

Isteni lett!!! Ez tényleg valami fantasztikus!!! Már tervezem, hogy mikor sütöm a következőt.

dinus02
dinus02 v, 2015-01-18 13:17

Hát elég régóta keresem a tökéletes kifli receptet, és örömmel jelentem, hogy ez a nyertes! Ez valami mennyei, és olyan szép! Nem csak amiatt nyert, mert valóban kész volt egy óra alatt, hanem mert az íze is mennyei. Azt hittem ennyi liszthez kicsit sok lesz ez az élesztő és olyan pogácsa íze lesz majd, de nem. Az imént vagy 6 dbot ettem meg még langyosan kefirrel... Hát ilyen egy tökéletes kismama vasárnap! Köszönjük szépen! :)

kittike23
kitti25 / kittike23 cs, 2015-01-15 21:31

Szia, megsütöttem...csoda...tökély, köszönöm :) egy picit több sót tettem bele, nekem nagyon nagyon bejött :D Köszönöm, mentve a recept :D

brekikri
brekikri p, 2014-12-12 18:56

Szia!

Kenyérsütőgépben is szépen elkészült a tészta.
Nekem nagyon kicsi ez a kifli a boltihoz képest, főleg ha a férjem régi kívánságát is teljesítem, hogy virsliset is készítsek. Amúgy nagyon fincsi, köszi. Még a 2 évesem is teljesen lázba jött a készítéskor :-)

MasniLove
MasniLove / MasniLove sze, 2014-12-03 17:51

Az élesztős tészták nagy ellenségeim, de kipróbáltam, és ez még nekem is sikerült ! :) El sem hiszem, hogy ezt én csináltam, olyan kis tökéletesek ! Köszönöm a receptet !

lviktoria81
lviktoria81 k, 2014-11-18 09:23

Köszönöm a receptet, imádom! Volt, hogy dupla adagot készítettem, betettem a hűtőbe, es reggelente csak szobahőmérsékletűre melegítettem, atgyúrtam, es kisütöttem! :)

Ilona63
Ilona63 h, 2014-10-20 22:35

Nagyon finom lett! Nem otthon elek es a csaladomnak hianyoznak a kiflik zsemlek. Itt nem lehet kapni. Igy en kezdtem el sutni es nagyon koszonom mert nagy sikere lett! :)

Ascendil
Ascendil k, 2014-10-14 14:11

Halika! Nagyon jó a recept :D Köszike 2x így már el is készítettem így az eredeti felállás szerint.
Én imádok kisérletezgetni... úgyhogy megosztom veled, hogy a 3. verziómban mit alakítottam :D
tettem bele 2 ek zsírt meg 1 ek búzasiért... úgyhogy több liszt is kell hozzá a zsír miatt, meg 1 cs élesztő... (mert kb 90dkg tészta lesz a végére, nem mértem csak saccolom) isteni állagú lett a tészta a sikér miatt... (vicc mert pont áram szünet volt amikor készítettem... úgyhogy több mint 30 percig pihiztek nekem a kiflikék...) de! megnőttek 2x ére :D és amikor kisütöttem... mint a bolti, olyan laza és pihe puha szerkezetű lett! (vagy... még jobb :3) nam...
Úgyhogy nagyon szépen köszike ezt a receptet ^^ Szép napot! :D

Zúza
Zúza / Zúza k, 2014-10-14 21:33

Szia Ascendil!
Tetszik az alakítás! :) "Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek..."

ferenc79
ferenc79 szo, 2014-10-11 09:28

Nekem is jól sikerült elsőre. Csináltam kis cipókat is, de azok kicsit élesztősek lettek! Miért?

Zúza
Zúza / Zúza h, 2014-10-13 00:34

Nem tudom, talán túl nagy lett a cipó, és nem sült át teljesen.

lavande
lavande p, 2014-10-10 12:36

Nagyon -nagyon finom lett, és puha. Tekertem bele sajtot, egy pár darabba pedig kakaós cukrot. Biztosan el fogom többször is készíteni. Köszönöm a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.hu k, 2014-10-07 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu h, 2014-10-06 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Memi11
Memi11 v, 2014-10-05 21:07

Ez a recept egyszerüen FANTASZTIKUS!! A kislányom azt mondta holnap ezzel fog dicsekedni a suliba, hogy ezt az ő anyukája sütötte. Nagyon finom füstölt sajtal töltve magokkal megszorva. Én 20 dkg teljes kiörlésü rozslisztel és a maradék fehér lisztel csináltam. Biztosan sütni fogom máskor is. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy probálják ki mert hamar megvan így, hogy nem kell kelesztgetni elötte. És két cipót betettem a hüttőbe kiváncsian várom holnap milyen lesz megsütve.

obobi
obobi k, 2014-09-02 10:50

Én is megsütöttem még másnap is nagyon finom puha. Ismerve a sütőmet én alacsonyabb fokon sütöttem kb 160 fokon, így szép halvány kiflik lettek. Kiszámoltam a kalória tartalmát is. Egy kiflicskében kb 133kcal van.

VLE03
VLE03 szo, 2014-05-24 19:37

Ismét bebizonyosodott hogy egy olyan gyakorlott és értő háziasszonynak is mint én lehet újat mutatni! Ez a recept egy kincs! Kifli, zsömle, virslis kifli, édesebb tésztával túrós lepény, briós, kakaós csavart... felsorolni sem tudom mi minden készült már belőle! KÖSZI! KÖSZI! KÖSZI!

tuncsuli
tuncsuli cs, 2014-06-05 10:36

Sziasztok! Isteni finomak, de én zsírt rakok bele olaj/vaj helyett így 2-3 napig is nagyon puha marad! Köszönet a receptért!!!

485