Házi vajas kiskifli recept

1 adag
485
kcal
Házi vajas kiskifli
Házi vajas kiskifli
receptkönyvben hozzászólások (266)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igen gyorsan szeretnénk finom és puha házi kifliket készíteni, ajánlom ezt a receptet. Tokkal vonóval együtt alig 1 óra alatt elkészíthető. Ebből a mennyiségből 48 pici kifli születik, hosszuk kb. 10 cm.
A recept  - egy kis módosítással - Az Ínyesmester Nagy Szakácskönyvéből származik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ízlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemléket, vagy stanglikat is formálhatunk belőlük. Házi tejjel kortyolgatva, pompás reggeli.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: burek, croissant, pita, hamburger-buci, buci, bagel, briós, zsemle, édes leveles, perec

egyéb elnevezések

házi kifli, minikifli, szendvicskenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot.
  3. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, és a többi tejet, majd kézzel simára gyúrjuk.
  4. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk (5 perc). Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni.
  5. 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk.
  6. Lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk.
  7. Minden lapot 8 cikkre vágunk.
  8. A cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk.
  9. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.
  10. 10-15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 177 358
elküldve: 247
receptkönyben: 5 619
elkészítve: 372/479
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
35 recept

Hozzászólások (266)

brekikri
brekikrip, 2014-12-12 17:56

Szia!

Kenyérsütőgépben is szépen elkészült a tészta.
Nekem nagyon kicsi ez a kifli a boltihoz képest, főleg ha a férjem régi kívánságát is teljesítem, hogy virsliset is készítsek. Amúgy nagyon fincsi, köszi. Még a 2 évesem is teljesen lázba jött a készítéskor :-)

MasniLove
MasniLovesze, 2014-12-03 16:51

Az élesztős tészták nagy ellenségeim, de kipróbáltam, és ez még nekem is sikerült ! :) El sem hiszem, hogy ezt én csináltam, olyan kis tökéletesek ! Köszönöm a receptet !

lviktoria81
lviktoria81k, 2014-11-18 08:23

Köszönöm a receptet, imádom! Volt, hogy dupla adagot készítettem, betettem a hűtőbe, es reggelente csak szobahőmérsékletűre melegítettem, atgyúrtam, es kisütöttem! :)

Ilona63
Ilona63h, 2014-10-20 21:35

Nagyon finom lett! Nem otthon elek es a csaladomnak hianyoznak a kiflik zsemlek. Itt nem lehet kapni. Igy en kezdtem el sutni es nagyon koszonom mert nagy sikere lett! :)

Ascendil
Ascendilk, 2014-10-14 13:11

Halika! Nagyon jó a recept :D Köszike 2x így már el is készítettem így az eredeti felállás szerint.
Én imádok kisérletezgetni... úgyhogy megosztom veled, hogy a 3. verziómban mit alakítottam :D
tettem bele 2 ek zsírt meg 1 ek búzasiért... úgyhogy több liszt is kell hozzá a zsír miatt, meg 1 cs élesztő... (mert kb 90dkg tészta lesz a végére, nem mértem csak saccolom) isteni állagú lett a tészta a sikér miatt... (vicc mert pont áram szünet volt amikor készítettem... úgyhogy több mint 30 percig pihiztek nekem a kiflikék...) de! megnőttek 2x ére :D és amikor kisütöttem... mint a bolti, olyan laza és pihe puha szerkezetű lett! (vagy... még jobb :3) nam...
Úgyhogy nagyon szépen köszike ezt a receptet ^^ Szép napot! :D

Zúza
Zúzak, 2014-10-14 20:33

Szia Ascendil!
Tetszik az alakítás! :) "Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek..."

ferenc79
ferenc79szo, 2014-10-11 08:28

Nekem is jól sikerült elsőre. Csináltam kis cipókat is, de azok kicsit élesztősek lettek! Miért?

Zúza
Zúzav, 2014-10-12 23:34

Nem tudom, talán túl nagy lett a cipó, és nem sült át teljesen.

lavande
lavandep, 2014-10-10 11:36

Nagyon -nagyon finom lett, és puha. Tekertem bele sajtot, egy pár darabba pedig kakaós cukrot. Biztosan el fogom többször is készíteni. Köszönöm a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.huk, 2014-10-07 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2014-10-06 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Memi11
Memi11v, 2014-10-05 20:07

Ez a recept egyszerüen FANTASZTIKUS!! A kislányom azt mondta holnap ezzel fog dicsekedni a suliba, hogy ezt az ő anyukája sütötte. Nagyon finom füstölt sajtal töltve magokkal megszorva. Én 20 dkg teljes kiörlésü rozslisztel és a maradék fehér lisztel csináltam. Biztosan sütni fogom máskor is. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy probálják ki mert hamar megvan így, hogy nem kell kelesztgetni elötte. És két cipót betettem a hüttőbe kiváncsian várom holnap milyen lesz megsütve.

obobi
obobik, 2014-09-02 09:50

Én is megsütöttem még másnap is nagyon finom puha. Ismerve a sütőmet én alacsonyabb fokon sütöttem kb 160 fokon, így szép halvány kiflik lettek. Kiszámoltam a kalória tartalmát is. Egy kiflicskében kb 133kcal van.

VLE03
VLE03szo, 2014-05-24 18:37

Ismét bebizonyosodott hogy egy olyan gyakorlott és értő háziasszonynak is mint én lehet újat mutatni! Ez a recept egy kincs! Kifli, zsömle, virslis kifli, édesebb tésztával túrós lepény, briós, kakaós csavart... felsorolni sem tudom mi minden készült már belőle! KÖSZI! KÖSZI! KÖSZI!

tuncsuli
tuncsulics, 2014-06-05 09:36

Sziasztok! Isteni finomak, de én zsírt rakok bele olaj/vaj helyett így 2-3 napig is nagyon puha marad! Köszönet a receptért!!!

flava
flavap, 2014-05-16 18:46

Nallunk sincs kifli , ugyhogy ma megsutottem. Nagyon finom lett!!
DE , latom a negativ hozzaszolasokat rogton letamadjak. Biztosan ok rontottak el valamit , mas nem is lehet. Ez azert nem ugy van .Ha en ilyen halvany kifliket akartam volna mint a kepen van a belseje nemsult volna meg. Nekem sotetebbek lettek es meg igy is lejjebb kellett venni a hofokot hogy nem egjen meg es ne legyen kemeny kivul mire vegre megsult belul is. Hogy miert azt nemtudom...nekem vadonatuj LG legkevereses sutom van , szoval azzal semmi baj nincs.
Legkozelebb megprobalom 180C-on sutni ,szeretnem ha ilyen vilagosak lennenek a kiflik. Es en is kiprobalom zsomlenek is .

Zúza
Zúzaszo, 2014-05-17 16:42

Kedves flava, elkezdtem visszaolvasgatni, nem igazán látok semmilyen letámadást, mindegy. :) Jól mondod, változhat a hőfok és a sütés ideje is, függetlenül attól, hogy milyen évjáratú egy sütő. (Nem tartom szentírásnak semmilyen receptnél a hőfokot és az időt, mese nincs, gyakran rá kell pillantani arra ami sül. Ha idejében cselekszik az ember, nagy baj nem lehet.) :) Pont ma csináltam egy adagot, nem otthon a megszokott körülmények között. Úgy láttam, hogy hamar elkezdtek pirulni, tehát visszább vettem mint te, 180 fokra. Még jó, hogy vannak gombok a sütőn, és mi irányítjuk a folyamatot. :)
Örülök, hogy ízlett, köszönöm a hozzászólásodat! Üdv, Zúza

3masmama
3masmamak, 2014-05-13 17:50

Ismét nagyon finomak lettek. Elsőre is tökéletes lett, de azt hittem a véletlen műve. Hát nem..jelentem, ez a recept szerintem elronthatatlan. Készült síma, sajttal-, kolbásszal-, aszalt paradicsommal töltött. Hálás köszönet a receptért.

becseiagi
becseiagik, 2014-03-18 21:16

Sziasztok! Látom vegyesek a hsz-ek. :D
Ma elkészítettem, tökéletes!
Egyből dupla adaggal, mert mi 6-an vagyunk rá. Készült kicsi (8-ba vágva), nagy (4-be vágva), sima, köménymagos, sajtos. Úgy tele ettem magam, hogy mindjárt kipukkadok! :D
Laza 2 és fél órát töltve a konyhában a vacsi kedvéért, de megérte!
Tanács annak, aki nem ért a kelt tésztákhoz, és így tuti sikerülni fog.
Meglangyosítom a tejet egy teás kanálnyi cukorral annyira, hogy az ujjam még épp elbírja, ha belenyúlok. Öntök le belőle, hogy kevés maradjon benne. Belemorzsolom az élesztőt, és a kimért lisztből annyit teszek bele, hogy majdnem palacsinta sűrűségű legyen. Nem kell teljesen belekeverni, úgy jó, ha kicsit lisztes marad a teteje. Bekovászolom. Mikor jól felfutott, úgy teszem bele a tálba, hogy a sóval ne érintkezzem itt az elején, csak akkor, amikor már gyúrom össze. És a maradék jó meleg tejjel gyúrom össze.

Sok sikert mindenkinek! :) Üdv: Ági

Bregya
Bregyacs, 2014-03-06 14:58

Szia!
Tegnap megsütöttem a kiflicskéket, igen nagyon finomak lettek!!
Azoknak üzenem akik bajban vannak az élesztő felfuttatásával (mint én is): az élesztőt simán belemorzsolom a liszbe meg a többi hozzávalóba ami még kell és langyos tejjel (vagy vízzel attól függ mi kell a receptbe) összegyúrom a tésztát. Minden egyes alkalommal gyönyörűen megkelnek a tésztáim! Szerintem ez sokkal egyszerűbb és stressz mentes!
Jó sütögetést!

Zúza
Zúzap, 2014-03-07 11:41

Szia Bregya!
Ahogy tetszik, a tiéd is jó megoldás. :) Szerintem nem ördöngösség az élesztő felfuttatása, csak sajnos van aki az összes tejbe morzsoja bele, úgy persze hogy nem mindig sikerül. Inkább kijavítottam, hogy egyértelmű legyen.

gyera
gyerap, 2014-02-07 13:40

wahh, isteni, köszönöm a receptet! Én is variáltam, graham liszt, lenmagliszt, zabkorpa, a belsejébe pedig kentem egyikbe piros aranyat, másikba dijoni mustárt, harmadikba fokhagymás olívát, amiket a hűtőben találtam.. a kiflirecept tökéletes minden ízhez:))

mekka
mekkacs, 2014-01-30 20:01

Én is már többször elkészítettem és mindig a négy deci tejben futtatom az élesztőt és mindig sikerül. Nagyon szeretjük éppen ma csináltam egy adagot betettem a hűtőbe és holnap reggel fogom kisütni. Köszönöm a receptet.

Anada94
Anada94cs, 2014-01-30 19:55

Bocsánat, biztos én maradtam le valamiről :/, de mire kell a 4dl tej? Mert az élesztőhöz nem kell annyi.

Zúza
Zúzap, 2014-01-31 16:42

Nem maradtál le semmiről, összesen 4 dl kell az elkészítéséhez.
Kb. 1-2 dl tejben felfuttjuk az élesztőt, a maradék szintén kell a tésztába. Gondoltam ez evidens, ezek szerint nem. :) Általában így megy ez minden kelt/élesztős tésztánál: "Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt." (Nem hinném, hogy pl. ha valamihez 6-7 dl kell, akkor bárki is az összese tejbe morzsolná bele az élesztőt :)

Anada94
Anada94p, 2014-01-31 17:01

Köszi, nekem nem evidens, csak mostanában kezdtem el sütögetni :)

Zúza
Zúzap, 2014-01-31 19:45

De azért jól érezted, azt írtad, hogy az élesztőhöz nem kell annyi tej. :) További jó sütögetést!

Gabii77
Gabii77k, 2014-01-21 18:10

Kedves Zúza!
Újra itt vagyok,és azért jöttem vissza,hogy megköszönjem!!! Nekünk is ,a kedvencünk lett! Azóta nem vettem pékárút! ;)
Köszönettel: Gabii77

macska11
macska11v, 2014-01-19 15:46

Szia Zúza !
"Megsütötted a világ legfinomabb kiflijét " - mondta ma a kiflicskéket falva a férjem. :-) Kell ennél több ? Csak azt remélem, hogy legközelebb is ilyen finomra sikerül !
Az egyetlen hiba, amit elkövettem, hogy egyből dupla adagot kellett volna csinálni !
Üdv és köszi a receptet
Sylvia

Zúza
Zúzah, 2014-01-20 09:26

Kedves Sylvia, örülök a sikerednek. Szerintem legközelebb is finomra fog sikerülni. :-)
Üdv. Zúza

napsütés
napsütésp, 2014-01-17 10:42

A Házi kenyér helyett, most ezt választottam, hogy kiflit sütök! Nagyon nagy sikere volt!
Köszönöm a receptet! Igaz annyit változtattam rajta , hogy 40dkg fehér tönköly lisztből és 20dkg teljes kiörlésű tönköly lisztből készítettem el és tettem még hozzá 1 ek. len magot, 1 ek. szezám magot is. Ez is nagy kedvenc lesz! :)

KorrrMorr
KorrrMorrcs, 2014-01-16 09:43

ISTENI!!!!
Nem vagyok nagy konyhatündér, de ez remekül sikerült!!!!!!!!!
köszi

Gabii77
Gabii77h, 2014-01-13 14:41

Kedves Zúza!
Csak hőlégkeveréses sütővel lehet megsütni!? Süt alul-fölül,de nem légkeverős! :(
Válaszod köszönöm előre is!

Zúza
Zúzak, 2014-01-14 09:15

Kedves Gabii! Nyugodtan sütheted simán, csak alul-fölül. Bár a hőlégkeveréssel alacsonyabb fokon szokás sütni, így esetedben magasabb hőfokot kéne beállítani, mégsem tenném. Inkább süljön egy kicsit lassabban, minthogy csak a külseje hirtelen megbarnuljon. Próbáld meg nyugodtan, esetleg hagyd a megadottnál egy kicsit tovább kelni/pihenni a tepsiben. Mivel a sülési idő így változhat egy kicsit, nézz rá gyakrabban, biztos ami biztos. Sikerülni fog, hajrá! :)

Gabii77
Gabii77k, 2014-01-14 10:19

pici tejbe futtatom fel az élesztőt vagy a 4 dl-be!?
köszi.... ;)

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
Heti menü: karácsonyi esszencia
Heti menü: karácsonyi esszencia
Arra az esetre, ha még nem tudnátok, mit főztök ezen a héten, itt van a mi kedvenc karácsonyi heti menünk! Ezzel kívánunk finom ízekben gazdag karácsonyt!
485