Házi vajas kiskifli recept

1 adag
485
kcal
Házi vajas kiskifli
Házi vajas kiskifli
receptkönyvben hozzászólások (261)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igen gyorsan szeretnénk finom és puha házi kifliket készíteni, ajánlom ezt a receptet. Tokkal vonóval együtt alig 1 óra alatt elkészíthető. Ebből a mennyiségből 48 pici kifli születik, hosszuk kb. 10 cm.
A recept  - egy kis módosítással - Az Ínyesmester Nagy Szakácskönyvéből származik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ízlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemléket, vagy stanglikat is formálhatunk belőlük. Házi tejjel kortyolgatva, pompás reggeli.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: perec, buci, burek, briós, bagel, hamburger-buci, édes leveles, zsemle, croissant, pita

egyéb elnevezések

házi kifli, minikifli, szendvicskenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot.
  3. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, és a többi tejet, majd kézzel simára gyúrjuk.
  4. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk (5 perc). Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni.
  5. 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk.
  6. Lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk.
  7. Minden lapot 8 cikkre vágunk.
  8. A cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk.
  9. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.
  10. 10-15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 170 797
elküldve: 242
receptkönyben: 5 559
elkészítve: 343/450
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
35 recept

Hozzászólások (261)

Ilona63
Ilona63h, 2014-10-20 21:35

Nagyon finom lett! Nem otthon elek es a csaladomnak hianyoznak a kiflik zsemlek. Itt nem lehet kapni. Igy en kezdtem el sutni es nagyon koszonom mert nagy sikere lett! :)

Ascendil
Ascendilk, 2014-10-14 13:11

Halika! Nagyon jó a recept :D Köszike 2x így már el is készítettem így az eredeti felállás szerint.
Én imádok kisérletezgetni... úgyhogy megosztom veled, hogy a 3. verziómban mit alakítottam :D
tettem bele 2 ek zsírt meg 1 ek búzasiért... úgyhogy több liszt is kell hozzá a zsír miatt, meg 1 cs élesztő... (mert kb 90dkg tészta lesz a végére, nem mértem csak saccolom) isteni állagú lett a tészta a sikér miatt... (vicc mert pont áram szünet volt amikor készítettem... úgyhogy több mint 30 percig pihiztek nekem a kiflikék...) de! megnőttek 2x ére :D és amikor kisütöttem... mint a bolti, olyan laza és pihe puha szerkezetű lett! (vagy... még jobb :3) nam...
Úgyhogy nagyon szépen köszike ezt a receptet ^^ Szép napot! :D

Zúza
Zúzak, 2014-10-14 20:33

Szia Ascendil!
Tetszik az alakítás! :) "Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek..."

ferenc79
ferenc79szo, 2014-10-11 08:28

Nekem is jól sikerült elsőre. Csináltam kis cipókat is, de azok kicsit élesztősek lettek! Miért?

Zúza
Zúzav, 2014-10-12 23:34

Nem tudom, talán túl nagy lett a cipó, és nem sült át teljesen.

lavande
lavandep, 2014-10-10 11:36

Nagyon -nagyon finom lett, és puha. Tekertem bele sajtot, egy pár darabba pedig kakaós cukrot. Biztosan el fogom többször is készíteni. Köszönöm a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.huk, 2014-10-07 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2014-10-06 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Memi11
Memi11v, 2014-10-05 20:07

Ez a recept egyszerüen FANTASZTIKUS!! A kislányom azt mondta holnap ezzel fog dicsekedni a suliba, hogy ezt az ő anyukája sütötte. Nagyon finom füstölt sajtal töltve magokkal megszorva. Én 20 dkg teljes kiörlésü rozslisztel és a maradék fehér lisztel csináltam. Biztosan sütni fogom máskor is. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy probálják ki mert hamar megvan így, hogy nem kell kelesztgetni elötte. És két cipót betettem a hüttőbe kiváncsian várom holnap milyen lesz megsütve.

obobi
obobik, 2014-09-02 09:50

Én is megsütöttem még másnap is nagyon finom puha. Ismerve a sütőmet én alacsonyabb fokon sütöttem kb 160 fokon, így szép halvány kiflik lettek. Kiszámoltam a kalória tartalmát is. Egy kiflicskében kb 133kcal van.

VLE03
VLE03szo, 2014-05-24 18:37

Ismét bebizonyosodott hogy egy olyan gyakorlott és értő háziasszonynak is mint én lehet újat mutatni! Ez a recept egy kincs! Kifli, zsömle, virslis kifli, édesebb tésztával túrós lepény, briós, kakaós csavart... felsorolni sem tudom mi minden készült már belőle! KÖSZI! KÖSZI! KÖSZI!

tuncsuli
tuncsulics, 2014-06-05 09:36

Sziasztok! Isteni finomak, de én zsírt rakok bele olaj/vaj helyett így 2-3 napig is nagyon puha marad! Köszönet a receptért!!!

flava
flavap, 2014-05-16 18:46

Nallunk sincs kifli , ugyhogy ma megsutottem. Nagyon finom lett!!
DE , latom a negativ hozzaszolasokat rogton letamadjak. Biztosan ok rontottak el valamit , mas nem is lehet. Ez azert nem ugy van .Ha en ilyen halvany kifliket akartam volna mint a kepen van a belseje nemsult volna meg. Nekem sotetebbek lettek es meg igy is lejjebb kellett venni a hofokot hogy nem egjen meg es ne legyen kemeny kivul mire vegre megsult belul is. Hogy miert azt nemtudom...nekem vadonatuj LG legkevereses sutom van , szoval azzal semmi baj nincs.
Legkozelebb megprobalom 180C-on sutni ,szeretnem ha ilyen vilagosak lennenek a kiflik. Es en is kiprobalom zsomlenek is .

Zúza
Zúzaszo, 2014-05-17 16:42

Kedves flava, elkezdtem visszaolvasgatni, nem igazán látok semmilyen letámadást, mindegy. :) Jól mondod, változhat a hőfok és a sütés ideje is, függetlenül attól, hogy milyen évjáratú egy sütő. (Nem tartom szentírásnak semmilyen receptnél a hőfokot és az időt, mese nincs, gyakran rá kell pillantani arra ami sül. Ha idejében cselekszik az ember, nagy baj nem lehet.) :) Pont ma csináltam egy adagot, nem otthon a megszokott körülmények között. Úgy láttam, hogy hamar elkezdtek pirulni, tehát visszább vettem mint te, 180 fokra. Még jó, hogy vannak gombok a sütőn, és mi irányítjuk a folyamatot. :)
Örülök, hogy ízlett, köszönöm a hozzászólásodat! Üdv, Zúza

3masmama
3masmamak, 2014-05-13 17:50

Ismét nagyon finomak lettek. Elsőre is tökéletes lett, de azt hittem a véletlen műve. Hát nem..jelentem, ez a recept szerintem elronthatatlan. Készült síma, sajttal-, kolbásszal-, aszalt paradicsommal töltött. Hálás köszönet a receptért.

becseiagi
becseiagik, 2014-03-18 21:16

Sziasztok! Látom vegyesek a hsz-ek. :D
Ma elkészítettem, tökéletes!
Egyből dupla adaggal, mert mi 6-an vagyunk rá. Készült kicsi (8-ba vágva), nagy (4-be vágva), sima, köménymagos, sajtos. Úgy tele ettem magam, hogy mindjárt kipukkadok! :D
Laza 2 és fél órát töltve a konyhában a vacsi kedvéért, de megérte!
Tanács annak, aki nem ért a kelt tésztákhoz, és így tuti sikerülni fog.
Meglangyosítom a tejet egy teás kanálnyi cukorral annyira, hogy az ujjam még épp elbírja, ha belenyúlok. Öntök le belőle, hogy kevés maradjon benne. Belemorzsolom az élesztőt, és a kimért lisztből annyit teszek bele, hogy majdnem palacsinta sűrűségű legyen. Nem kell teljesen belekeverni, úgy jó, ha kicsit lisztes marad a teteje. Bekovászolom. Mikor jól felfutott, úgy teszem bele a tálba, hogy a sóval ne érintkezzem itt az elején, csak akkor, amikor már gyúrom össze. És a maradék jó meleg tejjel gyúrom össze.

Sok sikert mindenkinek! :) Üdv: Ági

Bregya
Bregyacs, 2014-03-06 14:58

Szia!
Tegnap megsütöttem a kiflicskéket, igen nagyon finomak lettek!!
Azoknak üzenem akik bajban vannak az élesztő felfuttatásával (mint én is): az élesztőt simán belemorzsolom a liszbe meg a többi hozzávalóba ami még kell és langyos tejjel (vagy vízzel attól függ mi kell a receptbe) összegyúrom a tésztát. Minden egyes alkalommal gyönyörűen megkelnek a tésztáim! Szerintem ez sokkal egyszerűbb és stressz mentes!
Jó sütögetést!

Zúza
Zúzap, 2014-03-07 11:41

Szia Bregya!
Ahogy tetszik, a tiéd is jó megoldás. :) Szerintem nem ördöngösség az élesztő felfuttatása, csak sajnos van aki az összes tejbe morzsoja bele, úgy persze hogy nem mindig sikerül. Inkább kijavítottam, hogy egyértelmű legyen.

gyera
gyerap, 2014-02-07 13:40

wahh, isteni, köszönöm a receptet! Én is variáltam, graham liszt, lenmagliszt, zabkorpa, a belsejébe pedig kentem egyikbe piros aranyat, másikba dijoni mustárt, harmadikba fokhagymás olívát, amiket a hűtőben találtam.. a kiflirecept tökéletes minden ízhez:))

mekka
mekkacs, 2014-01-30 20:01

Én is már többször elkészítettem és mindig a négy deci tejben futtatom az élesztőt és mindig sikerül. Nagyon szeretjük éppen ma csináltam egy adagot betettem a hűtőbe és holnap reggel fogom kisütni. Köszönöm a receptet.

Anada94
Anada94cs, 2014-01-30 19:55

Bocsánat, biztos én maradtam le valamiről :/, de mire kell a 4dl tej? Mert az élesztőhöz nem kell annyi.

Zúza
Zúzap, 2014-01-31 16:42

Nem maradtál le semmiről, összesen 4 dl kell az elkészítéséhez.
Kb. 1-2 dl tejben felfuttjuk az élesztőt, a maradék szintén kell a tésztába. Gondoltam ez evidens, ezek szerint nem. :) Általában így megy ez minden kelt/élesztős tésztánál: "Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt." (Nem hinném, hogy pl. ha valamihez 6-7 dl kell, akkor bárki is az összese tejbe morzsolná bele az élesztőt :)

Anada94
Anada94p, 2014-01-31 17:01

Köszi, nekem nem evidens, csak mostanában kezdtem el sütögetni :)

Zúza
Zúzap, 2014-01-31 19:45

De azért jól érezted, azt írtad, hogy az élesztőhöz nem kell annyi tej. :) További jó sütögetést!

Gabii77
Gabii77k, 2014-01-21 18:10

Kedves Zúza!
Újra itt vagyok,és azért jöttem vissza,hogy megköszönjem!!! Nekünk is ,a kedvencünk lett! Azóta nem vettem pékárút! ;)
Köszönettel: Gabii77

macska11
macska11v, 2014-01-19 15:46

Szia Zúza !
"Megsütötted a világ legfinomabb kiflijét " - mondta ma a kiflicskéket falva a férjem. :-) Kell ennél több ? Csak azt remélem, hogy legközelebb is ilyen finomra sikerül !
Az egyetlen hiba, amit elkövettem, hogy egyből dupla adagot kellett volna csinálni !
Üdv és köszi a receptet
Sylvia

Zúza
Zúzah, 2014-01-20 09:26

Kedves Sylvia, örülök a sikerednek. Szerintem legközelebb is finomra fog sikerülni. :-)
Üdv. Zúza

napsütés
napsütésp, 2014-01-17 10:42

A Házi kenyér helyett, most ezt választottam, hogy kiflit sütök! Nagyon nagy sikere volt!
Köszönöm a receptet! Igaz annyit változtattam rajta , hogy 40dkg fehér tönköly lisztből és 20dkg teljes kiörlésű tönköly lisztből készítettem el és tettem még hozzá 1 ek. len magot, 1 ek. szezám magot is. Ez is nagy kedvenc lesz! :)

KorrrMorr
KorrrMorrcs, 2014-01-16 09:43

ISTENI!!!!
Nem vagyok nagy konyhatündér, de ez remekül sikerült!!!!!!!!!
köszi

Gabii77
Gabii77h, 2014-01-13 14:41

Kedves Zúza!
Csak hőlégkeveréses sütővel lehet megsütni!? Süt alul-fölül,de nem légkeverős! :(
Válaszod köszönöm előre is!

Zúza
Zúzak, 2014-01-14 09:15

Kedves Gabii! Nyugodtan sütheted simán, csak alul-fölül. Bár a hőlégkeveréssel alacsonyabb fokon szokás sütni, így esetedben magasabb hőfokot kéne beállítani, mégsem tenném. Inkább süljön egy kicsit lassabban, minthogy csak a külseje hirtelen megbarnuljon. Próbáld meg nyugodtan, esetleg hagyd a megadottnál egy kicsit tovább kelni/pihenni a tepsiben. Mivel a sülési idő így változhat egy kicsit, nézz rá gyakrabban, biztos ami biztos. Sikerülni fog, hajrá! :)

Gabii77
Gabii77k, 2014-01-14 10:19

pici tejbe futtatom fel az élesztőt vagy a 4 dl-be!?
köszi.... ;)

NovakAndi
NovakAndip, 2014-01-10 12:54

Nem nagyon volt időm elolvasni a sok-sok hozzászólást, de próbáltad már más lisztből (pl tönkölyfehér búzaliszt TBL-70) is elkészíteni?
Köszi, Andi

Zúza
Zúzap, 2014-01-10 16:09

Én még nem próbáltam, de szerintem nyugodtan készítheted TB liszttel is. (Volt aki réteslisztet kevert a liszthez, úgy is múködött.) Sok sikert, hamarosan én is kipróbálom, pláne ha lesz tőled ez ügyben visszajelzés. :)

Stefimari
Stefimarics, 2014-01-09 03:18

Ha nem bírsz aludni- süss kiflit! :) Most sül az első adag! Nagyon könnyű a tésztája, és hamar megvan. Mire a család felkel (nagy fiam 5-kor indul dolgozni), kész a friss kifli! Köszi a receptet! (Boldog új évet kívánok!)

Zúza
Zúzap, 2014-01-10 12:29

:) Boldog új évet! (Hajnali 3-kor? Még nem próbáltam. Biztos leragadnának, mármint nem a kiflik, hanem a szemeim. :))

Legfrissebb cikkek

Babapiskótás sütik minden alkalomra
Babapiskótás sütik minden alkalomra
Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
485