Házi vajas kiskifli recept

Kalória?
Házi vajas kiskifli
Házi vajas kiskifli
receptkönyvben hozzászólások (283)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igen gyorsan szeretnénk finom és puha házi kifliket készíteni, ajánlom ezt a receptet. Tokkal vonóval együtt alig 1 óra alatt elkészíthető. Ebből a mennyiségből 48 pici kifli születik, hosszuk kb. 10 cm.
A recept  - egy kis módosítással - Az Ínyesmester Nagy Szakácskönyvéből származik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ízlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemléket, vagy stanglikat is formálhatunk belőlük. Házi tejjel kortyolgatva, pompás reggeli.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: buci, pita, perec, croissant, zsemle, briós, bagel, hamburger-buci, édes leveles, burek

egyéb elnevezések

házi kifli, minikifli, szendvicskenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot.
  3. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, és a többi tejet, majd kézzel simára gyúrjuk.
  4. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk (5 perc). Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni.
  5. 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk.
  6. Lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk.
  7. Minden lapot 8 cikkre vágunk.
  8. A cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk.
  9. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.
  10. 10-15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 215 645
elküldve: 267
receptkönyben: 6 378
elkészítve: 477/583
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
36 recept

Hozzászólások (283)

feleske
feleske cs, 2015-05-21 12:45

Köszi a receptet! Ma én is megsütöm...:) remélem finom lesz....majd beszámolok :)

zmugdi
zmugdi k, 2015-05-12 07:07

Nagyon finom. Szezámaggal megszórtam a tetejét, volt amelyiket nutelával kentem meg. Kislányomnál is nagy sikert okozott. Köszi a receptet.

nagy_anna
nagy_anna k, 2015-04-07 15:50

Nagyon finom. en is nagyon szeretem megcsinalni, egy baj van vele hogy masnap mar nem olyan jo :(

Vera8357
Vera8357 k, 2015-03-31 13:23

Ma megcsináltam, életem kb harmadik élesztős tésztáját, ami ez a kifli volt....(eddig nem mertem nagyon élesztőzni mert volt sikertelenség és feladtam)Elképesztően finom! Remélem a gyerekeknek is izleni fog!

kittike23
kitti25 / kittike23 szo, 2015-03-14 23:03

Kedves Zúza, ma megcsináltam a tésztát úgy, hogy csak tönkölybúzaliszt és graham lisztet használtam fele-fele arányban. Nagyon nagyon finom lett így is :) ez a tökéletes kifli és zsömle recept :) Köszönöm újra :) Kitti

Zúza
Zúza / Zúza v, 2015-03-15 14:01

Kedves Kitti, örülök a sikernek. :) Köszönöm, hogy megosztottad a variált lisztes tapasztalataidat, további jó kiflisütést! Üdv, Zúza

cinus79
cinus79 sze, 2015-02-18 09:26

Isteni lett!!! Ez tényleg valami fantasztikus!!! Már tervezem, hogy mikor sütöm a következőt.

dinus02
dinus02 v, 2015-01-18 13:17

Hát elég régóta keresem a tökéletes kifli receptet, és örömmel jelentem, hogy ez a nyertes! Ez valami mennyei, és olyan szép! Nem csak amiatt nyert, mert valóban kész volt egy óra alatt, hanem mert az íze is mennyei. Azt hittem ennyi liszthez kicsit sok lesz ez az élesztő és olyan pogácsa íze lesz majd, de nem. Az imént vagy 6 dbot ettem meg még langyosan kefirrel... Hát ilyen egy tökéletes kismama vasárnap! Köszönjük szépen! :)

kittike23
kitti25 / kittike23 cs, 2015-01-15 21:31

Szia, megsütöttem...csoda...tökély, köszönöm :) egy picit több sót tettem bele, nekem nagyon nagyon bejött :D Köszönöm, mentve a recept :D

brekikri
brekikri p, 2014-12-12 18:56

Szia!

Kenyérsütőgépben is szépen elkészült a tészta.
Nekem nagyon kicsi ez a kifli a boltihoz képest, főleg ha a férjem régi kívánságát is teljesítem, hogy virsliset is készítsek. Amúgy nagyon fincsi, köszi. Még a 2 évesem is teljesen lázba jött a készítéskor :-)

MasniLove
MasniLove / MasniLove sze, 2014-12-03 17:51

Az élesztős tészták nagy ellenségeim, de kipróbáltam, és ez még nekem is sikerült ! :) El sem hiszem, hogy ezt én csináltam, olyan kis tökéletesek ! Köszönöm a receptet !

lviktoria81
lviktoria81 k, 2014-11-18 09:23

Köszönöm a receptet, imádom! Volt, hogy dupla adagot készítettem, betettem a hűtőbe, es reggelente csak szobahőmérsékletűre melegítettem, atgyúrtam, es kisütöttem! :)

Ilona63
Ilona63 h, 2014-10-20 22:35

Nagyon finom lett! Nem otthon elek es a csaladomnak hianyoznak a kiflik zsemlek. Itt nem lehet kapni. Igy en kezdtem el sutni es nagyon koszonom mert nagy sikere lett! :)

Ascendil
Ascendil k, 2014-10-14 14:11

Halika! Nagyon jó a recept :D Köszike 2x így már el is készítettem így az eredeti felállás szerint.
Én imádok kisérletezgetni... úgyhogy megosztom veled, hogy a 3. verziómban mit alakítottam :D
tettem bele 2 ek zsírt meg 1 ek búzasiért... úgyhogy több liszt is kell hozzá a zsír miatt, meg 1 cs élesztő... (mert kb 90dkg tészta lesz a végére, nem mértem csak saccolom) isteni állagú lett a tészta a sikér miatt... (vicc mert pont áram szünet volt amikor készítettem... úgyhogy több mint 30 percig pihiztek nekem a kiflikék...) de! megnőttek 2x ére :D és amikor kisütöttem... mint a bolti, olyan laza és pihe puha szerkezetű lett! (vagy... még jobb :3) nam...
Úgyhogy nagyon szépen köszike ezt a receptet ^^ Szép napot! :D

Zúza
Zúza / Zúza k, 2014-10-14 21:33

Szia Ascendil!
Tetszik az alakítás! :) "Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek..."

ferenc79
ferenc79 szo, 2014-10-11 09:28

Nekem is jól sikerült elsőre. Csináltam kis cipókat is, de azok kicsit élesztősek lettek! Miért?

Zúza
Zúza / Zúza h, 2014-10-13 00:34

Nem tudom, talán túl nagy lett a cipó, és nem sült át teljesen.

lavande
lavande p, 2014-10-10 12:36

Nagyon -nagyon finom lett, és puha. Tekertem bele sajtot, egy pár darabba pedig kakaós cukrot. Biztosan el fogom többször is készíteni. Köszönöm a receptet.

NoSalty.hu
NoSalty.hu k, 2014-10-07 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu h, 2014-10-06 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Memi11
Memi11 v, 2014-10-05 21:07

Ez a recept egyszerüen FANTASZTIKUS!! A kislányom azt mondta holnap ezzel fog dicsekedni a suliba, hogy ezt az ő anyukája sütötte. Nagyon finom füstölt sajtal töltve magokkal megszorva. Én 20 dkg teljes kiörlésü rozslisztel és a maradék fehér lisztel csináltam. Biztosan sütni fogom máskor is. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy probálják ki mert hamar megvan így, hogy nem kell kelesztgetni elötte. És két cipót betettem a hüttőbe kiváncsian várom holnap milyen lesz megsütve.

obobi
obobi k, 2014-09-02 10:50

Én is megsütöttem még másnap is nagyon finom puha. Ismerve a sütőmet én alacsonyabb fokon sütöttem kb 160 fokon, így szép halvány kiflik lettek. Kiszámoltam a kalória tartalmát is. Egy kiflicskében kb 133kcal van.

VLE03
VLE03 szo, 2014-05-24 19:37

Ismét bebizonyosodott hogy egy olyan gyakorlott és értő háziasszonynak is mint én lehet újat mutatni! Ez a recept egy kincs! Kifli, zsömle, virslis kifli, édesebb tésztával túrós lepény, briós, kakaós csavart... felsorolni sem tudom mi minden készült már belőle! KÖSZI! KÖSZI! KÖSZI!

tuncsuli
tuncsuli cs, 2014-06-05 10:36

Sziasztok! Isteni finomak, de én zsírt rakok bele olaj/vaj helyett így 2-3 napig is nagyon puha marad! Köszönet a receptért!!!

flava
flava p, 2014-05-16 19:46

Nallunk sincs kifli , ugyhogy ma megsutottem. Nagyon finom lett!!
DE , latom a negativ hozzaszolasokat rogton letamadjak. Biztosan ok rontottak el valamit , mas nem is lehet. Ez azert nem ugy van .Ha en ilyen halvany kifliket akartam volna mint a kepen van a belseje nemsult volna meg. Nekem sotetebbek lettek es meg igy is lejjebb kellett venni a hofokot hogy nem egjen meg es ne legyen kemeny kivul mire vegre megsult belul is. Hogy miert azt nemtudom...nekem vadonatuj LG legkevereses sutom van , szoval azzal semmi baj nincs.
Legkozelebb megprobalom 180C-on sutni ,szeretnem ha ilyen vilagosak lennenek a kiflik. Es en is kiprobalom zsomlenek is .

Zúza
Zúza / Zúza szo, 2014-05-17 17:42

Kedves flava, elkezdtem visszaolvasgatni, nem igazán látok semmilyen letámadást, mindegy. :) Jól mondod, változhat a hőfok és a sütés ideje is, függetlenül attól, hogy milyen évjáratú egy sütő. (Nem tartom szentírásnak semmilyen receptnél a hőfokot és az időt, mese nincs, gyakran rá kell pillantani arra ami sül. Ha idejében cselekszik az ember, nagy baj nem lehet.) :) Pont ma csináltam egy adagot, nem otthon a megszokott körülmények között. Úgy láttam, hogy hamar elkezdtek pirulni, tehát visszább vettem mint te, 180 fokra. Még jó, hogy vannak gombok a sütőn, és mi irányítjuk a folyamatot. :)
Örülök, hogy ízlett, köszönöm a hozzászólásodat! Üdv, Zúza

3masmama
3masmama k, 2014-05-13 18:50

Ismét nagyon finomak lettek. Elsőre is tökéletes lett, de azt hittem a véletlen műve. Hát nem..jelentem, ez a recept szerintem elronthatatlan. Készült síma, sajttal-, kolbásszal-, aszalt paradicsommal töltött. Hálás köszönet a receptért.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi k, 2014-03-18 22:16

Sziasztok! Látom vegyesek a hsz-ek. :D
Ma elkészítettem, tökéletes!
Egyből dupla adaggal, mert mi 6-an vagyunk rá. Készült kicsi (8-ba vágva), nagy (4-be vágva), sima, köménymagos, sajtos. Úgy tele ettem magam, hogy mindjárt kipukkadok! :D
Laza 2 és fél órát töltve a konyhában a vacsi kedvéért, de megérte!
Tanács annak, aki nem ért a kelt tésztákhoz, és így tuti sikerülni fog.
Meglangyosítom a tejet egy teás kanálnyi cukorral annyira, hogy az ujjam még épp elbírja, ha belenyúlok. Öntök le belőle, hogy kevés maradjon benne. Belemorzsolom az élesztőt, és a kimért lisztből annyit teszek bele, hogy majdnem palacsinta sűrűségű legyen. Nem kell teljesen belekeverni, úgy jó, ha kicsit lisztes marad a teteje. Bekovászolom. Mikor jól felfutott, úgy teszem bele a tálba, hogy a sóval ne érintkezzem itt az elején, csak akkor, amikor már gyúrom össze. És a maradék jó meleg tejjel gyúrom össze.

Sok sikert mindenkinek! :) Üdv: Ági

Bregya
Bregya / Bregya cs, 2014-03-06 15:58

Szia!
Tegnap megsütöttem a kiflicskéket, igen nagyon finomak lettek!!
Azoknak üzenem akik bajban vannak az élesztő felfuttatásával (mint én is): az élesztőt simán belemorzsolom a liszbe meg a többi hozzávalóba ami még kell és langyos tejjel (vagy vízzel attól függ mi kell a receptbe) összegyúrom a tésztát. Minden egyes alkalommal gyönyörűen megkelnek a tésztáim! Szerintem ez sokkal egyszerűbb és stressz mentes!
Jó sütögetést!

Zúza
Zúza / Zúza p, 2014-03-07 12:41

Szia Bregya!
Ahogy tetszik, a tiéd is jó megoldás. :) Szerintem nem ördöngösség az élesztő felfuttatása, csak sajnos van aki az összes tejbe morzsoja bele, úgy persze hogy nem mindig sikerül. Inkább kijavítottam, hogy egyértelmű legyen.

gyera
gyera p, 2014-02-07 14:40

wahh, isteni, köszönöm a receptet! Én is variáltam, graham liszt, lenmagliszt, zabkorpa, a belsejébe pedig kentem egyikbe piros aranyat, másikba dijoni mustárt, harmadikba fokhagymás olívát, amiket a hűtőben találtam.. a kiflirecept tökéletes minden ízhez:))

485