r
Nosalty Logó

Háromsajtos-spárgás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
Háromsajtos-spárgás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 951 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2852 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 951 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    2198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 2852 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát, ha fagyasztott, jó előre kiolvasztjuk, kinyújtjuk. Kicsit kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk. Pici, sós, cukros vízben megfőzzük. Kb. 5-6 percig.
  3. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal, mehet bele zúzott fokhagyma (3 gerezd).
  4. Megkenjük a tésztát a tejfölös masszával. Ráfektetjük a spárgasípokat egymás mellé, rászórjuk a karikára vágott olívabogyókat.
  5. A sajtokat apróra vágjuk, lereszeljük.
  6. A sütőt előmelegítjük, és 30-40 percig sütjük. A sajtot az utolsó 20 percben tesszük a tetejére. Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5595
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromsajtos-spárgás lepény
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Egy könnyű ebédet szerettem volna. Ez egy húsmentes recept, de aki szeretne tegyen rá sonkát, bacon szalonnát a spárga tetejére! A sajtok is tetszőlegesen variálhatóak, nekem ezek voltak itthon! Egy finom spárgaleves után megfelelő, könnyű étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek