Hagymával sült édesburgonya recept

Hagymával sült édesburgonya
Hagymával sült édesburgonya
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat hallottam és olvastam már az édesburgonyáról, mégis valahogy konyhámban csak most debütált. Esetemben is beigazolódott az előfeltevés, mely szerint: aki egyszer megkóstolja, nem tudja abbahagyni, vagy legalább az ízét soha nem feledi. Valóban addiktív, már alig várom, hogy újra elkészítsem, valami egészen más kontextusban, és sajnálom az elvesztegetett őszi-téli hónapokat, amikor az édesburgonya nem volt jelen konyhámban.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra (légkeverésen). Az édesburgonyát meghámozzuk, és falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. Egy tepsire szórjuk a burgonyát és a fokhagymagerezdeket, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és kezünkkel jó alaposan átforgatjuk a zöldségeket.
  2. Mehet is a sütőbe. Közben a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. A hagymakarikákat csak a végén (kb. 15 perc elteltével) adjuk az édesburgonyához, mert különben elégne. Amikor már a póréhagyma is a tepsiben van, körülbelül még 3 percre megy vissza a sütőbe, és kész is.

  • költség: 100 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 65 174
elküldve: 19
receptkönyben: 534
elkészítve: 20/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (11)

csanna
csannah, 2014-04-14 17:09

Elkészítettük :) Habár vöröshagymával és extra kakukkfűvel, de mindenképp ez a recept adta az ötletet. Nagyonnagyon fincsi lett :) Köszönjük!

salome72
salome72sze, 2012-01-25 22:02

Szia!ez annnnyira finom!köszi a receptet.igaz póré nem volt itthon,ugyhogy én csak magában eszem.fantasztikus,mindenkinek ajánlom!:)

ildiko50
ildiko50szo, 2010-09-25 21:46

En nagyon megszerettem az edes burgonyat , igaz othon sosem lattam, Canadaban elek mar 20 eve es itt futottunk ossze. Nagyon szeretem!! Isteni ize van foleg ha kap meg egy kis sot es fahejat. De remek elkesziteni ,zeller szaraval fokgymaval californiai paprikaval,hagymaval minden hushoz javaslom.Fuszerkent majorannat,es borsot is hasznal es persze ezt megforgatom egy kis oliva olyba. Mostanaban olvastam valahol ,hogy nagyon egeszseges,mert nincs benne annyi kemenyito mint a krumpliban!

fanyul
fanyulsze, 2010-05-26 19:10

Én szárazabb sült, grillezett húsokhoz szoktam készíteni. Ha nincs póréhagyma negyedelt vöröshagymával is meg lehet csinálni, de az édesburgonyával együtt kell elkezdeni sütni. Ha megsült tálaláskor jó sok fetátl szoktam rámorzsolni, egyszerűen isteni, érdemes kipróbálni.

Tündebogár
Tündebogárk, 2009-03-10 02:11

Én is imádom és elkészítettem a recepted, azóta köret nélkül is csak csipegetem egy jó leves után. De, ha köretként készítem, akkor lazachoz szoktam. Simán vajon-citromon-borson párolt lazachoz.

petal
petalsze, 2009-02-04 18:03

Szia! Azt szeretném megkérdezni, milyen ételhez tehetem köretként?

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
207