Gyömbéres-citromos muffin recept

Gyömbéres-citromos muffin
Gyömbéres-citromos muffin
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukáméknál töltöttem a délelőttöt. Egy nagyon kedves barátnőjét várta ebédre, és nagyon finom menüt állított össze. A húgomnak és nekem jutott az a feladat, hogy elkészítsük a "desszertet". Igazából olyan tartalmas volt az ebéd, hogy egy könnyű muffin dukált záró fogásként. Ez a húgom alap muffin receptjének citromos-gyömbéres változata. Nagyon kellemes ízű, nem túl édes, és egyáltalán nem nehéz, tömény sütemény. Jólesik néha az ilyen is, nem csak a tömény csokis édességek. Mindenkinek bátran ajánlom egy ebéd végére vagy egy reggelire egy kis lekvárral.:)

hozzávalók / 5 adag

12 db normál méretű muffinhoz: 

  • 8 púpozott ek finomliszt
  • 8 csapott ek porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 nagy tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  •  2 tk reszelt gyömbér

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyömbéres muffin, citromos muffin, citromos muffin gyömbérrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük, és elkeverjük.
  2. Egy másik tálba beleütjük az egész tojást, hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd egy kézi habverővel elkeverjük.
  3. Lereszeljük a megmosott citrom héját, ügyelve, hogy a fehér részét ne reszeljük bele.
  4. A megpucolt és megmosott gyömbér gyökérből is reszelünk, úgy 2 teáskanálnyit vagy kicsit többet, ahogyan szeretjük.
  5. A lereszelt citromot és gyömbért a folyékony hozzávalókhoz adjuk. Még egyszer habverővel átkeverjük, mert a kész muffin tésztát már csak lazán keverjük össze.
  6. Mindig a folyékony hozzávalókat adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.. Lazán elkeverjük, hogy egynemű legyen a tészta, de nem baj, ha kicsit csomós. A muffin tésztája akkor jó, ha nem kevergetjük túl sokáig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 545
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsani

Mióta szakács: 2013.05.11.
9 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!