r
Nosalty Logó

Garnélarákos spagetti PeZsuRi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Garnélarákos spagetti PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    3046 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2728 micro
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    3046 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2728 micro
Összesen 610 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    795 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforrósított olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát megpároljuk (pici vízzel), egy picit sózzuk.
  2. Amikor elpárolog a víz, hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot.
  3. Amikor összeszottyadt a paradicsom, a hideg vízben leöblített garnélarákfarkakat beledobjuk a serpenyőbe, majd belecsavarunk egy fél citromot.
  4. Kb. 6-7 perc alatt magasabb lángon megpároljuk/pirítjuk.
  5. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát al dante-re, leszűrést követően (én nem mostam le) beletesszük a rákos szószba, aztán a felaprított petrezselymet és legvégül a sajtot is. Egy gyors kavar, és kész is.
  6. Azonnal tálaljuk a serpenyőből a tányérra.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7586
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 10.

Ajánló

Akármilyen sajtot választhatunk, ha valaki szereti a parmezán sajtot, az a legjobb :-) A tálaláskor még meglocsolhatjuk extra szűz olívaolajjal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tenger gyümölcsei ételek az abszolút kedvenceim... de ez a recept... úristen!!! Abbahagyhatatlan, szóval egyszerre csak keveset szabad csinálni... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek