Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-magos hűtős kifli

Fokhagymás-magos hűtős kifli
Fokhagymás-magos hűtős kifli
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (54)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Turbózott lusta kifli: fokhagymával, petrezselyemmel, magokkal, búza és kukoricadarával gazdagítottam az előző lusta kifli receptemet. Itt a liszt kétharmada teljes kiőrlésű, ezért lazítottam langyos krumpli-főzőlével, joghurttal és egy kis olívaolajjal.

A tészta egyharmad részéből tegnap török gözlemét sütöttem, a többi tészta a hűtőben "puffogott", míg meg nem sütöttem ma kiflinek. Finom, könnyű, ropogós lett; a csülkös bableves mellé kínálom vacsorára.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ebből a tésztából bármilyen formájú kenyeret (gyökérkenyér, bagett), vagy péksüteményt süthetünk. Zsemlének, kiflinek kevesebb kelesztési és sütési idő kell, mint a kenyereknek; így időt nyerhetünk és általában nagyobb a sikerük is, mert látványosak, ropogósak!

Ha igazán ropogósra akarjuk sütni a tésztát, akkor tegyünk forró vizet egy kis edényben a sütőnk aljára, plusz sütés közben is fújhatunk néhányszor vízpermetet a sütőbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott fedeles edényben a hűtőben tároljuk. 
  2. Használat előtt kivesszük a hűtőből (gyengén átgyúrjuk, ha nagyon pufi-levegős), és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni.
  3. Ezután kettévágjuk, majd egyenként gyengén olajozott vagy lisztezett felületen félujjnyi körré lapogatjuk (lehet nyújtófával is). Hat cikkre vágjuk mindegyik kört, majd a cikkeket a hosszabbik oldaluktól feltekerjük, és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott/sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket.
  4. Kb. 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással vagy tejjel lekenjük, és az előmelegített, forró sütőben sütjük 10 percig, majd a hőt 200 fokra levéve aranybarnára sütjük. 
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 123
össznézettség: 109 607
elküldve: 70
receptkönyvben: 1 806
elkészítve: 90/94
Facebookon megjelent: 6

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: burek, perec, briós, hamburger-buci, pita, bagel, édes leveles, buci, croissant, zsemle

egyéb elnevezések

magos kifli, zöldfűszeres-fokhagymás kifli teljes kiőrlésű liszttel, ropogós kifli

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-01-18 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

southwind
southwind Mon, 2016-05-30 20:25

szépen betartottam mindent, igen dekoratív lett, pont mint a képen, de rettenetesen íztelen...sajnálom

Torma
Torma / Torma Tue, 2016-05-31 01:50

Én is sajnálom, mert a receptem szerinti összetevők és sokrétű ízesítés nem eredményezhet ízetlenséget.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-05-16 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

andi13hu
andi13hu Sun, 2016-03-20 08:43

Szia! Hát én rutinosan csak 3 dl vizet tettem a masszába, de így is galuskatészta sűrűségű/hígságú lett. Viszont kellő mennyiségű liszt további hozzáadásával elég ígéretesnek tűnik, most sül az első adag sonkával töltve...

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-01-21 03:06

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Farkas Katalin
Farkas Katalin Tue, 2015-05-26 10:44

Én a krumplis lángosnál nem használok más folyékony összetevőt /tej, tojás/, csak a krumplinak a főzőlevét, abban futtatom fel az élesztőt, és azzal dagasztok. Még másnap is finom, puha a lángos.

Torma
Torma / Torma Tue, 2015-05-26 12:25

Rendben Katalin, de ez nem krumplis lángos, hanem fokhagymás, hűtős kifli ;)

tiba
tiba Sun, 2015-05-24 13:06

Tökéletes lett mind kinézetre, mind ízre! Köszönöm a szuper receptet! :-)

Torma
Torma / Torma Sun, 2015-05-24 13:59

Nagyon szívesen Tiba; örülök, hogy tetszik a recept és finom lett a kiflid! Üdv, Torma :)

Torma
Torma / Torma Sun, 2015-05-24 14:01

Sajnos ehhez nem tudok hozzászólni; azzal a liszttel soha nem sütöttem...üdv, T :)

Kardos Helga
Kardos Helga Thu, 2015-02-19 08:49

Szia Torma!
Elkészítettem a kiflidet 2x is. Egyszer egyből, kelesztés után, egyszer a hűtőből elővéve, de nekem sem lett olyan, mint neked a képen. Én sokkal lazábbnak gondoltam a képek alapján. Nekem nagyon tömött lett. Vajon miért?

Torma
Torma / Torma Mon, 2015-03-09 10:05

Valoszinu tobb viz kellett volna a tesztadhoz...a lisztek vizfelvevokepessege mas. Erre saccolok.

kriszta_anyu
kriszta_anyu Fri, 2015-01-30 09:53

Szia! Megsütöttem a kiflit. Van ötleted, hogy az enyém miért nem így néz ki? De még csak nem is hasonlít:( A 2/3 teljes kiőrlésű liszttől eleve a színe is más.

Torma
Torma / Torma Sat, 2015-01-31 02:10

Hát nem sokat tudok hozzászólni; csak azt írod, hogy más lett a színe. A lisztek különbözők; a tk lisztek különösen...milyen arányban van benne a búzakorpa és hogy van őrölve.

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-10-30 22:14

Igen, lehet! Tönkölyliszt nagyon szép eredményt produkál, érdemes kipróbálni azt is, ha van mód rá! Üdv, Torma :)
Ui: azóta már megsütöttem a kenyér variációját ennek a kiflinek; nekünk nagyon bejött a durvára vagdalt fokhagyma! Abba dobtam 2 durvára vagdalt chilit is...lenmag helyett pedig mozsárban tört köménymagot...imádom variálni a kenyereimet :)))

Aki a puha péksütiket szereti, annak ajánlom a krumpli, joghurt, kefir, tej, vaj használatát, nomeg a tang zhongos módszert!!! Mar sok recept van tang zhonggal itt a NS-in...
A ropogósságot pedig forró, párásított sütővel érjük el...SOK SIKERT!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-10-04 14:56

Szia Tormikám! Nem tudom hogy nem vettem észre eddig a guszta kiflidet, de most mentettem. Köszi. Piroska

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-10-05 01:27

Köszönöm Piroska:) sütéskor erős a fokhagyma illat, de sütés után nekem pont jó fokis volt! Mindenesetre fokhagyma-imádóknak ajánlom! Kellemes hétvégét, kellemes őszt kívánok szeretettel, Torma :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-09-25 21:15

Szia Torma! Holnap tésztát fogok gyártani, de látom, egy ilyen kiflit is muszáj lesz beiktatni! A főzővízen már meg sem lepődtem...én is használom majdnem mindenét, pl. a borsóé nagyon finom, de van, amikor maradék levest teszek a tésztába, de eddig ezt nem mertem beleírni egyik receptbe se...:) puszi, Zilka

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-09-26 02:15

De jót nevettem! Nagyon jó fej vagy :))) ez a maradék leves ötlet nagyon jó, megjegyzem! Egy kis zöldség krémleves ( nem a tasakos!) például szuper lenne a kenyérbe! Hogy te milyen okos vagy!! Köszi az ötletet! Puszi, Torma :)
Ui: Láttad azt a Thang Zong fahéjas kalácsot? Az is érdekes!!!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2013-09-26 18:43

Szia, nem láttam eddig, de most megnéztem. Ott is feltettem a kérdést, vajon miért jó ez a technika? Nem tudok rájönni, mit csinálhat egy megfőzött lisztkulimász...
És a leveshez visszatérve: valamiért mindig annyi levest sikerül főznöm, ami kb. 1 merőkanálnyival több, mint amit megeszünk. Azt eltenni hülyeség lenne, és nem működik az "apukám, edd má' meg ezt a kis levest, ne kelljen má' kidobni" módszer sem, ezért találtam ki. Na meg amúgy is mindent belegyúrok a kenyérbe :P
(a tasakos levest utálom...mindegyiknek van valami kiszellőztethetetlen műcucc szaga)

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-09-26 22:51

Na, megint jól megnevettettél Zilka :))) ez a lisztkulimász puhítja a kenyeret/kalácsot és tovabb puha is marad....ezt olvastam, de még nem próbáltam, de ki kell próbálnom!! Nagyon kellemes hétvégét!!! Puszi, Torma :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-09-25 12:27

Szia Tormi! Tetszik ez a csodalatos kiflike, holnap lesz megsutve. Tokmag helyett napraforgomagot fogok beletenni, mert az van itthon.
Orulok, hogy visszajottel, remelem jot pihentel.
Szegeny pussycat most labadozik (akarom mondani: haromlabadozik) a mutet utan, de azert jol van hala istennek:))))
Puszi, Csuki:)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-09-25 14:33

Sziaaaaa! Ùgy látszik, hogy beköltöztél az új konyhába! Várjuk az új, fincsi receptjeidet! Szegeny pussycat....de így jobb lesz neki. Ma vadkovászos napot tartottam (kenyér és gyúrt tészta is); a legjobban itthon pihenek :))) puszillak, Tormi :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-09-24 18:27

Mosolygós, szépséges! :) A krumpli főzővíz nagyon jó ötlet, én is szoktam használni. Ha nem lennék iszonyú fáradt, ezt most megsütném azon nyomban!
Pussz: Fhj ;)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-09-25 01:52

Szia Fhjka:))) át tudtam volna dobni néhányat aznap, mert kettőnknek maradt másnapra is; úgy is finom volt, persze kevésbé ropogós...párat megtöltöttem kis maradék túró és mángold keverékkel; gyömbérrel és kurkumával ízesítve, mert jót tesznek ezek a szervezetnek :))) na, aztán azok voltak ám a finomak!!!
Most egy "Janis" kovászos keleget lassan, mert csak 16 fok van...plussz egy adag vadkovaszos gyúrt tészta is vár a hűtőben, úgyhogy vadkovászozni fogok kedvemre ma!!! Feldobok egy adag káposztát is kovászolni; meleg napokat várunk...puszillak, kellemes, könnyű hetet, puszi, Tormi :)

bmesyke
Mandula / bmesyke Tue, 2013-09-24 18:04

Kedves Torma!

Már alig várom a hétvégét, meg fogom sütni!!! :)
Szeretettel: Emese

188
kenyérliszt BL80 1 bögre
teljes kiőrlésű liszt 2 bögre
instant élesztő 1.5 kávéskanál
1 kávéskanál
víz 4 dl
joghurt 2 ek
olívaolaj 2 ek
tökmag 2 ek
lenmag 2 ek
kukoricadara 3 evőkanál
búzadara 3 evőkanál
fokhagyma 6 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor