Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell recept

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell
Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos elég gyakran esem olyan hibába, hogy több alapanyagot veszek a boltban, mint amennyire igazán szükség van, és hát nem igazán szeretek mindent lefagyasztani. Most is így történt.
A csütörtöki bevásárlásom alkalmával vásároltam csirkemellet, mert annyira szép, friss volt, de a listámon nem szerepelt.
Itthon néztem nagyot, hogy mit csinálok vele, mert nem volt betervezve másnapra csirkemellből étel.
Akkor jutott eszembe, hogy szombatra jó lesz, de nem szeretem sokáig tárolni a hűtőben, mert szerintem gyorsan romló húsféle, így született a pácolási ötletem. Viszont nem akartam olajos pácolást, meg a csirkemell száraz hús, így találtam ki a kefíres változatot.
Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként krumplipürét vagy rizi-bizit adjunk hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefirben sült csirkemell, kefires-sajtos csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és vékonyan felszeljük.
  2. 4 dl kefirt összekeverünk a sóval, zúzott fokhagymákkal és az olajjal.
  3. A csirkemell szeleteket megkenjük a kefires keverékkel, és egy fedeles edénybe rakjuk, a maradék kefires öntettel leöntjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Kivajazunk egy hőálló tálat, és a csirkemell szeleteket kissé lecsorgatva belehelyezzük egymás mellé.
  5. A maradék kefires keverékhez hozzáadunk még 2 dl kefirt, 1 tojást, ezeket elkeverjük, és a húsra öntjük.
  6. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd a fedelet levéve megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 703
elküldve: 5
receptkönyvben: 498
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

nemesbrigi

Mióta szakács: 2010.04.22.
3 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerigirl
Keri / Kerigirl p, 2010-05-07 20:55

Elkészítettem,de egy kicsit át variálva!!!
Nem kefirbe pácoltam a csirkét hanem joghurtba!nem fokhagymát,hanem új hagymát tettem bele,meg egy kicsit ízesítettem is a pácot,és az olajat is kihagytam!
A jénaiba tettem karikára vágott félig főtt krumplit,paradicsom karikát,meg (mivel hagyma mániás vagyok)ezért egy kevés hagyma karikát is!Ezt nyakon öntöttem a fűszeres,egy tojással elkevert joghurtot-tal,és sajtot reszeltem rá!!!
Igazán fincsi kis kaja lett belőle!
Köszönöm szépen a receptet!!!

Kerigirl
Keri / Kerigirl cs, 2010-05-06 09:26

Hüü,ez egyszerűen nagyszerű!!!Ma este elkészítem,majd leírom hogy milyen lett!!!!!

492