Diós kevert sütemény recept

Diós kevert sütemény
Diós kevert sütemény
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyszerű finomság.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kevert, kevert diós szelet csokitetővel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tej felét.
  2. Jól összekeverjük, majd a maradék tejet fokozatosan hozzáadjuk.
  3. Közepes tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Tetejét csokimázzal vonhatjuk be.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 867
elküldve: 6
receptkönyben: 251
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Vikike

Mióta szakács: 2011.01.11.
7 recept

Hozzászólások (3)

Ibolya Hegedűsné Mészáros
Ibolya Hegedűsné Mészárossze, 2013-05-08 10:50

Ha gyorsat és finomat akarok készíteni, ez a süti nekem mindig bejön. Épp most lett kész. Még egy kicsit szárad a máz rajta, azután jöhet a lakmározás!!

lotifut
lotifuth, 2011-06-27 10:53

A ma nézett receptek alapján Te lettél a kedvenc szakácsom! :)

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
972