r
Nosalty Logó

Brazil csokis keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brazil csokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.1 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1796 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 5208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 487 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és sütőpapírt fektetünk két tepsibe.
  2. Az étcsokoládét félkörömnyi falatokra vágjuk, a szemes kávét pedig mozsárban apróra törjük (úgy, hogy a mérete, a durvára őrölt dióéra hasonlítson). A tejcsokoládét apróra törjük, és gőz fölött simára olvasztjuk.
  3. A cukrot a vajjal habverővel habosra keverjük, ezután fakanállal hozzákeverjük az olvadt csokit, majd hozzávegyítjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a kakaót. Alaposan keverjük össze, végül dolgozzuk bele a csoki darabokat és a durvára tört kávét.
  4. A tésztából púpos teáskanálnyi adagokat rakunk a tepsire (egy sorba 3, egy oszlopba 4 kerüljön – összesen 4 tepsi lesz). Nem fontos formáznunk a halmokat, mert sütés közben szépen kilaposodnak, és kör alakúak lesznek.
  5. A kekszeket kb. 12-14 perc alatt megsütjük, amikor kivesszük a sütőből. Még puhák, de levegőn szépen szilárdulnak. Ha teljesen kihűltek, leszedjük őket a tepsiről, és már fogyaszthatjuk is. Dobozban, fóliába csomagolva még pár nappal később is isteni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23105
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit 2010-es tavaszi magazinjában találtam ezt a receptet és, ahogy néztem, még senki sem tette fel ide. Egyszerű és nagyon finom keksz, érdemes megcsinálni. Ebből az adagból körülbelül 50 db keksz fog elkészülni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?