Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ági almás lepénye- Almás lepény 3.

Ági almás lepénye- Almás lepény 3.
Ági almás lepénye- Almás lepény 3.
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno, mikor cukrásznak tanultam, Kabinet foglalkozáson így készítettük az almás lepényt. Azóta is ennél a receptnél maradtam!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A töltelék alá

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tepsibe úgy, hogy az oldalára is feltapasztjuk.
  2. Megkenjük a sárgabarackdzsemmel, és leszórjuk a grízzel.
  3. Kinyomkodjuk a reszelt alma levét, de nem teljesen szárazra. Hozzátesszük a kétféle cukrot, a fahéjat és a citromlét. Szétterítjük az almatölteléket a tésztán.
  4. Kinyújtjuk a másik tésztadarabot is kb. 4-6 mm vékonyra, és ráterítjük a töltelékre.
  5. Tetejét egész tojással kenjük meg, megszurkáljuk, és villával rácsozzuk.
  6. Előmelegített sütőbe tolva készre sütjük. Melegen vágjuk fel!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 143
össznézettség: 146 831
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 035
elkészítve: 103/129
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros almás pite

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amonitas
Amonitas Fri, 2015-11-27 19:29

Isteni finom!:)
Viszont a tésztájával én is kínlódtam...összevissza szakadt.De megoldottam, apró darabkákból összenyomkorásztam, az alsó réteggel ez pikkpakk összejött, viszont a tetejét ezzel a módszerrel nagyon óvatosan kellett.
Én gázsütőben csináltam, az első 15 percben 6os fokozaton, majd 7esre feltekertem.Tökéletes színe és íze lett!Megérte a tesztás macerát!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2015-11-27 20:02

Kedves szellocske13 és Amonitas! :)

Ez egy 3:2:1-es arányú linzer tészta, amit puha zsiradék hozzáadásával gyors mozdulatokkal kell összeállítani. Ha nagyon felmelegszik a kézmelegétől a tészta, akkor folpackba csomagolva tegyétek egy kis időre a hűtőbe. Lisztezett deszkán nyújtsátok, és mozgassátok, mint a burkolóanyagot (pl. marcipán). Sajnos ide nem tudok fotót feltölteni nektek, csak leírni tudom ezeket, nem megmutatni. De ne adjátok fel, egy nagyon könnyű tészta. :) Én kicsit nagyobbra szokott nyújtani az alsó és felső tésztát is, így a tepsi szélén csak körbevágom. Gáztepsim van nekem is, de még a régi fajta. Az enyém 27 x 34 cm-es téglalap alakú.

Remélem tudtam segíteni! :) Üdv: Ági

szellocske13
feher.petra / szellocske13 Tue, 2015-10-13 08:35

Tegnap este szükségem volt egy almás pite receptre, a te fotód nyerte el a tetszésem, és a sok pozitív vélemény.
Nos, a tésztával rettentő sokat szívtam, szakadt, gyenge volt (talán mert vajat használok), viszont a sütőből előbukkanó pite kárpótolt.
A francia -cukrász- kolléga és a párom is imádta.
Köszönöm neked.

lindros
lindros Tue, 2015-08-11 15:27

Életem legjobb almás pitéje! Életem során sok almás pitét készítettem, de ilyen finomat még soha. Vékony tészta, kiváló töltelék, na és lekváros alap. Ennyi jelző azt hiszem elegendő.

picimp
picimp Sun, 2015-08-09 16:18

Elkészítettem ma, nagyon finom.
Egy kicsit változtattam a recepten, margarin helyett vajat használtam (tk. soha nem használok margarint), illetve csipetnyi sót is tettem a tésztájába és kevesebb cukrot adtam hozzá. A töltelékhez sárgabarack helyett bazsalikomos szilvalekvárt használtam, egy fél citrom levével és kevesebb cukorral. Igaz általában minden tésztához kevesebb cukrot teszek a leírtaknál.
Isteni lett, köszönet a receptért :)

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Sun, 2014-10-26 22:35

Kedves Ági!
Csak annyit mondhatok, hogy amióta rátaláltam a receptedre, én is ennél maradtam. Már számtalanszor megsütöttem, és ez így történt ma is. Köszönöm! Üdv: Éva

mazsi85
mazsi85 Sat, 2014-10-18 17:19

Férjem nyávog, hogy almás pitét szeretne enni. Még pedig olyat, aminek vékony a tésztája, és sok benne az alma. :) ez a recept nagyon megtetszett, és olyan sok dicséretet kapott, hogy tuti kipróbálom. Egy nagyon amatőr kérdésem lenne: kb mekkora tepsi kell ekkora mennyiséghez?

mazsi85
mazsi85 Sun, 2014-10-19 07:21

Figyelmetlen voltam, bocsi! ;) már meg is találtam a választ!

Fancsikó
Fancsikó Sun, 2014-09-28 11:55

Isteni finom lett, én is köszönöm a receptet :-) Az egyetlen gondom az, hogy az alja nem egészen sült át. Vajon mi lehet a gond? Lehet, hogy a sütőpapírt kellene elhagynom? Ha van ötletetek, segítsetek kérlek, köszönöm!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2015-11-27 20:06

Bár nem most írtál igaz, bocsánat, csak most jutottam ide...
Sosem teszek alá sütőpapírt. Talán a hőfok nem volt megfelelő. Először én is 2-3 fokozaton sütöm, a végére feljebb veszem 3-as fölé.

Üdv: Ági :)

Gerda23
Gerda23 Tue, 2014-07-29 12:24

Köszönöm a receptet! A barátom kedvence az almás lepény, így aztán elhatároztam, hogy megtanulom elkészíteni neki. :) A harmadik próbálkozásra találtam meg ezt a receptet, olyan jól sikerült, hogy azóta is rendszeresen kéri tőlem, hogy ezt süssem neki. :)

törpecsibe
törpecsibe Thu, 2013-10-24 20:54

Na, ez az én almáspitém! Köszönöm, Ági! Gyerekkoromban anyu ilyennek sütötte, azóta ezt keresem. Két nap alatt háromszor sütöttem, már a fülemen jön ki, de nem tudom megunni! Kevés tészta, sok alma, ez kellett nekem. Millió puszi érte! :)

norivirag
norivirag Tue, 2013-10-15 14:48

Már többször megsütöttem ezt az almás sütit,örülök hogy rátaláltam erre a receptre mert ez tökéletes! :-) nagyon nagyon fincsi!!!! Köszönet a receptért! Ja azóta már kiprobáltam más recepteidet is és azokban sem csalódtam,nagyon finomak lettek! :-)

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2013-10-15 14:57

Szia! Köszönöm a dícsérő szavaidat, örülök, hogy tetszenek a kreálmányaim. Próbálkozik az ember felesége! :D Üdv: Ági

iduka62
iduka62 Fri, 2013-10-04 08:34

SOS kérdés. Mit jelent, hogy villával rácsozzuk?
Isteni finom a kész mű.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2013-10-15 14:55

Szia! A villával rácsozzuk, az azt jelenti, hogy miután tojással le van kenve a tészta, villával belekarcolsz. Én hullámokat szoktam villával belehúzgálni, és mivel ott nincs tojás, az a rész világosabb lesz sülés után, így lehet bárhogy mintázni. :) Üdv: Ági

Ciociara
Adryka / Ciociara Fri, 2013-07-26 16:26

Rengeteg receptet megnéztem, mikor nekiálltam sütni, és e mellett döntöttem. Jelentem: nem bántam meg! Isteni finom a süti! Tökéletes a tésztája is és a töltelék is! Én meg sem bírtam várni, hogy kihűljön :-D Ezentúl biztos, hogy csak ez alapján a recept alapján fogom készíteni. Köszike, hogy megosztottad Velünk!:-)

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2013-08-21 17:57

Olyan jó ilyeneket olvasni! Nálunk sincs megvárva, hogy kihűljön; állandóan megégetem a nyelvem... :D A párom is imádja, nem győzöm sütni, még mindig! :) Üdv: Ági

csahebo
csahebo Thu, 2013-04-25 11:47

Nagyon fincsi... és ez a rácsozás... zseniális. Nekem kicsit szappanos lett az alja, de az én hibám, jobban ki kellett volna nyomkodnom az almát és tovább sütnöm. Kicsit édes lett, de tegnap délután készült el és már csak 4 kocka van belőle. Ez azért utal valamire, nem??? Biztosan megsütöm máskor is! A gyerekek (4 és 2,5) csak úgy tömik befelé. Akkor lehet, hogy tökéletes? Mentve!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sat, 2013-05-04 21:27

Szia! Jót mosolyogtam a soraidon, nálunk is van 4 gyerek és imádják, de még is inkább a férjem kedvence ez. Én idared almából vagy piros almából szoktam készíteni, mi imádjuk az édessége miatt! ;-) Hát én sem szoktam teljesen szárazra kinyomni a reszelt almát, de azért ki kell, hogy ne áztassa el a tésztát. Több grízt meg nem érdemes alá tenni, mert akkor nagyon grízes lesz. Nálunk is gyorsan el szokott fogyni! :) Üdv: Ági

dlbarbara
dlbarbara Fri, 2013-01-11 11:26

ISTENI!!!!!!!!!! :) Úgy tökéletes, ahogy van. Köszönöm, nagyon ízlett az egész családnak, pedig a fiúk eddig nem ették az almás pitét. A kérdésem, hogy túrótöltelékkel is jó a tészta? Köszönöm: Barbara

Bruhaha
Bruhaha Sat, 2012-11-17 18:14

Van valami ötleted arra, hogyan hűlhetne gyorsabban? Nem bírunk már várni! :) Rendszeres süti lesz nálunk, már látom. :) Köszönöm szépen a receptet!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2012-11-25 21:06

sajnos nálunk sem hűl gyorsan, pedig néha bevetek mindent, legyezem meg minden! :) Igazán nincs mit köszönni, a receptet használjátok egészséggel minél többször! ;-) Üdv: Ági

Betty1978
Betty1978 Tue, 2012-11-06 19:43

Nagyon köszönöm ezt a kiváló receptet! Még nagyon kezdő vagyok a sütés-főzésben, kicsit megijedtem, hogy mennyire "nehezen" kezelhető a tészta, de megérte a "szenvedést", mert isteni lett!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Sat, 2012-10-20 18:54

Kedves Ági!
Már sokféle tésztával próbáltam az almás lepényt, általában mindben volt tej vagy tejföl vagy joghurt, meg sütőpor, de igazából egyik se jött be. Ez viszont valami isteni lett! A férjem szerint tökéletes! :))))Sok alma, és ami a lényeg, vékony tészta :) Az összes többi receptet elfelejtem!
Köszönet a receptért!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2012-10-24 17:32

Szia! Az én párom még nyersen is megenné ezt a tésztát, ha lehetne, mert úgy ízlik neki! :D Nekünk is nagy kedvencünk, imádjuk! Én másképp nem is készítettem ezt soha. Igazán nincs mit köszönni! :))) Üdv: Ági

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Wed, 2012-10-24 20:07

Szia!
Minap ihletet kaptam egy másik töltelékkel elkészíteni a tésztát. Sütőtökös-almás lett a töltelék, nemsoká megjelenik itt is a nosaltyn .Természetesen a tésztánál hivatkoztam a receptedre. :))))
Üdv. Olga

f.detti
f.detti Fri, 2012-10-19 18:48

Kedves Ági!

Megsütöttem ezt a szuper receptet és a végeredmény isteni lett :) Igaz nekem elfogyott az otthonról hozott sárgabarack lekvár, de házi szilvát kentem rá. Így is mennyei :) Gyakori vendég lesz nálunk!
Köszi!

Detti

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Wed, 2012-10-24 17:30

Szia Detti! Köszike. Én speciel nem szeretem a szilva lekvárt, tehát ha nincs barack, akkor végem. :D Üdv: Ági

dadimami
dadimami Thu, 2012-10-11 22:42

Eddig ez a leggusztább almás pite amit láttam, az enyémhez hasonló a receptje is, én a margarint fagyasztóba szoktam tenni és úgy reszelem a lisztbe, könnyebb elmorzsálni. Az almát egészen vékonyra szeleteljük - pontosabban a férjem ő pucolja és szeleteli az almát, ezt a módszert is tudom javasolni - és amit fontosnak tartok, soha nem nyomkodom ki a levét, sőt rákanalazom a tepsiben az almára, viszont a tésztát jól megszórom étkezési búzacsírával,(a töltelék tetejére is lehet) jobb mint a búzadara, vagy zsemlemorzsa, vagy pláne a darált keksz. Nem lesz szalonnás a tészta, ami egyébként így az igazi ilyen vékonyan, az alma pedig jó szaftos. Gratulálok a recepthez.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2012-10-18 11:25

Köszönöm a gratulációt. Nekem soha nem volt gondom a búzadarával, szóval ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Mi így szeretjük, ahogy leírtam. :) Üdv: Ági

remeny79
remeny79 Thu, 2012-09-13 16:44

uuupsz,szerintem ezt ma -holnap iagzából holnap tuti megsütöm,mert sok almánk van a kertbe és probálgatom a recepteket ami almával készül és ez olyan gusztaaaaaa!!!!!!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2012-09-21 08:21

Szia! Biztos nagy sikere lesz ennek az almásnak, mindenki nagyon szereti és a lekvár miatt kicsit másképp lesz édes. Mi imádjuk! :) Üdv: Ági

libaláb
libaláb Sat, 2012-06-30 21:26

Kedves Ági! Így ismeretlenül is hálás vagyok neked, egyszersmind haragszom rád! :)
Pár hónapja történt, hogy megláttam a szép kis fotót a sütidről, gondoltam, hogy -bár én nem szeretem az ilyesmit, de- a családnak megsütöm, bezsebelem érte a dicséreteket, aztán annyiban marad a dolog. Nos, alaposan melléfogtam: még langyosan mind felfalták, majd azóta is minden második-harmadik hétvégén sündörögnek, hogy mi lenne, ha almás lepény lenne a desszert? Bárcsak kevésbé lenne finom..! :D

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sat, 2012-06-30 23:34

Kedves libaláb! Nagyon jót derültem soraidon, és jól esnek szavaid. "Sajnos" én is így jártam ezzel a sütimmel. Egyszer készítettem el a családnak, azóta a férjem hétről hétre nyaggat. Ez már így megy évek óta... ;-) Imádjuk mi is! Egyetek belőle sokat, és próbáljátok ki a többi receptemet is. A túrós lepényem ugyanebből a tésztából készül... :) Üdv: Ági

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sat, 2010-10-30 13:59

Sziasztok! Nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt! :) Én is alig győzöm itthon sütni, nálunk is gyorsan el szokott fogyni, szinte még ki sem hűl... :D Üdv

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-30 13:53

Amikor először elkészítettem, azt mondta egy kóstoló, hogy még életében ilyen finom almás pitét nem evett! Másodszorra egy esküvőre vittem belőle, 5 perc alatt elfogyott :)

vgingi
vgingi Sat, 2010-10-23 12:51

Véletlenül kifelejtettem a lekváros dolgot, de anélkül is nagyon finom lett, a töltelék szuper!:)

ízsyke
ízsyke / ízsyke Wed, 2010-04-21 21:10

Még hogy jól hangzik, isteni finom is én tegnap ettem belőle...... mindenkinek ajánlom :)))

szaborsika
Rozalie / szaborsika Wed, 2010-04-21 20:38

Jól hangzik ez a baracklekvárral kenegetés.
Na meg a Micimackós tányér is nagyon aranyos :)
Holnap tuti kipróbálom.

1006
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
porcukor 15 dkg
margarin 30 dkg
finomliszt 45 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
alma 1.25 kg
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
sárgabarackdzsem 2 ek
búzadara 3 púpozott ek
tojás 1 db