Egy marihuánatermesztő profilt váltott, és megszületett az arcolvasztó chiliszörny, a Pepper X

Smokin' Ed Currie megalkotta a világ legerősebb paprikáját, ami már annyira nem evilági, hogy igazi nevet sem tudott neki adni az alkotója. Megszületett a Pepper X.

Néhány hónappal ezelőtt egy walesi termelő történelmet írt azzal, hogy megalkotta a Dragon Breath (Sárkánylehellet) nevű chilit, ami egészen mostanáig a világ legerősebbjének számított, letaszítva trónjáról a Carolina Reapert. A Sárkánylehellet 2,48 pontot ért el a Scoville-skálán, ami a csípőspaprikák tüzességéért felelős kapszaicin relatív mennyiségét méri a paprikákban.

A Dragon's Breath, amit a Pepper X letaszított trónjáról

Az egykori lelkes marihuánatermelő és -fogyasztó, Smokin' Ed Currie egy ideje átnyergelt a csípőspaprikára, és minden idejét az erősebbnél erősebb verziók kifejlesztésének szenteli. Legújabb teremténye, a Pepper X-nek keresztelt szörnyeteg minden eddigi chilit felülmúl rettenetes erejével. Smokin' Ed nem tétlenkedik, a Carolina Reaper is az ő fejlesztése volt.

Néhány Pepper X. Nem is tűnik olyan ijesztőnek, pedig...

A Pepper X a Scoville-skálán több, mint 3 millió pontot ért el.

Smokin' Ed már elküldte a Guiness-nek az eredményét, és feltehetően novemberben be is jegyzik a Pepper X-et mint a világ legerősebb paprikáját.

Smokin' Ed, az alkotó, aki szeret a tűzzel játszani

A Pepper X jelenleg a The Last Dabszószba keverve kapható, amelyet a First We Feast, aHeatonist, ésSmokin' Ed közösen fejlesztett ki. 20 dollárért te is megrendelheted ezt a rettenetes biológiai fegyvert.

A The Last Dab szósz

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Az Anyukám Mondta tulajdonosai új éttermet nyitnak Miskolcon, ahol csak egyféle étel kapható. Vajon mi az?

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?