Teljes kiőrlésű kenyér kenyérsütőben recept

Teljes kiőrlésű kenyér kenyérsütőben
Teljes kiőrlésű kenyér kenyérsütőben
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem találtam sehol olyan kenyér receptet, ami ebből a 2 típusú lisztből készül, gondoltam feltöltöm. Nekünk bejött, ezzel a keverékkel nem lesz olyan nehéz a kenyér, mintha kizárólag teljes kiőrlésű lenne.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyérsütőben sült kenyér, tönkölybúza kenyér, teljes kiőrlésű tönkölykenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3,5 dl tej és víz keveréket langyosítunk, feloldjuk benne a cukrot, felfuttatjuk az élesztőt. (Általában mindig friss élesztőt használok, de most nem volt itthon, így instant került bele, én frissből kb. 20-25 grammal készíteném.)
  2. Az olívaolajat a kenyérsütő üstjébe mérjük, a sót pedig az egyik sarkába. Beleöntjük a futtatott élesztőt.
  3. Összekeverjük a kimért tönkölybúza fehérlisztet és a teljes kiőrlésű búzalisztet. Teljes kiőrlésű fokozatra állítjuk a kenyérsütőt, és beleadagoljuk a lisztkeveréket is.
  4. Miután kisült, frissen rácsra tesszük, konyharuhával letakarjuk. Ebből a mennyiségből nekem 1 kg kenyerem lett. Jó étvágyat!
  • költség: 450 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 33 904
elküldve: 4
receptkönyvben: 102
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

NKincső

Mióta szakács: 2014.05.04.
1 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ejudit10
Ejudit10 h, 2017-02-20 17:14

Nekem tetszik a recept, kipróbálom, majd leírom a tapasztalataimat. Igaz, általában az a javaslat, hogy alulra kell tenni a folyékony összetevőket, rá a lisztet, majd a tetejére az élesztőt, de nyilván másképp is lehet.

L. Hedvig
L. Hedvig h, 2017-02-20 15:51

42 g CH/100 g kenyér? Elborzasztó. Ez hogyan lehet egészséges? Aki már nekiáll otthon kenyeret sütni, azért arra is vigyáz, hogy a szénhidráttartalom ne legyen annyi, mint egy bolti kenyérben.
Más.
Nagyon zavar, ha leírják a receptszerzők, hogyan használjam a gépemet, mit öntsek először bele és mit utána. Miért nem hagyják ezt a felhasználókra? Minden gép más, mindegyiket másképp kell feltölteni. Az enyémbe pl. alulra jön a liszt és a tetejére a folyadék. És nyilván minden kenyérgép-tulajdonos ismeri annyira a saját gépét, hogy már tudja, hogyan kell használni.

486