Tojás nélküli rántott hús recept

Tojás nélküli rántott hús
Tojás nélküli rántott hús
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt vele más célom, csak egy finom ebédet szerettem volna főzni. Illetve, mivel frissen vásároltam az írót, ilyenkor igyekszem minél hamarabb elhasználni. Nagyon finom, lágy lesz tőle a hús, aminek kiváló kontrasztot ad a roppanós bunda. Színben, ízben, állagban jó kiegészítő a ropogósra pirított szalma édesburgonya (fiam nagy kedvence). 

hozzávalók / 4 adag

Fűszeres zsemlemorzsa

Panírozáshoz-sütéshez

Köret

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres morzsában sütött rántott hús, írós-fűszeres panírban sült hús, fűszeres bundájú rántott csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszeres zsemlemorzsa

  1. Ha van otthon fehér kenyerünk vagy zsemlénk, akkor késes aprítóban készíthetünk friss zsemlemorzsát.
  2. Mellé téve a diót azt is ledarálhatjuk.
  3. Hozzákeverjük a kakukkfű letépkedett leveleit, néhány tekerés borsot, és frissen reszeljük hozzá a parmezánt. Jól elkeverjük.

Panírozáshoz-sütéshez

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, kevés lisztben megforgatjuk.
  2. Az íróba belemártjuk, majd a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  4. A juliene-re felvágott édesburgonyát is kisütjük, majd leitatjuk róla a felesleges olajat.

Köret

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat és az írót, és habosra keverjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 42 920
elküldve: 7
receptkönyvben: 314
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1793 recept
hirdetés

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rviki8
rviki8 szo, 2016-01-30 08:42

Nagyon megörültem a receptnek a címe alapján, mert az egyik gyermekünk tojás allergiában szenved (befullad). De el is szomorodtam, amikor a parmezánt megláttam a receptben. Sokan nem tudják, hogy ez a sajt tartalmaz tojásszármazékot (tojásból kivont lizozin enzimmel tartósítják), ezért az erre allergiások nem fogyaszthatják. Ettől függetlenül a recept nagyon guszta, szívesen megkóstolnám! Gratulálok hozzá!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2016-01-30 12:23

Köszönöm,hogy leírtad ezt itt,mert így mindannyian okosabbak lettünk.Valóban nem tudtam,hogy tartalmaz tojásszármazékot. Bizony mi,akiknek nincsennek tilalmak,nem is gondoljuk végig,hogy egészen kis mennyiségű étel másnak komoly panaszokat okozhat. Köszönöm mégegyszer. Sajnálom,hogy nem tudtad használni a receptet.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2014-03-01 16:37

Igazán köszönöm. Próbáltam kedvet teremteni a fiamnak a rántott hús-krumplipüré kombóhoz. Bár őt kifejezettem zavarja, ha némi zölddel tarkítom az ebédjét és máris kotorja le a tányérról. Bezzeg a sült édesburgonya jöhet bármekkora mennyiségben.
Szép napot!
Üdv: Évi néni

vadgesztenye
vadgesztenye h, 2014-03-03 00:16

Évi néni! Az én felnőtt unokámnak is nagyon ízlett a sült édesburgonya! Megint tanultam valamit, köszönöm. Üdv. Erzsi

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2013-12-08 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Foboszorka64
Foboszorka64 szo, 2013-12-07 20:35

Persze.. nagyanyám mindig spórolt a tojással, ezért mindig 1/3-ad részt adott a tojáshoz, és azzal verte fel, ettül lett porhanyüs a hús....

helena26
helena26 / helena26 szo, 2013-12-07 15:30

Nagyon jó a recept,biztosan hamarosan elkészítem, köszönet érte!
Üdvözlettel:Helena

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2013-12-07 16:16

Köszönöm. A hús az írótól puha lesz, de kívül a bunda roppanós. Remélem ízleni fog.
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva h, 2013-12-02 13:41

Szia Évi!
Naná, hogy lehet. Még finomabb lesz.
Hasonló szépet kívánok Nektek is !
Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2013-12-02 11:47

Évi néni!
Csodás a recept.
Mit gondolsz, durvára tört mandulát is lehet beletenni a dió helyett?
Ugyanis se dió, se mogyoró nem lehet nálunk..
Megvárom, a válaszodat, és aztán ugrok fejest az elkészítésbe. :)
Köszönöm.
Kellemes, békés Adventi készülődést kívánok!
Éva-Anyóca

1045