r
Nosalty Logó

Gong bao csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Gong bao csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús pácolása

szósz

összeállítás

Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús pácolása

szósz

összeállítás

Összesen 2704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús pácolása

szósz

összeállítás

Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    221.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6819.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    663 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    2735 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2093 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1554 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1086 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1162 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    226 micro
  • β-karotin
    21357 micro
  • β-crypt
    5545 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6228 micro
Összesen 2704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

hús pácolása

  1. A csirkemellett megtiszítjuk, ha szükséges, majd nagyobb falatokra kockázzuk.
  2. Az újhagyma, gyömbér, fokhagyma és chili négyesét késes robotgépben összeaprítjuk, majd nagyjából a harmadát a csirkéhez adjuk a maradék alapanyagok társaságában. (A többit félretesszük a sütéshez.)
  3. A csirkét alaposan összeforgatjuk a többi alapanyaggal, és hűtőbe tesszük legalább 20-30 percre pácolódni.

szósz

  1. A szósz hozzávalóit egy tálkában összekeverjük, és félretesszük, mert csak a főzés végén lesz rá szükségünk.

összeállítás

  1. Felforrósítunk egy wokot, vagy másmilyen, nagy serpenyőt. Beleöntjük az olajat, majd lepirítjuk benne a szecsuáni borsot és a csirkepácból megmaradt frissen aprított fűszerpasztát.
  2. Amikor már csodásan illatozik a konyha, hozzáadjuk a kockázott paprikát és a darabolt újhagymát, majd némi pirítás után a pácolt csirkét is, és körbepirítjuk alaposan, folyamatos kevergetés mellett.
  3. Amikor már szépen kifehéredett minden szem hús (tehát már majdnem készen van), ráöntjük az előzőleg elkészített szószt és hagyjuk besűrűsödni az ételt.
  4. Amikor már késznek ítéljük a csirkét, hozzáadjuk a pirított mogyorót, és ezt is belekeverjük. (Mindenképpen pörkölt mogyorót használjunk, de ha tovább fokoznánk az ízeket, pirítsuk meg magunk a földimogyorót egy kis lábasban, bő olajban.)
  5. A gong bao csirkét tálaljuk azonnal, amíg még meleg, és a tetejét szórjuk meg korianderrel is. Köretként kínáljunk mellé főtt basmati rizst, amit szintén feldobhatunk némi friss korianderrel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 864
  • Össznézettség: 3301
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gong bao csirke
Rosanics Petra 316 recept

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a büfévonaltól eltávolodva autentikusabbra csinálnánk ezt a híres fogást, akkor mindenképpen használjunk hozzá szecsuáni borsot és mirint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek