Zöldséges kuszkusz recept

Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piacon jártam barátommal, így végre súlykorlátozás nélkül összevásárolhattam mindent, ami tetszett. Vacsorára valami gyorsat akartunk összedobni, így kiválasztottunk pár szimpatikus zöldséget, majd nagyjából tervezés nélkül megcsináltam ezt. Imádjuk az ilyen egyszerű-de-nagyszerű fogásokat!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Egy zöldséges kuszkusz, sonkás kuszkusz, zöldséges kuszkusz, barackos sonkás kuszkusz zöldségekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

előkészületek

  1. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk: a répát vastagabb julienre, a paprikát 1*1cm-es darabokra, a hagymát vastag szeletekre, a zsenge zöldbabot vastagságától függően 2-6 cm-re. A barackot ceruza vastagságú csíkokra szeljük, kissé elkülönítjük a zöldségektől, később fog kelleni.
  2. A sonkát felszeleteljük, fél-fél centis kockákra vágjuk.
  3. Vizet forralunk a kuszkuszhoz, 1-1 arányban, de nem árthat, ha kicsit többet öntünk a forralóba.

összeállítás

  1. Wokot vagy nagy serpenyőt előmelegítünk, majd a répák javát beleszórjuk. Megszórjuk a cukorral, kevergetve ráolvasztjuk, majd aláöntjük az olívaolajat, majd a szójaszószt és a fűszereket is. Fontos, hogy ne hagyjuk egy pillanatra sem magára, mert egy szempillantás alatt megéghet közepes vagy magas lángon, ha pedig kicsin csináljuk, nem marad ropogós a belseje.
  2. Ha megkaramellizáltuk a répát, adagonként hozzáadjuk a többi zöldséget is, alaposan összekeverjük, kisebb lángra vesszük. Ha száraznak érezzük, a kuszkuszhoz forralt extra vízből picit aláönthetünk. 1-2 percre lefedjük.
  3. A kuszkuszt nagyobb cseréptálba öntjük, majd rá az azonos mennyiségű forró vizet. Lefedjük, félretesszük.
  4. A zöldséget átkeverjük, a sonkát beleszórjuk, majd ha a hús kicsit átvette az ízeket (2-3 perc), a barackot is belekeverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze nagyon.
  5. A kuszkusz eddigre már eltüntette a vizet, kicsit átkeverjük, és beleborítjuk a wokba. Óvatosan addig kevergetjük, amíg egyenletesen oszlik el a zöldség a kuszkuszban. Ha lekapcsoltuk a gázt, ízlés szerint önthetünk rá még egy evőkanál olívaolajat.
  6. Azonnal tálaljuk, amint már nem túl forró.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 71
össznézettség: 38 087
elküldve: 6
receptkönyvben: 156
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

ódry.cph

Mióta szakács: 2013.11.17.
4 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444