Mexikói chilis bab ínyenceknek recept

Mexikói chilis bab ínyenceknek
Mexikói chilis bab ínyenceknek
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem ezt az ételt mert egyszerű, és mindenki nagyon szereti!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chilis bab, chilis bab sertéshússal, pikáns chilis bab
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és folyamatosan kevergetve, nagy lángon kb. 10 percig pirítjuk. Közben beleöntjük a paradicsompüréket, ha szükséges, egy pici vizet is öntsünk hozzá.
  3. Beleteszünk a kis kockára vágott piros- és zöldpaprikát, a szétmorzsolt chilipaprikát.
  4. Ha felforrt, öntsünk hozzá még kb. 1 dl vizet, majd keverjük el az alapport, a babot és a kukoricát.
  5. Aki szereti, kevés cukorral vagy 3-4 szem édesítővel tovább ízesítheti.
  6. Rizzsel vagy friss kenyérrel találjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 242
össznézettség: 219 198
elküldve: 29
receptkönyvben: 570
elkészítve: 95/101
Facebookon megjelent: -

szakács

szamanta91

Mióta szakács: 2013.02.05.
7 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 szo, 2017-01-21 12:15

Egyszerű, gyors és nagyon finom! kedvencek között van. :) de én az ízfokozókkal teli alapport kihagyom belőle. mi kenyérrel esszük.

justitia
justitia p, 2014-07-25 23:54

A hozzávalók feltüntetése nekem elég tág fogalomnak tűnik gondolok itt kicsi paradicsompüré , vagy a konzervek kiszerelése is lehet változó. Amúgy a recept tetszik csak így attól tartok kezdő szakácsként elrontanám.
Leírnád pontosabban mire gondolsz?

szamanta91
szamanta91 / szamanta91 v, 2014-07-27 09:58

Kedves Justina! A paradicsompüréből a 140g-os konzervet szoktam használni, a kukoricából és a babból pedig a kicsi Bonduell-t, azt hiszem 420g körül van, de fajtánként változhat! Remélem így már érthető, ha nem kérdezz nyugodtan!

drkotasz
drkotasz szo, 2014-01-11 10:18

Mi chili és paradicsompüré nélkül, viszont bacon szalonnával csináljuk.

agika45
agika45 v, 2013-12-29 13:21

Holnap én is kipróbálom,remélem izleni fog a családnak!

944