A hét szakácsa: Sylvia Gasztro Angyal

E heti kiemelt szakácsunk egy csinos anyuka: Malmos Szilvia, alias Sylvia Gasztro Angyal. A konyhájában és a szabadban egyaránt szeret főzni, ismerjétek meg!

Bemutatkozásom kedvenc gasztroidézetemmel szeretném kezdeni:"Aki nem szeret sütni-főzni, annak az életében lehet, hogy még nem jött el az a személy, akit szívvel-lélekkel szeretne etetni!" - Nagyi tanácsa, és most már az enyém is.

Sylvia Gasztro Angyal szakács

Hogyan is kezdődött? Már kislánykoromban is szerettem a konyhában sertepertélni Anyukám és Nagymamám között. Nálunk régen és most is mindennapos dolog, hogy meleg étel kerül az asztalra. Úgy 12 éves lehettem, mikor egy osztálytársnőm szülinapi zsúrján voltam. Akkoriban még különlegesnek számított, hogy hidegtálakat szolgáltak fel nekünk - azóta kedvenceim a majonézes saláták, a franciasaláta, a tojássaláta, a majonézes burgonya és más hasonló finomságok.

Ezeket olvastad már?

Első próbálkozásom ebből az élményből született. Főzésnek nem nevezném, franciasalátát készítettem, és a családom biztatására tovább próbálkoztam egyszerűbb fogásokkal. Mivel fiatal koromban nem voltam édesszájú, a sütés sokáig kimaradt az életemből. Később, mikor gyermekem született - és ő valódi édességfan - kezdtem el mindenféle süteményeket, tortákat is alkotni.

Ezeket olvastad már?

A konyha az én felségterületem, nem kötelességből, hanem élvezetből, szenvedélyből sütök-főzök. Kreatív vagyok, nem csak a konyhában, hanem az élet egyéb területein is. Az évek alatt hobbim lett a gasztronómia, szeretek éttermekbe járni és sok-sok mások által készített finomságot is megkóstolni. Az ilyen "gasztrotúrák" után pedig újabb élményekkel gazdagodva szívesen kísérletezgetek saját konyhámban.

Ezeket olvastad már?

Boldog vagyok, ha a családom és a barátaim jóllakottan és elégedetten távoznak tőlem. Lassan 2 éve kezdtem gasztroblogom írását, amit azóta is nagy szeretettel és odaadással szerkesztek. Mára az életem részévé vált, és blogom követői lettek a második családom.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...