A hét szakácsa: Sylvia Gasztro Angyal

E heti kiemelt szakácsunk egy csinos anyuka: Malmos Szilvia, alias Sylvia Gasztro Angyal. A konyhájában és a szabadban egyaránt szeret főzni, ismerjétek meg!

Bemutatkozásom kedvenc gasztroidézetemmel szeretném kezdeni:"Aki nem szeret sütni-főzni, annak az életében lehet, hogy még nem jött el az a személy, akit szívvel-lélekkel szeretne etetni!" - Nagyi tanácsa, és most már az enyém is.

Sylvia Gasztro Angyal szakács

Hogyan is kezdődött? Már kislánykoromban is szerettem a konyhában sertepertélni Anyukám és Nagymamám között. Nálunk régen és most is mindennapos dolog, hogy meleg étel kerül az asztalra. Úgy 12 éves lehettem, mikor egy osztálytársnőm szülinapi zsúrján voltam. Akkoriban még különlegesnek számított, hogy hidegtálakat szolgáltak fel nekünk - azóta kedvenceim a majonézes saláták, a franciasaláta, a tojássaláta, a majonézes burgonya és más hasonló finomságok.

Ezeket olvastad már?

Első próbálkozásom ebből az élményből született. Főzésnek nem nevezném, franciasalátát készítettem, és a családom biztatására tovább próbálkoztam egyszerűbb fogásokkal. Mivel fiatal koromban nem voltam édesszájú, a sütés sokáig kimaradt az életemből. Később, mikor gyermekem született - és ő valódi édességfan - kezdtem el mindenféle süteményeket, tortákat is alkotni.

Ezeket olvastad már?

A konyha az én felségterületem, nem kötelességből, hanem élvezetből, szenvedélyből sütök-főzök. Kreatív vagyok, nem csak a konyhában, hanem az élet egyéb területein is. Az évek alatt hobbim lett a gasztronómia, szeretek éttermekbe járni és sok-sok mások által készített finomságot is megkóstolni. Az ilyen "gasztrotúrák" után pedig újabb élményekkel gazdagodva szívesen kísérletezgetek saját konyhámban.

Ezeket olvastad már?

Boldog vagyok, ha a családom és a barátaim jóllakottan és elégedetten távoznak tőlem. Lassan 2 éve kezdtem gasztroblogom írását, amit azóta is nagy szeretettel és odaadással szerkesztek. Mára az életem részévé vált, és blogom követői lettek a második családom.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...