Farostot tartalmaz a hamburger?

Úgy tűnik, több rostot tartalmaz a gyorséttermi hamburger, mint azt gondolnánk. A Quartz portál szerint a legtöbb gyorskaja emésztésre nem alkalmas cellulózporral van tele.

Készíts inkább hamburgert otthon! A receptért kattints ide!

A mikrokristályos cellulóz névre is hallgató alapanyag fokozatosan és lopva került be a gyorséttermi menük egyes elemeibe, ma már megtalálható a különböző fánkok, szószok, sütik, sajtok, valamint húsok összetevői között is. Tehát gyakorlatilag mindenben. Az árhatékonyság oltárán áldozva az étteremláncok egyre kevesebb csirkét használnak a szendvicseikben, egyre kevesebb tejszínt a fagylaltokban, helyettük pedig ezekkel a farostokkal dúsítják fel a harapnivalót.

Az amerikai McDonald's étlapján 14, a Burger Kingén pedig 13 olyan termék található, amely valamilyen mennyiségben mikrokristályos cellulózt is tartalmaz, gyakorlatilag elkerülhetetlenné téve azt.

Az ilyen cellulózalapú hozzávaló nem emészthető, nem rendelkezik tápértékkel. Bár néhány tanulmány szerint csökkentheti a koleszterin szintjét, fogyasztani mindenképp csak mértékkel szabad.

(via Quartz)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek