5+1 szendvics vacsorára

Szendvicsekkel tévedni nem lehet, főleg, hogy majdnem minden benne van, amit az emberek általában szeretnek: hús, gabona és zöldségek, persze a variációk száma végtelen.

Fűszeres club szendvics

Most pár olyan receptet ajánlok a hétre, melyek azért eltérnek a megszokott párizsis zsemléktől, de este hazaérve még éppen lesz kedved elkészíteni, mert pár trükkel megcsavarva a dolgot új értelmet nyer a gyorsan összedobott szendvics fogalma.

Hétfő

A bundás kenyér sem unalmas, ha két kenyérszelet közé valamilyen húst és hát ennek tetézéséül még sajtot is teszel – semmi esetre sem fogyókúrás, pláne, ha még olajban is sütöd. Én mondjuk inkább választom a sütőben készítést, ugyanolyan jó lesz, mégsem szívja meg magát extra olajjal a kenyér.

Kedd

Nem mondom, hogy ez a leggyorsabb vacsora, amit valaha ajánlottam, de néha megéri áldozni hétköznap is a drága szabadidőből: egyrészt bárkit „megvehetünk” egy jó Sloopy Joe-val, aki kedveli a hamburgereket, másrészt tényleg megéri fáradozni vele, mert sokkal pikánsabb étel a jutalmunk, mintha sima hamburgert sütnénk.

Szerda

A halas szendvicseket nagyon szeretni vagy utálni lehet, a tonhalas szendvicsnek külön rajongói oldalakat is lehet létrehozni, valóban olyan sokan kedvelik. A lazacos testvére is kezd végre méltó helyen szerepelni a palettán, bagettel, citrommal, paradicsommal, kevés vajjal őrületesen finom!

Csütörtök

A keleti ízeket nem csak egytálételeben lehet élvezni – húsgolyókat formázhatunk, amibe aztán tényleg csak a fantázia szabja meg, hogy milyen fűszereket pakolunk bele, aztán pikáns szósszal leöntve ezt is tálalhatjuk bagettben – különleges és az erőteljes fűszerezésnek hála, nagyon finom!

Péntek

Igen, ezt a receptet akár hétfőre is lehetne ajánlani, hiszen a vasárnapi csirkemaradékból kitűnően elkészíthető, de én eddig mindig frissen pirítottam hozzá kevés csirkemellet és úgy sütöttem össze a kenyérrel: egy kis sajt és paradicsom biztosan használ neki!

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeiért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek