4 indiai fogás, amit ki kell próbálnod!

Időről időre felhívjuk a figyelmeteket az indiai konyhára, milyen jó kísérletezgetni, megismerni a fűszereiket. 

Sajnos az indiai éttermek még mindig viszonylag drágának számítanak, elég borsos áron lehet igazán autentikus ételekhez jutni, otthon viszont olcsóbban is elkészíthetjük. Azt nem állítom, hogy elsőre ugyanolyan lesz, de az ízvilág garantáltan reprodukálható. Aki egyszer rákap az indiai konyhára, többet biztos, hogy nem szabadul a gazdag ízű ételek emlékétől!

Chaat masalás-joghurtos csirke

Na igen, a joghurt! A magyar konyha speciel elhanyagolja, viszont annál több tejfölt használ. A joghurt az indiai konyha egyik legkedveltebb alapanyaga szószokhoz, csirkés ételekhez. Speciális fűszerkeverék és chutney, imádni fogod!

Indiai vajas csirke

Az egyik legnépszerűbb fogás az indiai éttermekben, nem véletlen, mert csupa, európai ízlésnek is megfelelő összetevőt használnak hozzá, csirke vajjal és paradicsomos szószban… hagymával, gyömbérrel, masala fűszerkeverékkel és még számos boldogságfokozó fűszerrel. Isteni!

Csirke biryani

Szintén klasszikus receptje az indiai konyhának, tálalják basmati rizzsel, de sokan fogyasztják naannal, az indiai kenyérrel is. Szép színét a sáfránytól kapja, íze a rengeteg különböző fűszertől, valamint a joghurt és a kókusztej találkozásától lesz varázslatos. Feledni képtelenség.

Még több indiai recept >>

Csirke tikka masala

Még egy jól ismert étel az indiai kaja rajongóinak köreiből. A csirke tikka masala mai változatában a brit gyarmatosítóknak oroszlánszerepük volt, mert az egzotikus kontinensen megismert fűszerek és ételkészítési módokat a saját ízlésükre formálták. Ma is az egyik legkedveltebb étel Nagy-Britanniában.

Tudj meg többet a basmati rizsről! >>

{ CKÉP = 43714, 4 }

A Világkonyha további cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek