15-en lettek rosszul az éttermi gulyáslevestől

Mentő vitt kórházba 15 turistát miután étteremben ettek, feltehetőleg gulyáslevest.

Tizenöt külföldi turista került szerdána Péterfy Sándor utcai Kórház Alsó erdősor utcai toxikológiai osztályára, mert ételmérgezést kaptak. A turisták feltehetőleg gulyáslevest ettek egy étteremben, ez okozhatta náluk a rosszulléteket. Legtöbbjüknél középsúlyos tünetek alakultak ki, de volt, aki azt sem tudta hol van, mi történik vele - írja az Origo.

A kórház egyik orvosa a lapnak elmondta: egy terhes nő is van a betegek között.

Őt átszállították egy másik kórházba, ahol a magzatra is tudnak figyelni. A súlyosabb állapotban lévő betegeknek egy speciális ellenszert is adtak. Néhányan már elhagyhatták a toxikológiát is.

A Honvéd Kórházba is kerültek betegek

A Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtök este tájékoztatta az MTI-t, hogy két zavart állapotban lévő és lázas betegüknél is megállapítottak atropinmérgezést. Kiderült, hogy egymástól függetlenül, de ugyanolyan étel elfogyasztása után jelentkeztek a tüneteik.

Mindkét esetnek köze lehet ahhoz, hogy a Nébih közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény visszahívását rendelték el.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek