Uborka télre - a legegyszerűbb recept

Uborka télre - a legegyszerűbb
Uborka télre - a legegyszerűbb
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kevés a lé, akkor csináljunk még egy adagot. Ha megmarad, tegyük el, hátha lesz még uborkánk...

hozzávalók / 5 adag

Egy 5 literes üveghez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ecetes uborka, télire eltett uborka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket elmossuk. Majd háromnegyedig engedjük vízzel, és 3 percre betesszük a mikróba nagy fokozaton. Ha nincs mikrónk,akkor alapos mosás!!Törlőruhára téve, lefelé fordítva, szárítjuk meg.
  2. Az uborkákat megsúroljuk kefével.
  3. Az üveg aljára babérlevelet, borsot, koriandert teszünk. Belerakjuk az uborkákat is.
  4. Elkészítjük a levet. (1 liter + 7 dl víz) Jól elkavarjuk, míg minden el nem olvad benne. Ráöntjök, hogy az uborkákat ellepje.
  5. Celofánnal, kupakkal zárjuk. Hűvösre tesszük.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 42 659
elküldve: 11
receptkönyvben: 525
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
585 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pityu51
pityu51 Sun, 2015-08-02 13:51

Iluska kedves a celofán mindenképp kell a kupak alá. mert sokan mondják hogy gyűrődhet a leszorításkor és akkor annyi az ubinak ..ha uj a kupak sztem. elmaradhat nem?

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2016-05-05 09:31

(Bocsánat,most vettem észre az írást!!!)
Ha jó erősen rá tudja szorítani,akkor ennél az uborkánál igen, elmaradhat!!Ez egyén függő szerintem; van aki szeret alá tenni celofánt,van aki nem... :-))))

Piroska73
Piroska73 Wed, 2014-07-23 19:06

Mióta fel lett ide töltve ez a recept,azóta csak ezt csinálom,minden évben,és az egész család erre jár.Jó sok kaprot szoktam beletenni,rendkívül finom,és ropogós is marad.Köszi,hogy megosztottad!!

Fné Hajni
Fné Hajni Wed, 2014-07-23 18:44

Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi idő után lehet megbontani, megkóstolni az uborkát mert így raktuk be és két hét után megkóstoltuk, de elég erős ecetíze van. Lehetséges hogy még nem érett össze rendesen?

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2014-07-23 19:01

Igen,össze kell érnie,mert egyébként nincs erős ecet íze.,főleg ha mindent a leírtak alapján tettél bele.Előbbiekben is írtam már,ha kerül bele még kapor is,kimondottam finom íze lesz.Ajánlom figyelmedbe a Hordós savanyúság receptemet,ez újabb,és kapor híján is kimondottan ízletes.Viszont ehhez hordó szükséges.Jó berakást kívánok!! :-)))

suzyqatro
suzyqatro Mon, 2014-07-21 15:32

Szia!Azt szeretnem kerdezni,hogy nagyon savanyu-e ,mert en valamikor tettem el hidegen es olyan savanyu lett hogy meg kellett cukrozni,elore is kosz a valaszt.Katy

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2014-07-21 18:19

Ez hidd el,egy nagyon jó recept.Nem lesz túl savanyú,pont jó lesz majd meglátod.Ha szeretitek a kaprot tegyél hozzá bőven,mert finom ízt ad neki.Hajrá!!! :-))

Oné Marika
Oné Marika Wed, 2014-07-02 15:05

kérdezni szeretném ,hogy szalicilt ,vagy nát.-benz.-ot nem kell belle rakni

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2014-07-03 08:40

Üdv!Nem,nem kell bele semmi más csak ami a receptben szerepel.A borkén a tartósítója. Évek óta így készítem,és tökéletes.Ajánlanék neked még egy másik savanyúság receptet,ami ugyanolyan jó,csupán a kapor hiányzik belőle: Hordós savanyúság
Aztán jó savanyúság készítést!! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2011-08-19 10:37

Üdv! Kaprot,az üveg aljára és én még az uborkák közé is szoktam tenni,hagy járja jól át.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-08-18 20:45

Oké, csajok! :-))) Köszi a választ! Még sosem tettem el savanyúságot, de ez most szimpi így, ki fogom próbálni!

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Thu, 2011-08-18 20:25

Még véletlenül sem kell falforralni, nekem is hasonló lé receptem van, és én azzal teszem el az almapaprikát, a vegyes savanyúságot is.
Egyszerű és nagyszerű, igazi -nem érek rá piszmogni vele- háziasszonyok receptje. :)

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-08-18 20:02

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy a vizet nem kell felforralni?

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2011-08-18 20:15

Üdv!Isten őrizz,hogy felforrald!Ez ezért ilyen egyszerű........nekem hűvös helyen sorakoznak,ott várják a felbontást!Pusz

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-08-18 18:23

Kedves Iluska!
IwIw klubunkban ajánlottuk a receptedet! http://iwiw.hu/nosalty
Az egyik klub tagunk írja, hogy Neki 4 liter+7 dl az üvege és érdeklődik, hogy Neked milyenek az üvegeid.
Köszönjük a segítséget!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2011-08-18 20:12

Üdv!Itt nem fontos az üveg mérete,egyforma levet kell csinálni és önteni az uborkákra,amig van belőle.A receptnél leirt mennyiség,egyébként egy öt literes üvegre elegendő.
Az illető nyugodtan csinálja meg a leirt mennyiséget,kevéske lé fog neki maradni!!Pusz

128