Túrótorta recept

1 adag
1245
kcal
Túrótorta
Túrótorta
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Anna Malomban a vendégek egyik kedvence volt.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Melegen, de még inkább hidegen.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos túrótorta, túró torta, túró-torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék készítése:

  1. A tojássárgát kikeverjük a vajjal és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  3. Összekeverjük.

Tészta készítése:

  1. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, krátert képezve beleütjük a tojást.
  2. Összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, azzal is összedolgozzuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas tésztánk legyen.
  3. Jól összegyúrjuk a tésztát és fél centi vastagra nyújtjuk.

Összeállítás:


  1. A tortaforma karimájával megjelöljük annak méretét (26 cm) és a méretnél 1 cm-rel szélesebbre vágjuk ki a tésztából a körformát.
  2. Kibéleljük vele a kivajazott tortaforma alját.
  3. Rámerjük a tölteléket.
  4. A maradék tésztából hurkákat formálva először berácsozzuk a töltelék tetejét, majd a szélét is körberakjuk.
  5. Tojássárgával kenjük a rácsokat.
  6. Forró sütőbe téve lassan sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 92 889
elküldve: 4
receptkönyben: 689
elkészítve: 5/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (8)

Liánka
Liánkav, 2012-01-29 12:23

Isteni finom lett a torta!!! :) Nagyon köszönöm a receptet!

csipike1982
csipike1982k, 2011-06-28 19:24

  Mar a sutoben van, meglatjuk milyen lesz...nekunk a teszta konnyen nyujthato volt!

Péterné Tóth Ilona
Péterné Tóth Ilonah, 2010-02-22 20:29

Kedves No Salty webszakácskönyv !

A receptek nagyon inycsiklandóan néznek ki, ugy érzem sokat ki fogok próbálni.Szeretem az új kihivásokat.

Üdvözlettel:
Péterné Icus

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikószo, 2009-10-17 10:10

Kedves Zit!

Állandó és visszatérő probléma, sajnos nagy segítséget nem tudok adni, ugyanis most éppen gáztűzhelyem van itthon is és a kertészetben is, de eddigi életem hosszú tapasztalata azt mutatja, hogy nincs két egyforma sütő, az embernek ki kell tapasztalnia a saját sütőjét. Bár talán ezek a légkeveréses hőfokszabályozósok mind egyformák, nagyon régen dolgoztam ilyennel.
Az forró sütő azt jelenti, hogy 200 fok légkeverés, és a jelző mutatja, amikor elérte a hőfokot. Ekkor be lehet tenni, Én nem veszem azonnal takarékra, csak pár perc után. Szerintem légkeverésnél azonnal visszaveheted a hőfokot 160 fokra, de figyelgessed, ha gyorsan pirulni kezd, vedd vissza még a hőfokot.

Petra tudna segíteni légkeveréses sütés ügyben, vagy bárki, akinek van véleménye, kérjük segítsen!

Apropó! Legutóbb úgy sütöttem a túrótortát, hogy a fehérjéket is hozzáadtam a cukorral kemény habbá verve, a túrót pedig a vajjal és az ízesítőkkel jól kikeverve, ahogy a csokis-diós túrótortánál szerpel http://www.nosalty.hu/dios-csokis_turotorta_recept_2237
Egyébként nálunk most ez a nagy kedvenc túrótorta fronton!

Üdv: Ildikó

Zit
Zitszo, 2009-10-17 07:51

Kedves Ildikó! Kisfiam pont ma 1 éves, az Ő születésnapjára készülök megsütni ezt a tortát. Nagy bánatom, hogy sok recept(jé)ben, így ebben is, csak annyi van leírva a sütésről, hogy "forró sütőben", meg hogy "lassan" sütjük. Ez nekem nagyon kevés. Megírná esetleg, hogy milyen hőfokon, melyik sütési móddal, hány percig süti? (Bár, ha jól látom, 30 percig, ha a fényképen látható idő stimmel.) Nagyon hálás volnék! Köszönöm.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikósze, 2008-12-10 17:47

Kedves Maczaliné!

Nem tudom, mi az a hajtóka.
Próbálja ki talán a saját linzertészta receptjével citromhéj hozzáadásával.
A tészta lágyságát a tejföllel állítjuk be, már a gyúráskor érezni kell, hogy elég lágy-e a tészta. Sajnos a lisztek minősége manapság nagyon ingadozik. Én komáromi búzalisztet használok.
Kérem, ne adja fel, magam legalább ezerszer sütöttem már ezt a túrótortát, mindig nagy sikerrel!

maczaliné
maczalinésze, 2008-12-10 08:02

Nekem ez a torta nem sikerült ehetetlen lett , szerintem valami hajtóka kimaradt a recetből .a kimért hozzávalókat összeadtam és nagyon kemény a tészta nyujthatatlan!

1245