Túrótorta recept

Túrótorta
Túrótorta
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Anna Malomban a vendégek egyik kedvence volt.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Melegen, de még inkább hidegen.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rácsos túrótorta, túró torta, túró-torta

elkészítés

Töltelék készítése:

  1. A tojássárgát kikeverjük a vajjal és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  3. Összekeverjük.

Tészta készítése:

  1. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, krátert képezve beleütjük a tojást.
  2. Összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, azzal is összedolgozzuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas tésztánk legyen.
  3. Jól összegyúrjuk a tésztát és fél centi vastagra nyújtjuk.

Összeállítás:


  1. A tortaforma karimájával megjelöljük annak méretét (26 cm) és a méretnél 1 cm-rel szélesebbre vágjuk ki a tésztából a körformát.
  2. Kibéleljük vele a kivajazott tortaforma alját.
  3. Rámerjük a tölteléket.
  4. A maradék tésztából hurkákat formálva először berácsozzuk a töltelék tetejét, majd a szélét is körberakjuk.
  5. Tojássárgával kenjük a rácsokat.
  6. Forró sütőbe téve lassan sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 92 167
elküldve: 4
receptkönyben: 673
elkészítve: 3/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (8)

Liánka
Liánkav, 2012-01-29 12:23

Isteni finom lett a torta!!! :) Nagyon köszönöm a receptet!

csipike1982
csipike1982k, 2011-06-28 19:24

  Mar a sutoben van, meglatjuk milyen lesz...nekunk a teszta konnyen nyujthato volt!

Péterné Tóth Ilona
Péterné Tóth Ilonah, 2010-02-22 20:29

Kedves No Salty webszakácskönyv !

A receptek nagyon inycsiklandóan néznek ki, ugy érzem sokat ki fogok próbálni.Szeretem az új kihivásokat.

Üdvözlettel:
Péterné Icus

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikószo, 2009-10-17 10:10

Kedves Zit!

Állandó és visszatérő probléma, sajnos nagy segítséget nem tudok adni, ugyanis most éppen gáztűzhelyem van itthon is és a kertészetben is, de eddigi életem hosszú tapasztalata azt mutatja, hogy nincs két egyforma sütő, az embernek ki kell tapasztalnia a saját sütőjét. Bár talán ezek a légkeveréses hőfokszabályozósok mind egyformák, nagyon régen dolgoztam ilyennel.
Az forró sütő azt jelenti, hogy 200 fok légkeverés, és a jelző mutatja, amikor elérte a hőfokot. Ekkor be lehet tenni, Én nem veszem azonnal takarékra, csak pár perc után. Szerintem légkeverésnél azonnal visszaveheted a hőfokot 160 fokra, de figyelgessed, ha gyorsan pirulni kezd, vedd vissza még a hőfokot.

Petra tudna segíteni légkeveréses sütés ügyben, vagy bárki, akinek van véleménye, kérjük segítsen!

Apropó! Legutóbb úgy sütöttem a túrótortát, hogy a fehérjéket is hozzáadtam a cukorral kemény habbá verve, a túrót pedig a vajjal és az ízesítőkkel jól kikeverve, ahogy a csokis-diós túrótortánál szerpel http://www.nosalty.hu/dios-csokis_turotorta_recept_2237
Egyébként nálunk most ez a nagy kedvenc túrótorta fronton!

Üdv: Ildikó

Zit
Zitszo, 2009-10-17 07:51

Kedves Ildikó! Kisfiam pont ma 1 éves, az Ő születésnapjára készülök megsütni ezt a tortát. Nagy bánatom, hogy sok recept(jé)ben, így ebben is, csak annyi van leírva a sütésről, hogy "forró sütőben", meg hogy "lassan" sütjük. Ez nekem nagyon kevés. Megírná esetleg, hogy milyen hőfokon, melyik sütési móddal, hány percig süti? (Bár, ha jól látom, 30 percig, ha a fényképen látható idő stimmel.) Nagyon hálás volnék! Köszönöm.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikósze, 2008-12-10 17:47

Kedves Maczaliné!

Nem tudom, mi az a hajtóka.
Próbálja ki talán a saját linzertészta receptjével citromhéj hozzáadásával.
A tészta lágyságát a tejföllel állítjuk be, már a gyúráskor érezni kell, hogy elég lágy-e a tészta. Sajnos a lisztek minősége manapság nagyon ingadozik. Én komáromi búzalisztet használok.
Kérem, ne adja fel, magam legalább ezerszer sütöttem már ezt a túrótortát, mindig nagy sikerrel!

maczaliné
maczalinésze, 2008-12-10 08:02

Nekem ez a torta nem sikerült ehetetlen lett , szerintem valami hajtóka kimaradt a recetből .a kimért hozzávalókat összeadtam és nagyon kemény a tészta nyujthatatlan!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
1244