Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török rizspuding

Török rizspuding
Török rizspuding
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Becsületes nevén sütlaç. A klasszikus változatot készítettem, a török cukrászdák a külsejével variálnak még: csíkokban meghintik finomra darált pisztáciával és kókuszreszelékkel vagy pedig megégetik a tetejét (ez a verzió is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle). A hozzávalók arányain némiképp változtatva, Filiz Zorlu: Contemporary Turkish Cooking c. könyvéből  készült.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sütlaç, sütlac
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél liter tejet felforralunk, majd beletesszük a rizst és néha megkeverve közepes lángon főzzük.
  2. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a maradék tejben elkevert keményítőt is lassan hozzácsorgatjuk. Folyamatosan keverve addig főzzük, míg sűrűbb, pudingszerű állaga lesz.
  3. A rizspudingot négy kis tálkába elosztjuk. Kihűlve kínáljuk.

  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 64 628
elküldve: 8
receptkönyvben: 1 188
elkészítve: 31/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-10-05 17:43

Ez tulajdonkeppen "tejberizs", es egy kicsit "fád"-nak tünik a leiras alapjan. :)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2014-09-18 15:38

Kedves Petra! Nagyon szeretem a receptjeid alapján készült ételeket. Ez a rizspuding is finom lett. Amikor megjött az unokám és mondtam, hogy mit főztem, azonnal nekilátott, mert neki egyik kedvence ez a török éttermekben. Majd kóstolás után megkérdezte, hogy miért nincs benne méz. Szerinte a törökök mézzel csinálják, legalábbis ott, ahol ő evett ilyent. Tettünk bele mézet, így utólag, és csodálatosan finom lett tőle. Te nem próbáltad mézzel? Érdemes. Zsuzsa.

petra
Petra / petra Tue, 2011-02-08 10:58

Kedves T.,
a tetejét zsebsárkánnyal :-) könnyedén meg lehet égetni, vagy hiányában forró sütőbe dughatjuk pár percre- grillfunkción
üdv,
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 23:35

Kedves Petra,

amikor megsütik a tetejét azt hogy csinálják?

Köszi, T.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-11 15:09

Nagyon finom, annyit módosítottam rajta, hogy a fele mennyiségű cukrot kevertem bele, a másik felét, mikor kész volt , rászórtam, és sütőben, ráolvasztottam.
Nagyon finom volt! Köszönöm a receptet!
Üdv! Feva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 21:26

50g rizs?nem túl kevés?

Dina5
Dina5 Fri, 2010-07-23 14:43

Sziasztok,
én ma készítettem el, nagyon-nagyon finom :)
köszönöm a receptet.
Dina

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 16:57

Nekem egy kicsit túl édes lett, de a barátom imádja Köszi a receptet! :)

lozsy
lozsy Sat, 2009-12-05 18:25

Ezer éve keresem az IGAZI sütlac receptjét. Elkészítettem és imádjuk!
Köszönöm!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-05-28 20:57

Nagyon jól sikerült, nagyon finom lett, bár én egy kicsit bűnöztem és tettem bele egy kis gyümölcsöt. :)

petra
Petra / petra Thu, 2008-04-03 17:04

nem olyan selymesen lágy, mint a panna cotta, de nem is kemény az állaga (valahol a kettő között)
majdnem olyan finom, mint a török cukrászdákban:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-04-03 16:52

Hú, Petra, ez baromi jól néz ki, az állaga milyen, könnyű, lágy vagy keményebb, nehezebb?!

219
tej 750 ml
rizs 50 g
cukor 5 ek
kukoricakeményítő 1.5 evőkanál
1 csipet