Tojásos lecsó recept

Tojásos lecsó
Tojásos lecsó
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó az egyik kedvenc magyar ételem.
Ahány ház, annyiféle elkészítési módja létezik, ami közös bennük: mindegyikben van paprika, paradicsom és hagyma. Innentől kezdve mindenki esküszik valamire: ki szalonnazsírra, ki olajra, ki rizsre, ki pirospaprikára, ki tojásra, ki kolbászra, ki fokhagymára.
Az én verzióm meglehetősen puritánnak tűnik ezekhez képest, de ez a mi családunk verziója, én így készítem.


hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
  2. A megtisztított paprikát, miután a csumáját eltávolítottuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk.
  3. Először a paprikát tesszük a serpenyőbe, a lángot magasabbra véve, néha megkeverve pároljuk. Amikor már majdnem megpuhultak a paprikacsíkok, hozzáadjuk a paradicsomot is. Sóval és borssal ízesítjük.
  4. Végül a felvert tojásokat ráöntjük a lecsóra és kevergetve pár perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 537
össznézettség: 173 948
elküldve: 9
receptkönyvben: 678
elkészítve: 78/87
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petal
petal h, 2016-08-08 17:52

Életem első lecsója Jupíííííí :)
köszönöm a receptet

b-n
b-n k, 2015-10-06 18:37

Én ezt az ételt hagyományosan zsírral készítem. Úgy ahogy van remek!

Roszka
Roszka p, 2014-09-05 15:13

Köszönöm, hogy feltetted - egyik kedvencem.
Amiben eltérek a fent leírt elkészítéstől: jóval több 4-5 közepes hagymát dinsztelek alá, és ha van itthon, akkor szalonna zsíron, és nem használok borsot.
Gyors és laktató étel, és a nap bármelyik szakában fogyasztható.

boggi91
boggi91 h, 2014-03-31 12:24

Èn is ìgy kèszítem csak sima olajjal :) Egyszerű ès isteni finom *.* :D

efmary
efmary cs, 2012-07-12 15:22

Én is majdnem így készítem, a különbség annyi, hogy olaj helyett pici zsírt használok, a hagymát nem apróra, hanem vékony szálasra vágom, ja és több paradicsomot teszek bele. A tojást pedig nem verem fel, hanem egészben ütöm bele és a sárgáját csak később fakasztom ki, amikor a fehérje már kezd megdermedni. Szemnek - szájnak színes és ízletes lesz a végeredmény.

Ibóka
Ibóka / Ibóka sze, 2011-06-29 20:37

A méretektől eltekintve (mert ha lecsó-akkor az minimum legyen elég 2-3 napig de úgy, hogy én olyankor reggel-délben-este azt eszem :) ) én is igy készitem, azzal a kivétellel, hogy én a paprika csumákat is beledobálom :( , evés közben imádom kihalászni "őket" :))

316