Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes borsófőzelék - Zöldborsófőzelék 5.

Tejszínes borsófőzelék - Zöldborsófőzelék 5.
Tejszínes borsófőzelék - Zöldborsófőzelék 5.
10 perc / főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (52)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű, olcsó, finom és laktató. :)
 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót fagyott állapotban 2 dl sós lobogó vízben 5-6 percig főzzük, közben ízlés szerint ételízesítőt szórunk rá.
  2. Ha a borsó már puha, hozzáöntjük a liszttel csomómentesre kevert tejszínt.
  3. További 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a kedvünk szerinti sűrűséget el nem éri.
  4. Virslivel, pörkölthússal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 129 747
elküldve: 12
receptkönyvben: 987
elkészítve: 117/166
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krémes zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék tejszínnel

Hozzászólások (52)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

desertlover
desertlover Thu, 2015-08-06 13:43

Hát ez remek, soha többé nem vacakolok a vajon, olajon dinszteléssel és a petrezselyem sem hiányzott (Anyukám azt is tesz bele). Nekem beleugrott egy sárgarépa is karikára vágva és a tejszínt kukoricakeményítővel kevertem ki. Köszi a remek alapötletet, ebben a kutya melegben kimondottan jó ilyen egyszerű, gyors és mégis nagyszerű ebédet készíteni.

bogi0212
bogi0212 Thu, 2014-06-19 20:16

Nagyon finom :-) Én a végén teszek még bele egy kis cukrot és egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet. Köszi a receptet!

Mutszi
Mutszi / Mutszi Sun, 2014-03-16 21:01

Egyszerűen kiváló! Hálásan köszönöm a receptet! Igaz csak 2dl tejszínem volt itthon, de kimondhatatlanul tökéletes lett! :) és azért egy kanál cukrot én is tettem bele :)

Dzsenii
Dzsenii Fri, 2013-11-15 15:32

Úristen. Ez volt életem legelső borsófőzeléke és hát ugye nem tudtam még az arányokat..miközben csináltam vendégem volt így a kettő dl helyett kettő liter víz lett... én meg nem értettem hogy mivan.. de leöntöttem a lét és szupi lett :P Köszi :)

exter
exter Tue, 2013-09-03 10:04

Nagyon szeretem ezt a receptet, mert olyan egyszerű. Mindig ezt használom, csak a fűszereket variálom. Illetve most 1dl tejszín+2dl tejföllel csináltam, mert az volt itthon, de így is finom lett :) Köszi :)

viky0331
viky0331 Fri, 2013-05-03 13:00

Én 10 százalékos főzőtejszínnel készítettem, és raktam bele egy kis cukrot. Nagyon nagyon finom lett, köszi a receptet :)

kiskondi
kiskondi Fri, 2012-12-14 12:52

Kedves Angi. Most hab tejszín vagy főző tejszín kell bele ??? Az alap anyagoknál főző tejszín van írva, a komenteknél meg 30 %-os habtejszín.

Angibangi
Angi / Angibangi Sat, 2012-12-15 11:49

Kedves Kiskondi!

Az alapanyagoknál sima tejszín van feltüntetve( bár látom, hogy ha rákattintunk akkor a főzőtejszín leírását hozza be.)
Én mindent 30%-os habtejszínnel készítek, mert ez sokkal zsírosabb, tartalmasabb és számomra finomabb, de nyugodtan készítheted főzőtejszínnel is, ahogy te kívánod:)

Üdv,
Angi

annalanyka
annalany / annalanyka Thu, 2012-09-20 18:16

Szia! Sajnos nekem nem sűrűsödött be, amikor 10százalékos főzőtejszínnel csináltam, amikor meg 20százalékossal, egy tömbbe állt az egész... a borsót előtte megpároltam margarinon, ez lehet a probléma?
Mit csinálhatok rosszul? Mirelit zsenge borsóval csináltam...
Előre is köszi a segítséget!

Angibangi
Angi / Angibangi Fri, 2012-09-21 00:34

Szia!

A lisztet nem felejtetted ki belőle véletlenül? A tömbösödés biztos, hogy nem a tejszín zsírtartalmától függ, én 30%-os habtejszínnel főzök mindig (többek közt ezt a főzeléket is vele készítem), és még soha nem volt vele probléma:)

Egyébként ha legközelebb megpróbálod, és túl híg lesz, akkor tegyél még bele egy kis vízzel elkevert lisztet (vagy ha van otthon, akkor étkezési keményítőt), ha pedig túl sűrű, akkor higítsd vízzel!

Remélem tudtam segíteni!

Üdv,
Angi

annalanyka
annalany / annalanyka Wed, 2013-01-16 02:50

Szia! Nem, a lisztet sem felejtettem ki - sőt, amikor híg, hiába szórom bele a lisztet, nem lesz sűrűbb, csak sokkal lisztesebb. Főzőtejszínnel csináltam, most kipróbálom habtejszínnel, hátha az a baj

kismacska
kismacska Mon, 2012-08-27 13:54

Isteni finom, most lett kész, már eszem is :) És olyan jó gyors. Éhesen estem haza, de ez pilanatok műve volt. Igaz, hogy magába eszem :D Nem túl gyakorlottaknak mondom, hogy ha a tejszínt beletettétek, el is lehet zárni a gázt vagy ott kell állni felette, mert én egy percre hagytam magára és már az alja egy picit oda is kapott. Szerencsére az ízén ezt nem érezni. Köszönöm a receptet!!!! :) Csak így fogom csinálni ezentúl!

Csutka89
Csutka89 Thu, 2012-05-10 11:51

Szia Angi!

Ez a borsófőzelék isteni finom!! Eddig más recept alapján készítettem, de mindig volt valami hiba vele ( odaégett az aljára a liszt, túl híg maradt vagy túl sűrű lett), de ez... ISTENI! Ezentúl mindig így fogom elkészíteni :) Köszönöm!

Szép napot!

Csuti

friducsa
friducsa Sun, 2012-04-01 12:52

Isteni, 2 hét alatt 2x elkészítettem. Gratulálok hozzá!!!

Angibangi
Angi / Angibangi Sun, 2012-04-01 13:02

Köszönöm, bár a receptet valószínűleg nem én találtam ki elsőnek, de szerintem is tényleg nagyon finom:)

csorsi
csorsi / csorsi Fri, 2012-03-16 19:21

ezentúl csak így vagyok hajlandó elkészíteni a borsófőzeléket! :) könnyű, gyors, és isteni finom.
habár én még raktam bele egy kanál cukrot, mert mi édesen szeretjük :)

Mókus0629
Mókus0629 Wed, 2012-02-29 11:38

Igen! Én is így szoktam csinálni, már évek óta! És nagyon finom - kis családom szerint is!

bogomir1
bogomir1 Wed, 2012-01-11 18:06

Kedves Angi!
Ma megfőztem a borsófőzeléket, hát nem semmi!! Igazi házi tejszínnel készítettem, és dobtam bele egy kis friss petrezselymet. Alig volt elég kettőnknek, ha több lett volna, akkor is elfogy, pedig sok fasírt is volt mellé :) Nagyon köszönöm, igazán jó ebédet kaptunk!! Van még más főzelék recepted is? kipróbálnám.

krivan
krivan Sun, 2012-01-08 11:07

Köszi a receptet. Nekem hiányzott belőle egy kis cukor, de ez persze utólag is pótolható:-)

Hopegirl
Hopegirl / Hopegirl Thu, 2012-01-05 14:27

Oh, ez valami mennyei :) Már olyan régen szemeztem vele, és végre tegnap elkészítettem :) Pont olyan, mint amilyennek lennie kell. Már alig várom, h újra elkészíthessem :)

Angibangi
Angi / Angibangi Fri, 2012-01-06 10:05

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!:) (a másik kedvenc verzióm ugyanígy készül, csak borsó helyett kukoricából;)

frezikevelin
frezikevelin Thu, 2012-01-05 09:55

Sziasztok! :)

Ez lesz az első borsófőzelékem, és nem vagyok egy konyhatündér... Ételízesítő alatt mit értünk? Vegetát? Vagy mindenki ami akar? :) Gondolom ha só lenne akkor só szerepelne a hozzávalók között.
Bocsi, és köszönöm előre is!

Evelin

Angibangi
Angi / Angibangi Thu, 2012-01-05 12:23

Szia!

Igen, azt értettem, ha lehet akkor bio ételízesítőt, abban legalább tényleg van zöldség és mentes mindenféle mű-cucctól:)
De sót is rakhatsz bele helyette nyugodtan! Majd írd meg, hogy hogy sikerült:)

Angi

frezikevelin
frezikevelin Thu, 2012-01-05 13:23

Hmm... a főzelék nagyon fincsi!! :)
Az 5 hónapos kislányom is tátja a száját érte!! :):) Bár még nem néztem utána hogy ehet e belőle, csak gondoltam megkóstoltatom vele.
Vegeta került bele, nem volt a boltba Bio, majd legközelebb! :)

Most a fasírttal szerencsétlenkedek, a felét elkezdtem sütni, amikor megláttam a tojást a konyhapulton... :D
Gyors kiszedtem az olajból és ráborítottam a nyersre. Hát nem kellett volna. :D
Belevertem a tojást, de most meg így szétesik...

Ha minden kötél szakad, van virsli a hűtőbe! :) Aztán meg párom úgyis azt mondja hogy finom. :)

Köszönöm a receptet!
Szép napot!
Evelin

Angibangi
Angi / Angibangi Fri, 2012-01-06 10:06

Ezt a fasírtos dolgot egyszer én is eljátszottam!:D
Örülök, hogy sikert aratott a főzelék. Ha szereted a kukoricát, akkor egyszer próbáld ki abból is elkészítve !(ugyanígy kell:)

Üdv:Angi

kenzah
kenzah Wed, 2011-12-07 22:03

Neked köszönhetően gazdagabb lettem egy recepttel, valamint egy leégett a nyelvvel... Nem tudtam kivárni, hogy kihűljön a főzelék... Ez valami hihetetlenül finom!!!! :) Köszi!!!

zs24
zs24 Tue, 2011-07-19 10:34

Üdv!

Elég gyakorlatlan vagyok a főzésben.
"Ízlés szerint": tudnátok valami pontosabbat írni, hogy mennyi ételízesítőt érdemes beleszórni?

Előre is köszönöm!

Angibangi
Angi / Angibangi Tue, 2011-07-19 14:35

Kedves zs24!

Sajnos nem tudok konkrét mennyiséget mondani,mert én pl nagyon sósan eszek mindent. Azt ajánlom, hogy először csak 1-2 csipetnyit tegyél bele, és kóstold meg. Ha nem elég sós, akkor tegyél még hozzá apránként, amíg nem lesz megfelelő. Tudom, ez elég esetlen válasz, meg nem túl konkrét, de a legtöbb ételt én is így sózom, még akkor is, ha van a receptnél pontos mennyiség.
Remélem sikerül eltalálni a megfelelő ízt!:)

Angi

Kroton
Kroton Tue, 2011-06-14 14:00

Két-három perce fejeztem be és már alig van, szerintem állok neki a következő adagnak =)

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Tue, 2011-06-14 13:44

Ez nagyon nagyon ízletes főzelék..kétszer készült egy hét alatt :)) Köszönöm a receptet. Brokkolifasirttal csudajó :)

Andimandi
Andimandi Thu, 2011-06-09 17:39

Sziasztok!
Biztos elég a 2 dl víz, és 3 dl tejszín? Bocsi csak életem első borsó főzeléke lesz és nem szeretném el rontani.

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Mon, 2011-05-16 18:21

Szia Angi!

Ma megcsináltam a tejszínes borsófőzeléked.Nagyon nyerő volt!Köszönjük a receptet! :)

agika90
agika90 Fri, 2011-05-06 17:08

én is megcsináltam, plusz egy csapott kanál cukorral, és én csak 2 dl tejszint raktam bele, de nagyon finom, és mivel csak én eszem, igy 2 adag lett belőle, amin bőven elvagyok egész nap:-) köszönjük!

Wivi
Wivi Fri, 2011-04-29 21:20

 
Kedves Angi!

Olyan finom lett, mintha az anyukam keszitette volna!
Ez azert nagy szo, mert kezdo konyhatunder vagyok, meg csak most bontogatom a szarnyaimat.
Egy pici cukrot en is tettem bele es isteni finom lett!
Koszonom a receptet!

Angibangi
Angi / Angibangi Fri, 2011-02-25 02:48

ma újra elkészítettem a főzeléket, kicsit nagyobb mennyiségű alapanyagból, így két hatalmas tál borsófőzelék lett. a mai szerint módosítottam a hozzávalók mennyiségét:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-03 13:55

finom lett köszi a receptet :) igen a cukor az még kell bele :)

Angibangi
Angi / Angibangi Wed, 2010-12-08 13:21

én nem szeretem a petrezselyem ízét, szóval minden ételemből kihagyom, de természetesen meg lehet szórni vele annak, aki szereti:)

Marietta72
Marietta72 Wed, 2010-12-08 13:17

Apróra vágott, friss petrezselyem nélkül elképzelhetetlen - szerintem :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-12-07 21:54

Kedves Angi!Végre, egy igazi zöldborsófőzelék!!Köszi szépen, én is így készítem, és bár már nem tudom feltenni, de nem baj, örülök, hogy Te léptél, és végre fenn van.:-)))))Mondjuk, annyi a különbség, az enyém édes, ugyanis, az tuti, hogy egy 4-6 fős mennyiségre kell főznöm, ami legalább 5 evőkanál cukrot bevesz,másképpen nem is eszik meg.A napköziben is édesen kaptuk, a gimiben a menzán is, lehet másnak fura, de mi így szeretjük.Köszi szépen!!!Szép estét, holnapra szép napot!Éva-Anyóca

Angibangi
Angi / Angibangi Wed, 2010-12-08 01:22

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök, hogy tetszik a recept:) én így szoktam a főzelékeket készíteni (szám szerint azt a két félét amit szeretek:D), mert számomra így a legegyszerűbb, leggyorsabb, és legfinomabb is:)
Cukrosan még nem próbáltam, lehet a következő alkalommal ez is meglesz ;)

Minden jót! Angi

Angibangi
Angi / Angibangi Tue, 2010-12-07 18:29

a borsónak a főzővizét nem kell leönteni, abba mehet bele a tejszín, így nem kevés:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 18:06

Ez elég kevésnek hangzik még két före is:) Nem lesz belöle túl kevés?

384
zöldborsó 40 dkg
főzőtejszín 3 dl
finomliszt 1 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint