Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd burgonya

Svéd burgonya
Svéd burgonya
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (84)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy grillezés alkalmával az egyik ismerősömtől lestem el ezt a receptet, ami azóta a család kedvenc köretreceptje. A krumpli belül krémes, kívül pedig ropogós. Isteni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Sajnos a sok vaj miatt nem a legfogyókúrásabb étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk.
  2. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át.
  3. Vajazott tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk, és megsózzuk őket. Mindegyik tetejére pici pirospaprikát szórunk, és ráteszünk egy-egy "fokhagyma gerezdnyi" vajat.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 87
össznézettség: 245 410
elküldve: 105
receptkönyvben: 5 628
elkészítve: 529/574
Facebookon megjelent: 3

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült vajas burgonya, sütőben sült vajas krumpli

Hozzászólások (84)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2017-05-02 16:32

Ma elkészítettem. Csak olvasztott vajjal kentem meg a tetejét és megsóztam. Nagyon finom lett. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Tzitzka
Tzitzka Mon, 2017-03-13 09:43

Tegnap elkészítettem a vendégeknek, isteni lett, mindenki kétszer szedett. Egy általam most felfedezett virágszirmos fűszerkeveréket tettem rá, nagyon illett hozzá a felderengő levendulás illat.

állógabi
állógabi Fri, 2015-01-09 20:39

Isteni finom!!!! tegnap csinaltam vacsira, de mara is ezt kerte a csalad. koszonom a receptet.

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Thu, 2014-08-14 15:14

Én is olvasztott vajjal kenegettem meg. Nagyon finom lett és már többször is elkészült. Szuperjó köret!

Brumóka
Brumóka Sat, 2014-07-12 10:06

"Kiszúrtam" vele! Fokhagymás olívaolajba forgattam - semmi kenegetés! A lustaság fél egészség! Kicsit aggódok, hogy egy kis víz nem kellene alá?

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2014-05-12 12:58

Azt mondta a párom, hogy most már mindig ilyen formában kéri a krumplit.:)))

ZithaR
ZithaR Fri, 2014-04-18 23:31

A vajkockakkal meggyult a bajom, mert persze, hogy a keshez ragaszkodtak, dehat nem olvastam az okos olvasztott otleteket!

Viszont karpotolt a latvany es az iz!!!

Koszonom a receptet! Mennyei! :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-04-01 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

aszfaltvirág
aszfaltvirág Sat, 2015-02-07 01:23

Sziasztok !! Finomnak finom, de svédnek semmi esetre sem svéd, hanem valamilyen elfuserált, magyarositott és nagyon leegyszerüsített. Hasselback krumpli, ami svédországban nagyon ismert

nima
nima Tue, 2014-02-11 23:28

Régen elmentettem már ezt a receptet, de kb. csak 3 hete készítettem el először. Nagyon sajnálom! Akkora sikere van, hogy azóta minden héten elkészítem egyszer, de van úgy, hogy kétszer is. Remélem nem fogják megunni
Köszöni a Család!

bacsika1985
bacsika1985 Mon, 2014-02-10 00:04

Nagyon finom, ropogós. Én általában minden alá szilikonos sütőpapírt teszek, hogy ne kelljen annyi zsiradékot használnom. A krumplik tetejét pedig megkentem fokhagymás olvasztott margarinnal, de így is nagyon finom!

supcsi
supcsi Wed, 2014-01-29 21:01

Sziasztok kedves Hozzászólók és Mumuska!
Nagyon klassz a recept. Én itt Svédországban a kolléganöimtöl tanultam meg ezt a krumplisütési módot. Közülük néhányan elöfözik kb.8-10 percig a négyfelé vágott - -vagy meghámozott vagy éppen a héját rajta hagyott -- krumplit . Majd a fözölevet leöntve sütöpapírra teszik a krumplit, azt itt kapható pommesfritt füszerrel megszórva és margarinnal megkenve sütik meg.
Ez csak egy újabb adalék a variációk tárházához, amit már leírtatok. Talán valaki kedvet kap és kiprobálja így is. Üdv

narancsikeria
narancsikeria Sat, 2014-01-25 20:00

Nagyon finom. Ma készítettem először, de hamarosan ismét sort fogok rá keríteni. :)

Kattis
Kattis Fri, 2014-01-24 11:38

A recept nagyon jó, de kicsit más, mint az eredeti. Abban a krumplikat (fontos, hogy egyforma nagyok legyenek) nem vágják félbe, és természetesen nem szórnak rá paprikát, hiszen ezt a füszert alig használják. Ezen kívül csökkenteni lehet a vaj mennyiségét, ha felolvasztjuk, és csak megkenjük a krumplikat.

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Fri, 2014-01-24 11:36

Kedves Gasztrofüggő Sorstársaim!
Elkészítési javaslatom a "diétás" változat elkészítéséhez: Kerámiabetétes tepsibe vaj nélkül nyugodtan hasra fektetni a krumplit, a tetejét olvasztott vajban elkevert paprika-fokhagyma , vagy bármilyen keverékkel megkenni irány a sütő! Ami a lényeg: NEM KELL A PLUSZ ZSIRADÉK, NEM KELL KIKENNI A TEPSIT!!!! Mi már régen így sütünk mindenféle sültkrumplit, rösztit , stb.
Hobbiszakács üdvözlettel: Bandipapa

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-01-24 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-01-23 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-01-22 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. Thu, 2013-12-26 14:41

Hát ez nagyon finom! Tényleg olyan lett ahogy írtad: Kívül ropogós, belül krémes. Köszi a receptet!

KJ
KJ Mon, 2013-10-21 00:12

Egyszerű, gyönyörű, finom! Köménymagot is szórtam rá és vele sült virslivel ettem, a férjem meg tejföllel.

sue86
sue86 Wed, 2013-02-27 11:12

Hát, ez tényleg fantasztikus. Nagyon-nagyon finom lett.
Köszönet érte!

apecs
apecs / apecs Sun, 2013-02-10 19:22

Kedves Mumuska!
Őszintén mondom nem ettem még finomabb sültkrumplit, köszönöm a receptet.

sziszi01
sziszi01 Wed, 2012-12-26 12:31

Szia!
Köszi a receptet! Tökéletes köret volt a karácsonyi sült húsok mellé! Biztos többször elkészítem még!
Sziszi

laktoz
laktoz Sun, 2013-01-06 16:59

Nagyon finom,mindenkinek elnyerte a tetszését.Nagy siker volt Karácsonykor.

Polkadot
Polkadot Sat, 2012-08-04 12:54

Óó, mik vannak! Csak nem én voltam az elkövető azon a grillezésen? :) Zs.

Polkadot
Polkadot Sat, 2014-02-15 19:31

Hihetetlen, hogy mindig valahol felbukkan. Nagyon örülök, hogy így megmarat benned a közös grillezésünkről és közzétetted, különösen, mert Édesanyám hagyományozta rám, ahogy kuktáskodtam mellette fiatalon, szépen ellestem, Olvastam hozzászólásokat, hogy az eredeti kicsit másabb, de az alap így is az egykori svéd rokonoktól jött, mi pedig magyarosítottuk a paprikával és még sót, pici borsot is szórtunk rá. :) Zsófi

zizilezi
zizilezi Fri, 2012-08-03 17:33

Ez nagyon jó ötlet! Elkészítettem, egyszerű, dekoratív és finom is! Köszönöm!

Mutszi
Mutszi / Mutszi Mon, 2012-04-30 05:48

Elkészítettem, de én fokhagymás fűszervajat raktam a tetejére.....
Amikor elkészült, sajnáltuk megenni, annyira jól nézett ki.....
De az íze......még annál is jobb volt :)
Köszönöm a társaság nevében :)

432
burgonya 1 kg
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint