Sós rakott palacsinta recept

1 adag
17107
kcal
Sós rakott palacsinta
Sós rakott palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Budapesten a Nagyi palacsintázója nevű nagyon hangulatos kis étteremláncban ettem ilyen finomságot, és ezt igyekeztem emlékezetből előállítani. Szerintem tökéletesen sikerült. Remélem másoknak is megnyeri a tetszését. Kicsit nyersanyagigényes, de megéri, ha valaki szereti a sós palacsintát, de a hortobágyit esetleg már unja. Sok sikert!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos gombás rakott palacsinta, húsos palacsintarakottas gombával, spenótos palacsintarakottas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sertéspörköltet főzünk vagy felhasználjuk a korábbi maradékot, szaftjával együtt ledaráljuk.
  2. A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, majd kisütjük a palacsintákat.
  3. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és kevés olajon, picit sózva megdinszteljük.
  4. A spenótot jól megmossuk, szárát levágjuk, pici sós vízben megpároljuk.
  5. Rétegezzük az alábbiak szerint: egy kerek jénai tál vagy tűzálló lábos aljára helyezünk egy palacsintát, ezen elosztjuk a pörkölt felét, újabb palacsinta, majd a párolt gomba fele, palacsinta, gépsonka szeletek, palacsinta párolt spenótlevelek fele.
  6. Ezt a folyamatot mégegyszer megismételjük, a tetejére palacsinta kerüljön, majd jó sok reszeltsajt és pár kanál tejföl.
  7. Előmelegített sütőben először lefedve, majd a végén tető nélkül picit összeforraljuk, míg ráolvad a sajt a tetejére, és kicsit összesülnek a rétegek.
  8. Picit hagyjuk hűlni, csak utána szeleteljük, vagy akár csak másnap, mikróban felmelegítve a szeleteket, addigra jól összeáll az egész. Tejföllel vagy ketchuppal vagy csak úgy magában fogyasszuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 808
elküldve: 0
receptkönyben: 95
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
19 recept

Hozzászólások (4)

Torma
Tormaszo, 2013-02-09 22:41

Nagyon mutatós, profin elkészített finomság!!! Üdv, Torma :)

Juli-fakanállal
Juli-fakanállalh, 2012-02-20 09:21

Ez az elso recept amit felraktam, uj vagyok az oldalon. Orulok hogy tetszik a recept es hogy tobben betettek mar a receptkonyvukbe is.

szaboadel
szaboadelp, 2012-02-17 15:37

Szia Julcsa!
Ma ebédre pont hortobágyit készítettem, de nagyon megörültem a receptednek,
mert nagyon szeretek új dolgokkal kísérletezni, ezt biztosan kipróbálóm,mert a
hozzávalókat szeretjük.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Adrien
Adrienp, 2012-02-17 15:31

Szia Julcsa!
A hortobágyit unni? Lehetetlen! :)
Az ötleted jó, biztosan megcsinálom. Szerintem csak a palacsinták egyik felét fogom megsütni, mint általában a rakott palacsintákhoz.
Köszi a receptet: Adrien

Legfrissebb cikkek

Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
Top 10 csirkés recept 200 kalória alatt
Top 10 csirkés recept 200 kalória alatt
Csirkehús - könnyen hozzáférhető, változatosan elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú alapanyag, nem véletlenül a kedvencetek. Íme 10 recept adagonként 200 kalória alatt!
17107