Sós rakott palacsinta recept

Sós rakott palacsinta
Sós rakott palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Budapesten a Nagyi palacsintázója nevű nagyon hangulatos kis étteremláncban ettem ilyen finomságot, és ezt igyekeztem emlékezetből előállítani. Szerintem tökéletesen sikerült. Remélem másoknak is megnyeri a tetszését. Kicsit nyersanyagigényes, de megéri, ha valaki szereti a sós palacsintát, de a hortobágyit esetleg már unja. Sok sikert!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos gombás rakott palacsinta, húsos palacsintarakottas gombával, spenótos palacsintarakottas

elkészítés

  1. Sertéspörköltet főzünk vagy felhasználjuk a korábbi maradékot, szaftjával együtt ledaráljuk.
  2. A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, majd kisütjük a palacsintákat.
  3. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és kevés olajon, picit sózva megdinszteljük.
  4. A spenótot jól megmossuk, szárát levágjuk, pici sós vízben megpároljuk.
  5. Rétegezzük az alábbiak szerint: egy kerek jénai tál vagy tűzálló lábos aljára helyezünk egy palacsintát, ezen elosztjuk a pörkölt felét, újabb palacsinta, majd a párolt gomba fele, palacsinta, gépsonka szeletek, palacsinta párolt spenótlevelek fele.
  6. Ezt a folyamatot mégegyszer megismételjük, a tetejére palacsinta kerüljön, majd jó sok reszeltsajt és pár kanál tejföl.
  7. Előmelegített sütőben először lefedve, majd a végén tető nélkül picit összeforraljuk, míg ráolvad a sajt a tetejére, és kicsit összesülnek a rétegek.
  8. Picit hagyjuk hűlni, csak utána szeleteljük, vagy akár csak másnap, mikróban felmelegítve a szeleteket, addigra jól összeáll az egész. Tejföllel vagy ketchuppal vagy csak úgy magában fogyasszuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 368
elküldve: 0
receptkönyben: 85
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
15 recept

Hozzászólások (4)

Torma
Tormaszo, 2013-02-09 22:41

Nagyon mutatós, profin elkészített finomság!!! Üdv, Torma :)

Juli-fakanállal
Juli-fakanállalh, 2012-02-20 09:21

Ez az elso recept amit felraktam, uj vagyok az oldalon. Orulok hogy tetszik a recept es hogy tobben betettek mar a receptkonyvukbe is.

szaboadel
szaboadelp, 2012-02-17 15:37

Szia Julcsa!
Ma ebédre pont hortobágyit készítettem, de nagyon megörültem a receptednek,
mert nagyon szeretek új dolgokkal kísérletezni, ezt biztosan kipróbálóm,mert a
hozzávalókat szeretjük.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Adrien
Adrienp, 2012-02-17 15:31

Szia Julcsa!
A hortobágyit unni? Lehetetlen! :)
Az ötleted jó, biztosan megcsinálom. Szerintem csak a palacsinták egyik felét fogom megsütni, mint általában a rakott palacsintákhoz.
Köszi a receptet: Adrien

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
17107