Sós rakott palacsinta recept

Kalória?
Sós rakott palacsinta
Sós rakott palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Budapesten a Nagyi palacsintázója nevű nagyon hangulatos kis étteremláncban ettem ilyen finomságot, és ezt igyekeztem emlékezetből előállítani. Szerintem tökéletesen sikerült. Remélem másoknak is megnyeri a tetszését. Kicsit nyersanyagigényes, de megéri, ha valaki szereti a sós palacsintát, de a hortobágyit esetleg már unja. Sok sikert!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos gombás rakott palacsinta, húsos palacsintarakottas gombával, spenótos palacsintarakottas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sertéspörköltet főzünk vagy felhasználjuk a korábbi maradékot, szaftjával együtt ledaráljuk.
  2. A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, majd kisütjük a palacsintákat.
  3. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és kevés olajon, picit sózva megdinszteljük.
  4. A spenótot jól megmossuk, szárát levágjuk, pici sós vízben megpároljuk.
  5. Rétegezzük az alábbiak szerint: egy kerek jénai tál vagy tűzálló lábos aljára helyezünk egy palacsintát, ezen elosztjuk a pörkölt felét, újabb palacsinta, majd a párolt gomba fele, palacsinta, gépsonka szeletek, palacsinta párolt spenótlevelek fele.
  6. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük, a tetejére palacsinta kerüljön, majd jó sok reszelt sajt és pár kanál tejföl.
  7. Előmelegített sütőben először lefedve, majd a végén tető nélkül picit összeforraljuk, míg ráolvad a sajt a tetejére, és kicsit összesülnek a rétegek.
  8. Picit hagyjuk hűlni, csak utána szeleteljük, vagy akár csak másnap, mikróban felmelegítve a szeleteket, addigra jól összeáll az egész. Tejföllel vagy ketchuppal vagy csak úgy magában fogyasszuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 481
elküldve: 0
receptkönyben: 108
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

Hozzászólások (4)

szaboadel
szaboadel p, 2012-02-17 15:37

Szia Julcsa!
Ma ebédre pont hortobágyit készítettem, de nagyon megörültem a receptednek,
mert nagyon szeretek új dolgokkal kísérletezni, ezt biztosan kipróbálóm,mert a
hozzávalókat szeretjük.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Adrien
Adrien p, 2012-02-17 15:31

Szia Julcsa!
A hortobágyit unni? Lehetetlen! :)
Az ötleted jó, biztosan megcsinálom. Szerintem csak a palacsinták egyik felét fogom megsütni, mint általában a rakott palacsintákhoz.
Köszi a receptet: Adrien

Legfrissebb cikkek

Heti menü: cukkinizz be!
Heti menü: cukkinizz be!
Sokat törtük a fejünket, hogyan válogassuk össze a legjobb cukkinirecepteket. Nem könnyű feladat, ugyanis rendkívül sokoldalú zöldségről van szó. Lássuk, mire jutottunk!
13 desszert, mely hűsítően hideg, és mégsem fagylalt!
13 desszert, mely hűsítően hideg, és mégsem fagylalt!
Unod a kánikulát, de a fagyit is? Vagy épp nincs lehetőséged elnyalni egy gombóccal? Készíts jeges-hideg frissítő édességeket, hogy elviselhetőbbé váljon a nyári hőguta!
750