Sajtos tepsis tarja recept

Kalória?
Sajtos tepsis tarja
Sajtos tepsis tarja
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb ideális vendégváróra bukkantam a Nők Lapjában. Pár perc alatt előkészíthető és az ízletes finomsággal utána a sütő dolgozik helyettünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagymás-sajtos tepsis burgonya, mely (idő- és energiatakarékosan) akár a hússal együtt is készülhet a sütőben.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös tepsis tarja
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket letakarjuk folpackkal, kicsit kikloppfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. (légkeveréssel)
  3. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, szétkenjük rajta az olajat, belefektetjük a tarjaszeleteket és mindegyiket megkenjük 1-1 kiskanál pirosarannyal és tejföllel.
  4. Megszórjuk sajttal és aranybarnára pirítjuk kb. 35-40 perc alatt.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 103 929
elküldve: 53
receptkönyben: 2 338
elkészítve: 79/120
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (23)

NoSalty.hu
NoSalty.hu szo, 2015-02-07 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Iszti
Iszti sze, 2015-01-14 17:34

Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! :))) Köszönöm a receptet. Legközelebb karajjal próbálom ki, hátha:D

annamari199
annamari199 cs, 2014-10-23 16:25

Nem tudom hogy ki hogy csinálta de recept szerint odaégett az egész.......

szti
szti v, 2014-04-27 13:04

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Az én változatom: vegyesen csináltam tarjából és csirkemellből. Előtte a husikat só, bors és fokhagyma-granulátum keverékével dörzsöltem be. Tettem alá én is vékony karikára vágott krumplit. Mivel csak Erős Pista volt itthon, azt tettem bele (két teáskanállal) a tejfölös sajtos keverékbe, és még nyomtam bele két kis gerezd fokhagymát is. Ezzel kentem be húst. Mit mondjak? Pazar!

Civa
Civa k, 2012-07-17 13:05

Szia Mignon:) Ezt a receptet szeretni fogjuk máskor is:))))köszi Neked:)

mignon
Mignon / mignon sze, 2012-07-18 22:18

Kedves Civa!
Ezt olyan jó olvasni, köszi! :)
Örülök, hogy ízlett!!
Üdvözöllek:
Mignon

Civa
Civa sze, 2012-07-11 13:07

Szia Mignon:) Alufolia alatt sütőd meg a hust? köszi a választ

mignon
Mignon / mignon cs, 2012-07-12 15:15

Szia Civa!
Nem teszek rá, így szép pirosra sül. (persze a végén nem árt figyelni, ha nagyon sülne lazán teríthetsz rá, de óvatosan, mert könnyen beleragad az isteni sajt!!)
Remélem ízleni fog, üdv:
Mignon

mignon
Mignon / mignon h, 2011-11-28 00:00

Kedves Ildibildi!
Örülök nagyon, hogy ennyire ízlett! :)
Köszönöm a visszajelzést, további jó sütés-főzést neked.
Üdv:
Mignon

Kroton
Kroton h, 2011-06-20 17:34

Egy tévedés következtében Anyukám két ek pirosaranyat kent a húsokra, így csak "qrva finom" lett, ha az eredeti receptnél maradunk, akkor nem tudom, hogy mi lett volna az eredmény =) köszönjük szépen =)

mignon
Mignon / mignon szo, 2010-11-13 20:01

Kedves Zsuzsi és Giorgio!
Köszi az ötleteket, legközelebb turbózom én is kicsit a receptet a javaslataitok alapján!
Üdv:
Mignon

Giorgio73
Giorgio73 szo, 2010-11-13 14:21

Kedves Mignon!
Mi is elkészítettük ezt az ételt és Nagyon finom lett!!! Mi csak annyit változtattunk rajta, hogy tettünk még a húsra hagymakarikákat is!!! Nagyon ízletes, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel!
Elraktuk a receptet!!:)
Köszönjük!!!
Üdv. Giorgio

szneki
Szneki / szneki szo, 2010-11-06 16:33

Kedves Mignon!

Én is elkészítettem,annyiban módosítottam,hogy a piros aranyat összekevertem a tejföllel,és úgy kentem meg a husikat,alá hagymás vastagra karikázott krumplit tettem,nagyon jó kis recept,fincsi,ízlett!Máskor is elkészítem!

Üdv. Zsuzsi:)

mignon
Mignon / mignon cs, 2010-09-30 15:32

Kedves Gabi!
Köszi a visszajelzést, örülök a sikerednek! :)
Üdv:
Mignon

Gabi_06
Bloemcake / Gabi_06 p, 2010-09-10 13:30

Nagyon finom lett, fantasztikus recept, én annyiban csináltam máshogy, hogy a reszelt sajtot a tejfölbe kevertem, úgy kentem meg. Paradicsomkarikákat és vékony hagymakarikákat tettem még a husira és mondhatom, nagy sikere lett :)

Franc24
Franc24 h, 2010-03-29 12:58

na megcsináltam és mindenkinek ízlett! Nagyon finom lett

Franc24
Franc24 v, 2010-03-28 08:02

ma ez lesz nálunk az ebéd!
Bár én csirkemellel csinálom. Majd megírom mi lesz az eredmény!!!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul - jöjjenek a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket, és főzz a sok zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha pedig hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
663