Sajtos tepsis tarja recept

Sajtos tepsis tarja
Sajtos tepsis tarja
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb ideális vendégváróra bukkantam a Nők Lapjában. Pár perc alatt előkészíthető és az ízletes finomsággal utána a sütő dolgozik helyettünk.

hozzávalók / 4 adag

  • 8 szelet vékony sertéstarja
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 ek olaj
  • 8 kk csípős pirosarany
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

ajánlat

Hagymás-sajtos tepsis burgonya, mely (idő- és energiatakarékosan) akár a hússal együtt is készülhet a sütőben.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös tepsis tarja

elkészítés

  1. A hússzeleteket letakarjuk folpackkal, kicsit kikloppfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. (légkeveréssel)
  3. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, szétkenjük rajta az olajat, belefektetjük a tarjaszeleteket és mindegyiket megkenjük 1-1 kiskanál pirosarannyal és tejföllel.
  4. Megszórjuk sajttal és aranybarnára pirítjuk kb. 35-40 perc alatt.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 61 444
elküldve: 34
receptkönyben: 1 737
elkészítve: 36/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (17)

Civa
Civak, 2012-07-17 13:05

Szia Mignon:) Ezt a receptet szeretni fogjuk máskor is:))))köszi Neked:)

mignon
mignonsze, 2012-07-18 22:18

Kedves Civa!
Ezt olyan jó olvasni, köszi! :)
Örülök, hogy ízlett!!
Üdvözöllek:
Mignon

Civa
Civasze, 2012-07-11 13:07

Szia Mignon:) Alufolia alatt sütőd meg a hust? köszi a választ

mignon
mignoncs, 2012-07-12 15:15

Szia Civa!
Nem teszek rá, így szép pirosra sül. (persze a végén nem árt figyelni, ha nagyon sülne lazán teríthetsz rá, de óvatosan, mert könnyen beleragad az isteni sajt!!)
Remélem ízleni fog, üdv:
Mignon

Ildibildi
Ildibildiv, 2011-11-27 14:12

Ez volt az ebédünk az ajánlott krumplival.Remek étel.Csak ajánlani tudom.

mignon
mignonh, 2011-11-28 00:00

Kedves Ildibildi!
Örülök nagyon, hogy ennyire ízlett! :)
Köszönöm a visszajelzést, további jó sütés-főzést neked.
Üdv:
Mignon

Kroton
Krotonh, 2011-06-20 17:34

Egy tévedés következtében Anyukám két ek pirosaranyat kent a húsokra, így csak "qrva finom" lett, ha az eredeti receptnél maradunk, akkor nem tudom, hogy mi lett volna az eredmény =) köszönjük szépen =)

mignon
mignonszo, 2010-11-13 20:01

Kedves Zsuzsi és Giorgio!
Köszi az ötleteket, legközelebb turbózom én is kicsit a receptet a javaslataitok alapján!
Üdv:
Mignon

Giorgio73
Giorgio73szo, 2010-11-13 14:21

Kedves Mignon!
Mi is elkészítettük ezt az ételt és Nagyon finom lett!!! Mi csak annyit változtattunk rajta, hogy tettünk még a húsra hagymakarikákat is!!! Nagyon ízletes, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel!
Elraktuk a receptet!!:)
Köszönjük!!!
Üdv. Giorgio

szneki
sznekiszo, 2010-11-06 16:33

Kedves Mignon!

Én is elkészítettem,annyiban módosítottam,hogy a piros aranyat összekevertem a tejföllel,és úgy kentem meg a husikat,alá hagymás vastagra karikázott krumplit tettem,nagyon jó kis recept,fincsi,ízlett!Máskor is elkészítem!

Üdv. Zsuzsi:)

mignon
mignoncs, 2010-09-30 15:32

Kedves Gabi!
Köszi a visszajelzést, örülök a sikerednek! :)
Üdv:
Mignon

Gabi_06
Gabi_06p, 2010-09-10 13:30

Nagyon finom lett, fantasztikus recept, én annyiban csináltam máshogy, hogy a reszelt sajtot a tejfölbe kevertem, úgy kentem meg. Paradicsomkarikákat és vékony hagymakarikákat tettem még a husira és mondhatom, nagy sikere lett :)

Franc24
Franc24v, 2010-03-28 08:02

ma ez lesz nálunk az ebéd!
Bár én csirkemellel csinálom. Majd megírom mi lesz az eredmény!!!

Legfrissebb cikkek

Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!