Sajtos tepsis tarja recept

Sajtos tepsis tarja
Sajtos tepsis tarja
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb ideális vendégváróra bukkantam a Nők Lapjában. Pár perc alatt előkészíthető és az ízletes finomsággal utána a sütő dolgozik helyettünk.

hozzávalók / 4 adag

  • 8 szelet vékony sertéstarja
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 ek olaj
  • 8 kk csípős pirosarany
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

ajánlat

Hagymás-sajtos tepsis burgonya, mely (idő- és energiatakarékosan) akár a hússal együtt is készülhet a sütőben.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös tepsis tarja
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket letakarjuk folpackkal, kicsit kikloppfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. (légkeveréssel)
  3. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, szétkenjük rajta az olajat, belefektetjük a tarjaszeleteket és mindegyiket megkenjük 1-1 kiskanál pirosarannyal és tejföllel.
  4. Megszórjuk sajttal és aranybarnára pirítjuk kb. 35-40 perc alatt.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 63 386
elküldve: 34
receptkönyben: 1 767
elkészítve: 40/82
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (19)

szti
sztiv, 2014-04-27 13:04

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Az én változatom: vegyesen csináltam tarjából és csirkemellből. Előtte a husikat só, bors és fokhagyma-granulátum keverékével dörzsöltem be. Tettem alá én is vékony karikára vágott krumplit. Mivel csak Erős Pista volt itthon, azt tettem bele (két teáskanállal) a tejfölös sajtos keverékbe, és még nyomtam bele két kis gerezd fokhagymát is. Ezzel kentem be húst. Mit mondjak? Pazar!

Civa
Civak, 2012-07-17 13:05

Szia Mignon:) Ezt a receptet szeretni fogjuk máskor is:))))köszi Neked:)

mignon
mignonsze, 2012-07-18 22:18

Kedves Civa!
Ezt olyan jó olvasni, köszi! :)
Örülök, hogy ízlett!!
Üdvözöllek:
Mignon

Civa
Civasze, 2012-07-11 13:07

Szia Mignon:) Alufolia alatt sütőd meg a hust? köszi a választ

mignon
mignoncs, 2012-07-12 15:15

Szia Civa!
Nem teszek rá, így szép pirosra sül. (persze a végén nem árt figyelni, ha nagyon sülne lazán teríthetsz rá, de óvatosan, mert könnyen beleragad az isteni sajt!!)
Remélem ízleni fog, üdv:
Mignon

Ildibildi
Ildibildiv, 2011-11-27 14:12

Ez volt az ebédünk az ajánlott krumplival.Remek étel.Csak ajánlani tudom.

mignon
mignonh, 2011-11-28 00:00

Kedves Ildibildi!
Örülök nagyon, hogy ennyire ízlett! :)
Köszönöm a visszajelzést, további jó sütés-főzést neked.
Üdv:
Mignon

Kroton
Krotonh, 2011-06-20 17:34

Egy tévedés következtében Anyukám két ek pirosaranyat kent a húsokra, így csak "qrva finom" lett, ha az eredeti receptnél maradunk, akkor nem tudom, hogy mi lett volna az eredmény =) köszönjük szépen =)

mignon
mignonszo, 2010-11-13 20:01

Kedves Zsuzsi és Giorgio!
Köszi az ötleteket, legközelebb turbózom én is kicsit a receptet a javaslataitok alapján!
Üdv:
Mignon

Giorgio73
Giorgio73szo, 2010-11-13 14:21

Kedves Mignon!
Mi is elkészítettük ezt az ételt és Nagyon finom lett!!! Mi csak annyit változtattunk rajta, hogy tettünk még a húsra hagymakarikákat is!!! Nagyon ízletes, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel!
Elraktuk a receptet!!:)
Köszönjük!!!
Üdv. Giorgio

szneki
sznekiszo, 2010-11-06 16:33

Kedves Mignon!

Én is elkészítettem,annyiban módosítottam,hogy a piros aranyat összekevertem a tejföllel,és úgy kentem meg a husikat,alá hagymás vastagra karikázott krumplit tettem,nagyon jó kis recept,fincsi,ízlett!Máskor is elkészítem!

Üdv. Zsuzsi:)

mignon
mignoncs, 2010-09-30 15:32

Kedves Gabi!
Köszi a visszajelzést, örülök a sikerednek! :)
Üdv:
Mignon

Gabi_06
Gabi_06p, 2010-09-10 13:30

Nagyon finom lett, fantasztikus recept, én annyiban csináltam máshogy, hogy a reszelt sajtot a tejfölbe kevertem, úgy kentem meg. Paradicsomkarikákat és vékony hagymakarikákat tettem még a husira és mondhatom, nagy sikere lett :)

Franc24
Franc24v, 2010-03-28 08:02

ma ez lesz nálunk az ebéd!
Bár én csirkemellel csinálom. Majd megírom mi lesz az eredmény!!!

Legfrissebb cikkek

Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Megválasztása óta Ferenc pápa rengeteg szimpatikus gesztust tett – a minap egy vatikáni önkiszolgáló étkezdébe ugrott be, és az ottaniakkal fogyasztotta el ebédjét.