Sajtos puffancs recept

1 adag
503
kcal
Sajtos puffancs
Sajtos puffancs
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt. Finom és pofonegyszerű.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos párna, sajtos aprósütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a margarinnal és sóval felforraljuk.
  2. A tűzről levéve, belekeverjük a lisztet. Addig keverjük, míg az edény falától el nem válik.
  3. Ezután a tojásokat rakjuk bele egyesével, majd a sajtot adjuk hozzá, és sima tésztát készítünk.
  4. Miután kihűlt, nyomózsákkal halmokat rakunk egy kivajazott tepsibe, és aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 837
elküldve: 10
receptkönyben: 375
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Pető Valéria

Mióta szakács: 2011.03.05.
14 recept

Hozzászólások (6)

eletke
eletkeszo, 2013-05-25 11:53

kedves Valuska,
nekem pacsnik lettek, puffancs helyett. Vajon miert nem akart megemelkedni???

Te1986
Te1986v, 2013-05-19 07:31

én 6 főre szoktam készíteni háromszoros mennyiségekkel, de úgy is elfogy fél óra alatt. Nem lehet belőle eleget sütni. Most először pepecseltem nyomózsákkal, meg is bántam, mert a fül tövemig ragacsos lettem :) vizes kézzel golyókat szoktam formálni, nagyon szépek úgy is.

novakheni
novakhenip, 2013-04-05 15:10

Elkészítettem. Igaz a receptet máshonnan kaptam, de mivel itt is megtaláltam így beveszem a recepttáramba. :-) Köszönöm. Hozzáfűznivalóm annyi, hogy ebből minimum dupla adagot kell készíteni, mert annyira finom...

receptvadász Edina
receptvadász Edinav, 2012-12-09 02:24

Én is kipróbáltam végre! Amikor a tészta hűlt, kicsit megijedtem, mert -zafirovhoz hasonlóan- én is ragacsosnak találtam. De végül kényelmesen bele tudta tölteni a nyomóformába (nem habzsákot, hanem a műanyag változatot használtam) és a sütést követően nagyon finomra sikerült. Lehet kipróbálom majd úgy is, hogy nagyobb arányban adok sajtot hozzá! Köszönet a receptért!:)

zafirov
zafirovk, 2011-11-15 20:32

Hát ma megsütöttem, de sajna nem olyan lett mint vártam. Egy elég ragacsos tészta lett belőle és a 30 perc kevés volt ahhoz, hogy megsüljön. Kb 50 percig sütöttem a tetejét már letakartam fóliával, hogy nem égjen meg és sztem igy sem lett az igazi belülről.

csikipi
csikipiszo, 2011-10-22 07:36

Kedves Valuska!
Már rég keresem a képviselőfánk sós változatát, a sajtra nem gondoltam. Ez a recept nagyszerű. Köszönöm. Piroska.

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
503