Sajtos puffancs recept

1 adag
503
kcal
Sajtos puffancs
Sajtos puffancs
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt. Finom és pofonegyszerű.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajtos párna, sajtos aprósütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a margarinnal és sóval felforraljuk.
  2. A tűzről levéve, belekeverjük a lisztet. Addig keverjük, míg az edény falától el nem válik.
  3. Ezután a tojásokat rakjuk bele egyesével, majd a sajtot adjuk hozzá, és sima tésztát készítünk.
  4. Miután kihűlt, nyomózsákkal halmokat rakunk egy kivajazott tepsibe, és aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 596
elküldve: 10
receptkönyben: 373
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Pető Valéria

Mióta szakács: 2011.03.05.
14 recept

Hozzászólások (6)

eletke
eletkeszo, 2013-05-25 11:53

kedves Valuska,
nekem pacsnik lettek, puffancs helyett. Vajon miert nem akart megemelkedni???

Te1986
Te1986v, 2013-05-19 07:31

én 6 főre szoktam készíteni háromszoros mennyiségekkel, de úgy is elfogy fél óra alatt. Nem lehet belőle eleget sütni. Most először pepecseltem nyomózsákkal, meg is bántam, mert a fül tövemig ragacsos lettem :) vizes kézzel golyókat szoktam formálni, nagyon szépek úgy is.

novakheni
novakhenip, 2013-04-05 15:10

Elkészítettem. Igaz a receptet máshonnan kaptam, de mivel itt is megtaláltam így beveszem a recepttáramba. :-) Köszönöm. Hozzáfűznivalóm annyi, hogy ebből minimum dupla adagot kell készíteni, mert annyira finom...

receptvadász Edina
receptvadász Edinav, 2012-12-09 02:24

Én is kipróbáltam végre! Amikor a tészta hűlt, kicsit megijedtem, mert -zafirovhoz hasonlóan- én is ragacsosnak találtam. De végül kényelmesen bele tudta tölteni a nyomóformába (nem habzsákot, hanem a műanyag változatot használtam) és a sütést követően nagyon finomra sikerült. Lehet kipróbálom majd úgy is, hogy nagyobb arányban adok sajtot hozzá! Köszönet a receptért!:)

zafirov
zafirovk, 2011-11-15 20:32

Hát ma megsütöttem, de sajna nem olyan lett mint vártam. Egy elég ragacsos tészta lett belőle és a 30 perc kevés volt ahhoz, hogy megsüljön. Kb 50 percig sütöttem a tetejét már letakartam fóliával, hogy nem égjen meg és sztem igy sem lett az igazi belülről.

csikipi
csikipiszo, 2011-10-22 07:36

Kedves Valuska!
Már rég keresem a képviselőfánk sós változatát, a sajtra nem gondoltam. Ez a recept nagyszerű. Köszönöm. Piroska.

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
503