Sajtos puffancs recept

Sajtos puffancs
Sajtos puffancs
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt. Finom és pofonegyszerű.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos párna, sajtos aprósütemény

elkészítés

  1. A tejet a margarinnal és sóval felforraljuk.
  2. A tűzről levéve, belekeverjük a lisztet. Addig keverjük, míg az edény falától el nem válik.
  3. Ezután a tojásokat rakjuk bele egyesével, majd a sajtot adjuk hozzá, és sima tésztát készítünk.
  4. Miután kihűlt, nyomózsákkal halmokat rakunk egy kivajazott tepsibe, és aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 577
elküldve: 10
receptkönyben: 360
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Pető Valéria

Mióta szakács: 2011.03.05.
14 recept

Hozzászólások (6)

eletke
eletkeszo, 2013-05-25 11:53

kedves Valuska,
nekem pacsnik lettek, puffancs helyett. Vajon miert nem akart megemelkedni???

Te1986
Te1986v, 2013-05-19 07:31

én 6 főre szoktam készíteni háromszoros mennyiségekkel, de úgy is elfogy fél óra alatt. Nem lehet belőle eleget sütni. Most először pepecseltem nyomózsákkal, meg is bántam, mert a fül tövemig ragacsos lettem :) vizes kézzel golyókat szoktam formálni, nagyon szépek úgy is.

novakheni
novakhenip, 2013-04-05 15:10

Elkészítettem. Igaz a receptet máshonnan kaptam, de mivel itt is megtaláltam így beveszem a recepttáramba. :-) Köszönöm. Hozzáfűznivalóm annyi, hogy ebből minimum dupla adagot kell készíteni, mert annyira finom...

receptvadász Edina
receptvadász Edinav, 2012-12-09 02:24

Én is kipróbáltam végre! Amikor a tészta hűlt, kicsit megijedtem, mert -zafirovhoz hasonlóan- én is ragacsosnak találtam. De végül kényelmesen bele tudta tölteni a nyomóformába (nem habzsákot, hanem a műanyag változatot használtam) és a sütést követően nagyon finomra sikerült. Lehet kipróbálom majd úgy is, hogy nagyobb arányban adok sajtot hozzá! Köszönet a receptért!:)

zafirov
zafirovk, 2011-11-15 20:32

Hát ma megsütöttem, de sajna nem olyan lett mint vártam. Egy elég ragacsos tészta lett belőle és a 30 perc kevés volt ahhoz, hogy megsüljön. Kb 50 percig sütöttem a tetejét már letakartam fóliával, hogy nem égjen meg és sztem igy sem lett az igazi belülről.

csikipi
csikipiszo, 2011-10-22 07:36

Kedves Valuska!
Már rég keresem a képviselőfánk sós változatát, a sajtra nem gondoltam. Ez a recept nagyszerű. Köszönöm. Piroska.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
503