Rozmaringos báránysült recept

Rozmaringos báránysült
Rozmaringos báránysült
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rozmaring tömjénes ízvilágát jól ellensúlyozza a citrom frissesége. A fokhagyma meg elengedhetetlen a sültekhez...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütés után a pecsenye levét, a húsról lepotyogott fűszerekkel és egy negyed sült vöröshagymával, kevés vízzel sűrűre főztem és sós muffinnal tálaltam.

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk és sréen kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringág végét megfogva lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
  2. A húst éles késsel megszúrkodjuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat.
  3. Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben hűtőbe téve a citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk.
  4. A húst kivesszük a pácból, és alaposan megsózzuk. Megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával együtt serpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
  5. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.

statisztika

beküldve:
nézettség: 71 775
elküldve: 33
receptkönyben: 405
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (19)

rezu
rezusze, 2014-05-28 10:39

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a friss rozmaring helyett jó a boltokban árult morzsolt is? (pl Kotányi, stb.)
Köszönöm a válaszod :)

Pákóné
Pákónév, 2013-09-08 08:46

Ezt a receptet már többször elkészítettem, (ma is)a család kedvence lett!!!Köszönet érte!!!
Üdvüzlettel Edit

linka85
linka85p, 2012-03-09 13:10

Ma elkészítettem. És valami mennyei finom lett. Köszönöm a receptet.

karica
karicah, 2011-12-26 18:17

Szia
Elkészítettem annyi különbséggel, hogy kicsontoztam a combot, így pácoltam be az általad megadott módon. Sütés előtt még szalonnadarabkákkal is megtűzdeltem, s a levelétől megfosztott rozmaring ággal tűztem össze, hogy ne essen szét. Bacon szalonnába tekertem, s római tálban sütöttem. Ízlett a családnak. Nekem hidegen vékonyra szeletelve jobban ízlik mint melegen.
Köszönöm a receptet.

zederta
zedertaszo, 2012-02-04 23:49

kedves Karica!
nagyon örülök, hogy sikert aratott a báránycomb! a rozmaring és a bárnyhús olyan, mint a kapor meg a tök.
üdv,
toma

karica
karicasze, 2011-12-21 18:49

Ezt a receptet választottam a karácsonyi menühöz. Majd beszámolok :)

nyitnikek
nyitnikekv, 2011-10-30 23:26

Sikerült! Mindent betartottam a recept szerint, kivétel az, hogy cserépedényben sütöttem meg, de ez nem rontott úgy tűnik semmit rajta, legalább is azt mondták a gyerekek, nagyon finom lett! Köszi a receptet!

nyitnikek
nyitnikekszo, 2011-10-29 14:50

Nálunk most pácolódik, kíváncsi leszek az eredményre, nagyon reménykedem!

bfg900
bfg900p, 2011-04-22 21:04

A sozas kimaradt a leirasbol.
Ha jol sejtem a pacolassal kell ezt is megejteni, de biztos vannak meg rajtam kivul tapasztalatlanok, akiknek jo lenne az informacio.

zederta
zedertasze, 2011-04-27 23:46

ajaj! a sózás tényleg kimaradt...
a páchoz még nem kell hozzáadni, mert akkor a pácolás közben az összes víztartalmat kiszedi a húsból - elegendő csak a sütés előtt sózni a húst.
köszi a visszajelzést BFG900!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

zederta
zedertah, 2010-08-09 11:50

kedves Marietta!
köszönöm az elismerő szavakat! további jó böngészést és sütés-főzést!
üdv,
toma

zederta
zedertah, 2010-08-09 11:50

kedves Marietta!
köszönöm az elismerő szavakat! további jó böngészést és sütés-főzést!
üdv,
toma

93