Rozmaringos báránysült recept

Kalória?
Rozmaringos báránysült
Rozmaringos báránysült
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rozmaring tömjénes ízvilágát jól ellensúlyozza a citrom frissesége. A fokhagyma meg elengedhetetlen a sültekhez...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütés után a pecsenye levét, a húsról lepotyogott fűszerekkel és egy negyed sült vöröshagymával, kevés vízzel sűrűre főztem és sós muffinnal tálaltam.

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk és sréen kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringág végét megfogva lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
  2. A húst éles késsel megszúrkodjuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat.
  3. Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben hűtőbe téve a citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk.
  4. A húst kivesszük a pácból, és alaposan megsózzuk. Megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával együtt serpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
  5. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.

statisztika

beküldve:
nézettség: 74 790
elküldve: 35
receptkönyben: 419
elkészítve: 14/26
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (19)

rezu
Rezu / rezu sze, 2014-05-28 09:39

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a friss rozmaring helyett jó a boltokban árult morzsolt is? (pl Kotányi, stb.)
Köszönöm a válaszod :)

Pákóné
Pákóné v, 2013-09-08 07:46

Ezt a receptet már többször elkészítettem, (ma is)a család kedvence lett!!!Köszönet érte!!!
Üdvüzlettel Edit

linka85
linka85 p, 2012-03-09 12:10

Ma elkészítettem. És valami mennyei finom lett. Köszönöm a receptet.

karica
karica / karica h, 2011-12-26 17:17

Szia
Elkészítettem annyi különbséggel, hogy kicsontoztam a combot, így pácoltam be az általad megadott módon. Sütés előtt még szalonnadarabkákkal is megtűzdeltem, s a levelétől megfosztott rozmaring ággal tűztem össze, hogy ne essen szét. Bacon szalonnába tekertem, s római tálban sütöttem. Ízlett a családnak. Nekem hidegen vékonyra szeletelve jobban ízlik mint melegen.
Köszönöm a receptet.

zederta
ze(n)derta / zederta szo, 2012-02-04 22:49

kedves Karica!
nagyon örülök, hogy sikert aratott a báránycomb! a rozmaring és a bárnyhús olyan, mint a kapor meg a tök.
üdv,
toma

nyitnikek
nyitnikek v, 2011-10-30 22:26

Sikerült! Mindent betartottam a recept szerint, kivétel az, hogy cserépedényben sütöttem meg, de ez nem rontott úgy tűnik semmit rajta, legalább is azt mondták a gyerekek, nagyon finom lett! Köszi a receptet!

nyitnikek
nyitnikek szo, 2011-10-29 13:50

Nálunk most pácolódik, kíváncsi leszek az eredményre, nagyon reménykedem!

bfg900
bfg900 p, 2011-04-22 20:04

A sozas kimaradt a leirasbol.
Ha jol sejtem a pacolassal kell ezt is megejteni, de biztos vannak meg rajtam kivul tapasztalatlanok, akiknek jo lenne az informacio.

zederta
ze(n)derta / zederta sze, 2011-04-27 22:46

ajaj! a sózás tényleg kimaradt...
a páchoz még nem kell hozzáadni, mert akkor a pácolás közben az összes víztartalmat kiszedi a húsból - elegendő csak a sütés előtt sózni a húst.
köszi a visszajelzést BFG900!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

zederta
ze(n)derta / zederta h, 2010-08-09 10:50

kedves Marietta!
köszönöm az elismerő szavakat! további jó böngészést és sütés-főzést!
üdv,
toma

zederta
ze(n)derta / zederta h, 2010-08-09 10:50

kedves Marietta!
köszönöm az elismerő szavakat! további jó böngészést és sütés-főzést!
üdv,
toma

Legfrissebb cikkek

Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
Eheti kiemelt szakácsunk, Zsuzsa kimondottan szeret főzni. Ha friss zöldségekre van szüksége, csak kimegy a kertbe és szed egy keveset a saját termelésű finomságokból.
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
Nincs ötleted, mit főzz ma? Van 30 perced? Az jó, mert nekünk meg van 23 szuper egytálétel-receptünk, amiből kedvedre szemezgethetsz!
13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez
13 magnéziumbomba a tavaszi lendülethez
Úgy tűnik, kicsit várnunk kell még az energiával feltöltő tavaszra, addig is hozzuk lendületbe testünket, idegrendszerünket ezekkel az igazi magnéziumbomba ételekkel.
80