Rozmaringos báránysült recept

1 adag
83
kcal
Rozmaringos báránysült
Rozmaringos báránysült
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rozmaring tömjénes ízvilágát jól ellensúlyozza a citrom frissesége. A fokhagyma meg elengedhetetlen a sültekhez...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütés után a pecsenye levét, a húsról lepotyogott fűszerekkel és egy negyed sült vöröshagymával, kevés vízzel sűrűre főztem és sós muffinnal tálaltam.

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk és sréen kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringág végét megfogva lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
  2. A húst éles késsel megszúrkodjuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat.
  3. Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben hűtőbe téve a citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk.
  4. A húst kivesszük a pácból, és alaposan megsózzuk. Megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával együtt serpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
  5. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.

statisztika

beküldve:
nézettség: 72 395
elküldve: 34
receptkönyben: 406
elkészítve: 13/25
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (19)

rezu
rezusze, 2014-05-28 10:39

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a friss rozmaring helyett jó a boltokban árult morzsolt is? (pl Kotányi, stb.)
Köszönöm a válaszod :)

Pákóné
Pákónév, 2013-09-08 08:46

Ezt a receptet már többször elkészítettem, (ma is)a család kedvence lett!!!Köszönet érte!!!
Üdvüzlettel Edit

linka85
linka85p, 2012-03-09 13:10

Ma elkészítettem. És valami mennyei finom lett. Köszönöm a receptet.

karica
karicah, 2011-12-26 18:17

Szia
Elkészítettem annyi különbséggel, hogy kicsontoztam a combot, így pácoltam be az általad megadott módon. Sütés előtt még szalonnadarabkákkal is megtűzdeltem, s a levelétől megfosztott rozmaring ággal tűztem össze, hogy ne essen szét. Bacon szalonnába tekertem, s római tálban sütöttem. Ízlett a családnak. Nekem hidegen vékonyra szeletelve jobban ízlik mint melegen.
Köszönöm a receptet.

zederta
zedertaszo, 2012-02-04 23:49

kedves Karica!
nagyon örülök, hogy sikert aratott a báránycomb! a rozmaring és a bárnyhús olyan, mint a kapor meg a tök.
üdv,
toma

karica
karicasze, 2011-12-21 18:49

Ezt a receptet választottam a karácsonyi menühöz. Majd beszámolok :)

nyitnikek
nyitnikekv, 2011-10-30 23:26

Sikerült! Mindent betartottam a recept szerint, kivétel az, hogy cserépedényben sütöttem meg, de ez nem rontott úgy tűnik semmit rajta, legalább is azt mondták a gyerekek, nagyon finom lett! Köszi a receptet!

nyitnikek
nyitnikekszo, 2011-10-29 14:50

Nálunk most pácolódik, kíváncsi leszek az eredményre, nagyon reménykedem!

bfg900
bfg900p, 2011-04-22 21:04

A sozas kimaradt a leirasbol.
Ha jol sejtem a pacolassal kell ezt is megejteni, de biztos vannak meg rajtam kivul tapasztalatlanok, akiknek jo lenne az informacio.

zederta
zedertasze, 2011-04-27 23:46

ajaj! a sózás tényleg kimaradt...
a páchoz még nem kell hozzáadni, mert akkor a pácolás közben az összes víztartalmat kiszedi a húsból - elegendő csak a sütés előtt sózni a húst.
köszi a visszajelzést BFG900!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

zederta
zedertah, 2010-08-09 11:50

kedves Marietta!
köszönöm az elismerő szavakat! további jó böngészést és sütés-főzést!
üdv,
toma

zederta
zedertah, 2010-08-09 11:50

kedves Marietta!
köszönöm az elismerő szavakat! további jó böngészést és sütés-főzést!
üdv,
toma

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
Csokoládé éjjel-nappal?
Csokoládé éjjel-nappal?
Mi a rossz abban, ha az egyik étkezésünkre csak csokit eszünk? Van helye a változatos, kiegyensúlyozott étrendben a csokoládénak?
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
84