Ropogós, könnyű, édes gofri recept

Ropogós, könnyű, édes gofri
Ropogós, könnyű, édes gofri
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját találmány, sokat kísérleteztem, sajnos az interneten keringenek szörnyű receptek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sikér fontos, feljavítja a lisztet, a gofri nagyon könnyű lesz tőle.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gofry, goffry, goffri, waffel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben oldjuk fel a barnacukrot. Tegyünk bele ízlés szerint vaníliaaromát (3 teáskanáltól még nem érződik a vanília, csak finomabb lesz).
  2. A száraz hozzávalókat, a cukor kivételével, jól keverjük össze (a mézeskalácskeveréktől nem kell megijedni, ennyitől csak kap egy kis ízt, nem lesz vad mézeskalács íze), a közepébe kis fészket kialakítva tegyük a tojásssárgákat és a margarint.
  3. Robotgéppel keverjük össze, majd a langyos cukrots tejet is öntsük hozzá.
  4. Dolgozzuk össze a robotgéppel, közben palacsinta sűrűségűre higítsuk, immár vízzel (sűrűn folyik ilyenkor).
  5. Tegyük félre 5 percre, közben verjük keményre a tojásfehérjéket egy csipet sóval.
  6. A habot óvatosan forgassuk bele a tésztába.
  7. Pár perc múlva már kezdhetjük a sütést. Rácson hűtsük ki a gofrikat.
  8. 16 darab lesz belőle (hagyományos forma, nem szívalakú).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 82 938
elküldve: 7
receptkönyvben: 351
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sylvie^^

Mióta szakács: 2009.08.27.
1 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Latte
Tejeskávé / Latte p, 2016-03-25 18:46

Nagyon jó recept! Teljes kiőrlésű tönkölylisztből, finom liszt helyett zero6 lisztkoncentrátummal, és cukor helyett édesítővel csináltam. Kicsit több folyadékot vett fel, de gyönyörűen megsült! Köszönöm, kedvenc lesz! :)

orsiéhes
orsiéhes sze, 2015-12-30 01:54

Finom gofrik lettek belőle, nagyon tetszik ez a fűszerezés. Egyetlen gondom van csak, és valószínűleg nem a recept hibája, hiszen más gofri receptekkel is így jártam, a tészta nekem nem süt át rendesen, és kicsit nyers marad a gofrik egyik oldala, míg a másik oldal tökéletes. A gofrisütővel lehet valami... :s

Control
Control v, 2015-02-01 18:00

Finom én már többször csináltam, nagyon jó ezzel a sok barna liszttel, köszi.

Calypso
Calypso v, 2013-08-25 19:06

Nagyon szuper a recept, tökéletes gofrik lettek belőle :)

öcsimama.45
öcsimama.45 v, 2011-04-03 12:55

Tanácsolom, hogy ha éppen nincs otthon sütőpor, szódabikarbónával helyettesíthető, talán még lazább is lesz tőle a tészta szerkezete. Nálunk a fiúk pudinggal szokták enni, ez a kedvencük, de bármit lehet bele tenni. Ha lefagyasztod a maradékot, majd használatkor ne mikróba melegítsd fel, hanem hagyd magától felengedni, így nem lesz puha. Én szoktam reszelt almát is a masszába tenni. Légy kreatív, variáld kedvedre! Jó étvágyat.

nellancs
nellancs szo, 2011-01-08 15:52

Éppen most készítettem el, de már jóformán el is tűnt. :-) Csak gratulálni tudok hozzá. Már régóta kerestem a "strandos" gofri receptjét és kipróbálatm sokfélét, de ez a TUTI! Állagra, ízre, és tényleg ropogós. Ja, és majdnem elfelejtettem....
Sima lisztből készítettem az egészet, de így is működik! :-))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2010-02-07 10:12

Melaszos barnacukor nem volt itthon, de simával is finom volt! Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2010-02-06 12:07

Hű! Ez nagyon finom! Köszi a receptet :-) Teljesen olyan íze van, mint amit kint ettem amcsiban :-)

modosa
modosa / modosa h, 2009-09-28 10:12

Kedves Juditka és Sylvie,

gondoltam, szívesen megosztom veletek a hét végén szerzett tapasztalatomat ropogósság ügyben: ha a sütés után nem hűtőrácson hűtöd ki, akkor valóban megpuhul a goffri, recepttől függetlenül.
Az én receptem nagyon más, ha van kedvetek, próbáljátok ki ezt a variációt is, nekem sikerült elbűvölnöm vele a családomat :)

http://www.nosalty.hu/waffel_3_recept_5171

üdv
Anikó

Sylvie
Sylvie^^ / Sylvie cs, 2009-09-10 23:25

Én is megkérdeztem büfést =D Válasz: jó minőségű liszt --> ezért "sikéreztem", és sikerült =)P Valaki még 3 tojással is csinálja, én azt soknak találtam, de próbáld ki ha gondolod!

Juditka
Juditka / Juditka k, 2009-09-08 15:15

Szia Sylvie!
Nem megbántani akartam a receptedet , hogy keresem az "igazi" gofrit. Sosem állt volna szándékomban ,csak igazából azt tünt fel, hogy a sikér és a mézes füszerkeveréken kivül ugyanazok kellenek a tiedbe is. Lehet, hogy a gofri sütőkkel van a baj??? Bár nekem nem hőfokszabályozós (egyáltalán van olyan?) szépen átsüti és mégis nyúlik és palacsintaszerű, bár finom az íze. Ha mégis tudsz megoldást a problémámra , hogy mi az amitől nyúlós lesz vagy minek az aránya adja ezt az állagot akkor kérlek írd meg. Már próbáltam felvert tojásfehérjével is meg meg nem felvertből. Vagy a bódékban tojásport használnának? És az nem lágyít be? Sajnos a bódés nem árulja el. Köszönettel: Juditka

Judit71
Judit71 szo, 2011-09-03 23:13

Juditka! Ha még érdekel a ropogós gofri titka, a tutitippek oldalon olvastam, hogy tej helyett vízzel kell készíteni a tésztát, akkor lesz ropogós. Egy próbát szerintem megér.

Sylvie
Sylvie^^ / Sylvie v, 2009-09-06 16:41

Juditka! A recept címe is az, hogy ropogós gofri. (Netről én is próbálkoztam többfélével, de mind gumiszerű, puha, plötty volt..)

Juditka
Juditka / Juditka v, 2009-09-06 15:01

Sziasztok gofri kedvelok!
En olyan gofri receptet keresek, amit az utcan bodekban vagy plazakban arulnak. Ropog, nem nyulik.
Sajnos annyi felet kiprobaltam mar es nekem az jon be igazan. Tudtok nekem segiteni???
Koszonettel: Judit

edinamit
edinamit k, 2009-09-01 22:11

Zit, egy kis zacskó párszáz forint a sikérből. Évekig elég :)

Sylvie
Sylvie^^ / Sylvie k, 2009-09-01 12:34

Amúgy ha a gofrik kihűltek, zacskóba téve lefagyaszthatók. 1 órával fogyasztás előtt ki kell venni, és kenyérpirítóban kicsit megpirítani, teljesen olyan mintha friss lenne.

Zit
Zit / Zit szo, 2009-08-29 12:27

Szia kedves Sylvie! Mondd, hol és mennyiért, milyen kiszerelésben kapni sikért? Mert én még sosem hallottam róla, hogy így, külön lehetne... Köszi! Üdv: Zit

499